Pietia888 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 (edited) Witam. Jak w temacie.. z czasem chciałbym wyciszyć swoją emkę , tzna wcześniej miałem na myśli kupić cichy zestaw systemki ale zakorciło mnie coś innego - czyli jak w temacie.. I tu nasuwa się pytanko czy obie głowice będą dobrze współgrać?? bo jak wiemy promyk nie robi cichych głowic... domyślam się że jeśli to by banglało to należałoby usunąć drugi ząb na szczęce na tłoku... Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam. Edited January 10, 2012 by Pietia888 Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Znaczy się chcesz połączyć wyciszoną głowicę tłoka z płaską cylindra? Jeśli tak, to sobie odpuść. Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 Znaczy się sugerowałem się tym , tzn fotkami - głowica cylindra promyka wydawała się być podobna do cichej głowicy... Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 Może inaczej, miał ktoś do czynienia z głowicami od promyka- montował je u siebie??? Jakieś opinie - warto/nie warto? Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 (edited) Znaczy się chcesz połączyć wyciszoną głowicę tłoka z płaską cylindra? Jeśli tak, to sobie odpuść. Uznaj tego posta za niebyłego, gdyż byłem przekonany, że mówisz o płaskej głowicy cylindra, a nie z lejkiem :unsure: Za to to powinno Cię zainteresować: Hmm ciekawe że kolega Ronni najeżdża na głowice ultimate... Właśnie wmontowałem wyciszoną głowicę tej marki w połączeniu z głowicą cylindra v3 promyka (...) Wszystko ładnie się zazębia, mam zaje... super szczelność włączając połączenie głowica+dysza (dysza też promyk) Edited January 10, 2012 by wiciok Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 (edited) taką głowicę cylindra http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2462&name=LayLax_-_Prometheus_-_Glowica_cylindra_V._2 i cichą głowicę systemki banglało by to??? Jeśli tak to zakupię taki zestawik... a mógł byś zapodać link do tamtego tematu?? Nie wiesz czy tamtemu maniakowi giwera ciszej pracowała po takim zabiegu ?? Dzięki wielkie za odp. Edited January 11, 2012 by Pietia888 Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 (edited) taką głowicę cylindra http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2462&name=LayLax_-_Prometheus_-_Glowica_cylindra_V._2 i cichą głowicę systemki Będzie pasowało, tylo pytanie po co? Jeśli masz te części to ok, jeśli nie to kup coś pokroju ultimate/shs Jest tańsze a tak samo szczelnie i wytrzymałe. Pamiętaj tylko, że ciche głowice nie wyciszają tak naprawdę gb (no chyba że wcześniej miałeś aluminiową głowicę tłoka). sprawiają tylko że dźwięk uderzenia tłoka o głowicę jest bardziej basowy. Edited January 11, 2012 by Trzmielor Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 I o taką odpowiedź mi chodziło... Wolę kupić raz a porządnie.... Temat uważam za zamknięty... Dziękuję i pozdrawiam.... Link to post Share on other sites
Recommended Posts