CultureVulture Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Witam, Od jakiegoś czasu rozglądam się za ładownicami molle do ak i nie wiem co wybrać. Dotychczas używałem chińskiej ładownicy 3x3 i przeszkadzało mi szarpanie się z rzepami więc szukam czegoś koniecznie na klamry (ostatecznie dodatkowy mały rzepik:) i poza tym jak dla mnie ta potrójna ładownica to straszny kloc i wolał bym podwójne coby lepiej ciężar rozłożyć. Z tego co się rozglądałem zostaje mi tylko zamówić takie ładownice na miwo, ale mam problem z maskowaniem ponieważ resztę szpeja mam w woodlandzie a to maskowanie jest dostępne tylko u Praszki w poliestrze z dopiską (wariacja) cokolwiek to znaczy :D. Myślałem czy nie lepiej brać innego maskowania w cordurze np cce(niby podobne do wd i ciekawi mnie jak to wygląda w praktyce) lub ostatecznie oliv drab albo coyot brown. Czekam na wasze sugestie :) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 http://prostores2.carrierzone.com/servlet/emdomusa/Detail?no=51 Moim zdaniem najlepsza. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Po pierwsze to napisz czy masz beltkita czy chesta, czy może jeszcze kamizelkę. Strzelasz się w lesie - bierz na klamry. Do budynków ładownice CQB, maja wypinane klapy itd. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Co to za różnica w airsofcie? W lesie czas na zmianę maga masz tak samo krótki jak w "CQB". Jakie my mamy zasięgi w porównaniu do czasu przemieszczenia się? Wzorujemy się na wojsko, owszem, ale zdroworozsądkowo trzeba czasem pomyśleć. Co innego realna służba, Strzelec czy inne paramilitarne zabawy pełną gębą. Więc prędzej pytałbym do czego to konkretnie. Jakie warunki, nie co nosi. Quote Link to post Share on other sites
CultureVulture Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 Strzelam się głównie w lesie a obecnie noszę racka. Dodam jeszcze, że zależy mi na tym aby cena za podwójną ładownice oscylowała w granicach 45zł. Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Oryginalna cordura US Woodland jest dostępna w PS Tactical Gear (choć ładownic nie ma w stałej ofercie, to możliwe jest wykonanie ich na indywidualne zamówienie) Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Ewentualnie, zamów ładownice w oliwce, nie będą się rzucać w oczy. Quote Link to post Share on other sites
super Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 ja długo szukałem i zrobiłem taką; http://supertac.blogspot.com/2010/04/idealna-adownica-do-ak.html teraz robi je PStactical Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 I taką http://supertac.blogspot.com/2010/04/nowa-adownica-panic-pouch.html :) Quote Link to post Share on other sites
CultureVulture Posted January 11, 2012 Author Report Share Posted January 11, 2012 http://supertac.blog...nica-do-ak.html jak szukałem ładownic to tą też wygooglałem i zgadzam się co do tego, że jest idealna jednak jak już wspominałem chcial bym się zmieścić w kwocie 140 za ładownice na w sumie 6 magów i wacham się przed tym wyborem tym bardziej, że nie jestem aż tak wymagający. Muszę się jeszcze zastanowić czy chcę wyłożyć więcej kasy. Co sądzicie o poniższej, i który materiał był by lepszy do woodlandu? http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,318/na-2-magazynki-do-AK-BERYL Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 11, 2012 Report Share Posted January 11, 2012 Ja sądzę, że ma wszystkie wady jakie może mieć. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Woodland to nie materiał, tylko kamuflaż. Miwo szyje z Cordury i Poliestru. Jak już bierz Cordurę. Quote Link to post Share on other sites
PS TACTICAL GEAR Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Z tego co wiem, jedyną firmą szyjącą w PL z oryginalnej cordury US Woodland (a nie niewiadomo jakich tworów woodlandopodobnych) jest właśnie PS Tactical Gear. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 12, 2012 Report Share Posted January 12, 2012 Woodland to nie materiał, tylko kamuflaż. Miwo szyje z Cordury i Poliestru. Jak już bierz Cordurę. A widziałeś woodlanda od Miwo? To w ogóle mnie wygląda jak wdl. Jak coś, możesz zawsze poprosić jakiegoś prywatnego krawca. Quote Link to post Share on other sites
CultureVulture Posted January 12, 2012 Author Report Share Posted January 12, 2012 Woodland to nie materiał, tylko kamuflaż. Miwo szyje z Cordury i Poliestru. Jak już bierz Cordurę. Niestety miwo woodlanda (i dotego jakąś "wariacje" jak jest dopisane) szyje tylko z poliestru Quote Link to post Share on other sites
CultureVulture Posted January 15, 2012 Author Report Share Posted January 15, 2012 zdecydowałem się jednak na uszycie ładownic "super" myślę, że jednak opłaca się dopłacić do czegoś co posłuży mi dłużej. Mam tylko jedną wątpliwość. Mianowicie dlaczego klamra jest przyszyta do góry nogami względem innych ładownic zapinanych na klamrę? Nie wydaje mi się to wygodniejsze niż standardowe rozwiązanie Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Jest naszyta normalnie, nie ma takiego standardu. Nie czytałeś dlaczego Super tą tak ładownicę zrobił. Klamra robi za pull tab. Quote Link to post Share on other sites
CultureVulture Posted January 15, 2012 Author Report Share Posted January 15, 2012 czytałem tylko nie wiedziałem co to jest pull tab ;D . Przepraszam za kwestionowanie, ale moje doświadczenie ogranicza się do "plecakowych" klamer i zawsze wydawało mi się, że jak się odpina łapiąc od dołu (względnie od góry w zależności od pkt widzenia;) to klamra ze względu kąt nachylenia zębów gorzej wyskakuje... Dobra, już dobra nie będę więcej mędrkował i zdam się na doświadczenie ludzi, którzy już z nie jednego piec... ładownicy magazynki wyciągali ;) . Dzięki wszystkim za rady Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts