wojzar Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Witam mam problem. należę do związku strzeleckiego i mamy na stanie na magazynie dużo polskich pasów parcianych z klamrą WP. ale w regulaminie mamy że nie wolno nam takich nosić więc zalegają w magazynie ;( czy znacie jakiś sposób na przerobienie klamry WP na gładką ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Papier ścierny? Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Co za problem? Szlifierka i jazda... Po prostu zeszlifować litery wp pomalować na czarno i powinno wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Szpachla, czarny spraj i jazda. Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Co za problem? Szlifierka i jazda... Po prostu zeszlifować litery wp pomalować na czarno i powinno wystarczyć. Nie da rady. Litery na klamrze są tłoczone. Jak je zeszlifuje, to będzie miał zamiast liter "WP"... dziury w kształcie liter "WP" :icon_biggrin: Opcja ze szpachlą brzmi najrozsądniej, ewentualnie wywalić klamrę w trzy dupy i założyć fastexa. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 (edited) Mister założyciel. Jakbyś się przyjrzał na jakimś większym szkoleniu jak wygląda przestrzeganie regulaminu mundurowego to noszenie pasa z klamrą WP to byłby Twój najmniejszy problem. Wiele jednostek nosi te pasy i nikt nikomu jakoś łba nie uciął. Edit: Literówki. Edited January 13, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Shihan Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Nie da rady. Litery na klamrze są tłoczone. Jak je zeszlifuje, to będzie miał zamiast liter "WP"... dziury w kształcie liter "WP" :icon_biggrin: Rzeczywiście dopiero tera zauważyłem :happy: Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 Czyli pozostaje: Szpachla, czarny spraj i jazda. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 (edited) Ja bym w ogóle nie ruszał tych pasów. I tak nikt nie zwróci na to uwagi a postronny człowiek pomyli was z WP. Zawsze. Pozdrawiam grzech... Ups, Delikatnie się zagalopowałem. Edited January 13, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Rozmontowac, klamry zanieśc do kowala żeby je sklepał i pomalować. Quote Link to post Share on other sites
Gandziej Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Zamontuj klamrę do góry nogami i wyjdzie dM, dorób do tego ideologię i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Zamontuj sobie mózg odwrotnie... Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 15, 2012 Report Share Posted January 15, 2012 Jak chcesz idologię to proszę bardzo. Sporo misjonarzy wymieniało się z hamburgerami na pasy i nie wiedzieli czemu są takie popularne. Dopiero jak wyszło, że większość brała bo litery WP kojarzą im się z White Power albo właśnie odwrócone dM to Depeche Mode. Oczywiście polską ideologią dla klamer marynarki wojennej MW jest określenie Mam Wyjebane, a dla WP Wyjebane Podwójnie ;) Tyle wspominek mundurowych ;) Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 U mnie na jednostce odwrócony pas nosiły "dziadki" tuż przed wyjściem do cywila, "dM" w tym przypadku miało znaczyć "do Mamy" :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Ale to stare falowe czasy. Tera som my pane zawodowe ;) Tera to już fali ni ma :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts