KediK Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Cześć, wcześniej ktoś napisał żebym kupił okulary UVEX I-VO do ASG ale temat został zamknięty z powodu zbytniego oddalenia się od tematu... Zauważyłem kilka modeli i mam pytanie, czy to o te chodziło - http://allegro.pl/okulary-uvex-i-vo-szare-przeciwsloneczne-hit-i1996589997.html? Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Jest przecież napisane: UVEX I-VO. Link to post Share on other sites
KediK Posted January 16, 2012 Author Report Share Posted January 16, 2012 Ok, ale są różne modele - 9160.076 Widziałem jeszcze inne itd. Właściciel sklepu napisał że mają gwarancję że wytrzymają strzał przedmiotem o średnicy 6mm lecącym z prędkością 60m/s. Ale taki CM003 ma już to swoje 400fps które przekłada się na 120m/s i boję się że to może nie wytrzymać :) Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 I dobrze, że się boisz o uvexy. Kup dla świętego spokoju Peltor maxim ballistic, mają atest balistyczny i chronią zdecydowanie lepiej. Link to post Share on other sites
Chmiello Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Kolega ma dokładnie te, które zlinkowałeś i jak narazie nie jest cyklopem :wink: Link to post Share on other sites
wiedzmin1994 Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 A ja latam w SPECSach. Tanie, wytrzymały strzał z cm.048 z przyłożenia i jak na razie (mam je od lata) poważnie mi nie zaparowały. Pisząc krótko: tanie i dobre. Link to post Share on other sites
arend Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Ok, ale są różne modele - 9160.076 Widziałem jeszcze inne itd. Oczywiście że są. Ten numer akurat oznacza że ten model ma szare gumowe wstawki iprzyciemnione szkła. Model z wtawkami pomarańczowymi będzie miał inny numer. Te z niebieską gumka i białymi szkłami jeszcze inny. Ale w dalszym ciągu będą to Uvexy I-vo bez względu na numer katalogowy koloru ramek i szybki. Link to post Share on other sites
KediK Posted January 16, 2012 Author Report Share Posted January 16, 2012 (edited) Ok, dzięki za rady i dzięki arend za wytłumaczenie tego :D, w sumie to logiczne ale jakoś nie pomyślałem o tym :/ @ Trzmielor Budżet ograniczony, a one do tanich nie należą. Należą. Gogle porządnej klasy są znacznie droższe. A i przypominam że oznaczniki w kolorze czerwonym są przypisane Administracji Forum. Arend Edited January 16, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Recommended Posts