enovee Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Witam. Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu, ale już dokończę. Mianowicie, chciałbym się dowiedzieć co wybrać... Zastanawiam się nad kupnem broni i nie mogę się zdecydować, a nie potrafię porównać broni po opisach na forach. CM048M vs CM041b. Nie chodzi mi tu o odwzorowanie żołnierza czy armii, lecz o osiągi, wytrzymałość, skuteczność, wykonanie itp. Z góry dziękuję i przepraszam za jakieś niedociągnięcia. Quote Link to post Share on other sites
jakim Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Cm.048M- krótko i na temat. Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 (edited) Mógłbym prosić o uzasadnienie odpowiedzi? :) (zielonym trzeba tłumaczyć) Edited January 22, 2012 by enovee Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 GB V3 Quote Link to post Share on other sites
Gajdmen Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 CM048m jest lepszy właściwie we wszystkich podanych przez Ciebie kryteriach. No i tak jak napisał wiciok posiada GB v3. Bierz 048m. Btw. Ciekawi mnie kto i kiedy wyskoczy po raz kolejny z rk boyi... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Btw. Ciekawi mnie kto i kiedy (...) Bierz RK Boyi. A by być w temacie - 0.48 ma lepsze i wytrzymalsze bebechy, 0.41 lepiej wygląda i ma części z innego "rodzaju" znalu, bo są o wiele wytrzymalsze z tego, co zaobserwowałem. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Bierz RK Boyi. A by być w temacie - 0.48 ma lepsze i wytrzymalsze bebechy, 0.41 lepiej wygląda i ma części z innego "rodzaju" znalu, bo są o wiele wytrzymalsze z tego, co zaobserwowałem. Jakby był w całości ze stopu cynku, glinu i chińskich paznokci to by się sypał po każdym uderzeniu w body. Moja ZnAlowa Mka też przetrwała już wiele uderzeń w różne rzeczy i nic jej nie dolega. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> II klasa -> Opisy i informacje" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> Porównania modeli". Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 Bierz RK Boyi. A by być w temacie - 0.48 ma lepsze i wytrzymalsze bebechy, 0.41 lepiej wygląda i ma części z innego "rodzaju" znalu, bo są o wiele wytrzymalsze z tego, co zaobserwowałem. To rk boyi ma być lepsze od tych dwóch wymienionych tak? Mógłbyś mi dać link lub nazwę tego RK bo z tego co widziałem jest dużo rodzajów RK? I zależy mi na broni, na której mógłbym zamontować kolimator/lunetę bez żadnego problemu i wiercenia. Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 Chciałbym edytować powyższy post, ale nie można, więc przepraszam i napiszę nowy. Co do tych broni, odbiegamy do tematu, ale... Jeśli rk boyi jest tańsze, a ma być lepsze od tych dwóch to proszę o wypowiedzi również na temat właśnie tego rk. Powiem co mnie najbardziej interesuje w poszukiwanej broni: -Wytrzymałość -W miarę przyzwoite osiągi -Funkcjonalność/praktyczność -Możliwość dobrego tuningu bez fatygowania się -Niska cena(nie interesują mnie repliki cenie około 1000zł) -No i żeby jakoś wyglądała Jak już ktoś z Was byłby chętny wypowiedzieć się, to proszę o opis bo każdy ma swoje zdanie :) Z góry dziękuję i przepraszam za 2 posty obok siebie. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Wszystkie Rk mają ten sam GB. Różnią się wyglądem. Bierz tę replikę, która z lewej strony body ma "jaskółczy ogon" (jeśli nie wiesz co to jest - to poszukaj w Google). Do tego montujesz szynę ris i gitara. Tylko mam pytanie: po co Ci na początek kolimator/luneta? Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 Ogólnie w airsofcie(jeśli tak to można nazwać) jestem od wakacji i chcę się rozwijać, że tak powiem. A latam z tą cymką (028), która już mi się znudziła bo: -plastik -mało funkcjonalna -sztywna Dlatego chcę się przerzucić na coś, co będzie spełniało moje wymagania. Teraz co do tego RK. Lepsze boyi czy cm? I czy w ogóle opłaca się rk? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Ojj, kolego. Z takim lenistwem daleko nie zajdziesz. Wystarczy w szukajke wstukać parę literek i będziesz wszystko wiedział. Co do Boyi vs. Rk - zdania są podzielone. Dlatego poczytaj i sam wyciągnij wnioski. Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 (edited) Czytam i czytam i czytam i nie mogę się doczytać, więc zapytam: Lepsze: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-040-cm.html czy http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-02-full-metal-boyi.html No chyba, że macie inne propozycje co do RK. Proszę Was, czy to tak wiele dla doświadczonych napisać co jest dobre, a co złe? Ponownie z góry dziękuję :) I czekam na ostateczne odpowiedzi, ponieważ cena repliki do zainteresowania nią jest malutka. Edited January 22, 2012 by enovee Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Czytałeś? Żartujesz sobie? Gdybyś rzeczywiście "czytał" to byś wszystko wiedział. Jest kilka tematów porównujących Cymę i Boyi. A wszystkie Rk mają taki sam GB, różnią się wyglądem. I nawet w tym temacie to pisałem, a Ty jeszcze o to pytasz? Teraz powinien tu wpaść Mod i zamknąć ten temat w cholerę... Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 (edited) Nie pomyślałeś, że mogłem nie zrozumieć? Mało interesująca jest odpowiedź, np. "bierz rk", więc pytam tutaj. Przyczepiłeś się pierwszy, a ja chciałem tylko wiedzieć. A po Twoich postach widać, że to nie tylko do mnie o te "lenistwo". Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia! Edited January 23, 2012 by enovee Quote Link to post Share on other sites
Gajdmen Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Lepiej nie pytać co jest lepsze rk boyi czy cm048 cymy. Bo na tym forum tym pytaniem rozpętujesz wojne. Dlatego też najlepiej poczytaj dokładnie o obu replikach i ewentualnie wypytaj o szczegóły w tamtych tematach. Możesz zawsze napisać pw do kogoś kto ma rk i kogoś kto ma cyme jeśli naprawde masz taki problem z wyselekcjonowaniem potrzebnych informacji. Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 I bardzo cenię sobie takie odpowiedzi. Na pewno będę szukał w tym kierunku. Dziękuję i jak już wyżej napisałem: temat do zamknięcia! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts