l_isek Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Witam Nie chce mi się szukać więc krótkie pytanie: Czy l3 300 a&k http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=23_33&products_id=1161 to to samo co pj 300 http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj-300.html Tak czy nie? Quote Link to post Share on other sites
enovee Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 To są repliki lr300. Różnice możesz zobaczyć na zdjęciach. Chociażby długość lufy. Broń pj ma większą moc :) Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Z tego co czytałem na forum, to PJ to AK z oznaczeniami PJ i tuningu Taiwanguna. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted January 25, 2012 Author Report Share Posted January 25, 2012 Do pj dodają długą lufę zewnętrzna w zestawie, więc spokojnie można wymienić. Dzięki za odpowiedź Czy sytuacja dotyczy tylko lr 300 czy wszystkie PJ to w rzeczywistości A&K (albo odwrotnie) Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Znajomy miał PJ300 i był zadowolony. PJ to jest marka Taiwangun, którą są brandowane repliki wykonywane specjalnie dla tego sklepu. Z założenia mają mieć wyższą jakość niż A&K. Kosmicznej różnicy bym jednak nie oczekiwał. Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Przy sprężynach, które są w środku tych gearboxów, detale typu metalowa, łożyskowana prowadnica, czy też łożyskowana głowica tłoka są bardzo istotne, to jest spory plus. Inna sprawa, że rzekomo wyciszone zestawy produkują łomot raczej rzadko spotykany w innych replikach. A głowica tłoka wcale nie jest wykonana z aluminium;) LR300 to bardzo przyzwoita replika. Miałem egzemplarz, gearbox z niego mam do dzisiaj - kilkadziesiat tysięcy kulek, wszystko w zasadzie w bardzo dobrym stanie. Jeszcze słówko o związku A&K i P&J. Po wyjęciu gearboxa z egzemplarza oznaczonego jako P&J w dolnym body znajdujemy uroczy napis A&K:) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 5, 2012 Author Report Share Posted April 5, 2012 Witam PJ sprzedaje repliki od a&k tylko wsadza tam mocniejsze części (dysze, prowadnice, głowice) nie wiem tylko czy we wszystkich modelach są takie różnice Quote Link to post Share on other sites
Kac3r Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 W a&k nie ma bore-up a w pj jest, to jest jedyna różnica. Metalowe prowadnice sprężyny jest już w stocku, A&K to najlepsza firma z najsłabszych znanych w produkcji karabinów m4,16 itd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts