Quchy Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Witam Trudno było mi wybrać odpowiedni dział na forum (I czy II klasa) ale myślę, że tu bardziej będzie pasować. Ogólnie nie dawno poruszałem temat o M4 dboy'a jednak zrezygnowałem z zakupu. Tak więc prosto i na temat - czy opłaca się kupić tą replikę GFC http://gunfire.pl/product-pol-1152193609-HK-416-metal-gearbox-ver-2.html czy w tej cenie lepiej zainwestować w coś markowego (o ile do powiedzmy 950 zł coś będzie). Z góry dzięki za pomoc :wink: Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 To jest HK416 (nie M416) JG sprzedawane pod marką GFC. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 (edited) Wielkie sory, pozostałości po BF-ie 3. Własnie wiem, że jest to przeróbka JG tylko, że ich wersji ze składaną kolbą (o ile można to tak nazwać) nigdzie nie da się znaleźć, jest tylko ze stałą. W tej cenie to tylko JG i GFC sprzedają repliki HK416, za to z M4 też nie łatwo znaleźć coś z tych lepszych firm. Ogólnie zastanawiam się między właśnie tą repliką HK416 a CM.003 (G36C cymki). Nie chcę tylko wywalić kasy w błoto więc pytam się Was o zdanie. Edited January 26, 2012 by Wolf800 Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Ja na twoim miejscu brałbym CM.003, jest już sprawdzona :P Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 Sprawdzona może i jest ale nylonowe body a metalowe to też jest różnica ;). Z resztą mnie się Giety za bardzo nie podobają. Ogólnie to liczę na wypowiedzi posiadających tę replikę 416tki :wink: Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/42044-hk-416-jg/ - 52 strony, mało jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 W tym temacie (praktycznie cały przeanalizowałem już wcześniej zanim mi dałeś) nie ma praktycznie nic o V generacji JG czyli to samo co GFC. Są tylko zagadnienia apropo wymian części, tuningu ale nic o np. mocy, zasięgu itp. Zawsze używam szukajki zanim napiszę jakiś temat, tak było i w tym wypadku. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Moc - podane są fpsy. Zasięg - każdy inny chinol II klasy o podobych fps'ach i długości lufy. Czyli dobrze od razu wymienić na jakąś preckę i gumkę. Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 Preckę rozumiem, że 636mm? Taka gumka starczy? http://gunfire.pl/product-pol-1152192195-Gumka-Hop-Up.html Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Długość lufy wewnętrznej [mm]: 290 Na prawdę tak ciężko? Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 Na prawdę tak ciężko? Bez obrazy ale nie chcesz - nie pomagaj. Nie rób mi łaski jeżeli masz zamiar traktować mnie z wyższością. Ok, może i masz większe doświadczenie ale jeżeli nie masz ochoty mi pomagać to najlepiej nic nie pisz. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Bezim Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 Jeśli nie kupiłeś jeszcze, to proponuję HK 416 w promocji. Kolba inna i pucha na batki gratis, ale w tej cenie(570pln) - całkiem opłacalna konfiguracja. Sam sobie go zakupiłem, a teraz czekam na dostawę. kolbe się wymieni z czasem na hk. PS da się dokupić chwyt pisloletowy jak we flagowej wersji ostrej hk416? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 PS da się dokupić chwyt pisloletowy jak we flagowej wersji ostrej hk416? Nie. Quote Link to post Share on other sites
Ciachopl Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 (edited) Mam pytanie pasujące do tematu - co wybrać GF416SF G4-A1 w obu przypadkach pierwszą rzeczą będzie wymiana precki i gumki. Obydwie repliki są porównywalne parametrami (choć nigdzie nie znalazłem ile mają realnego zasięgu z wstrzeleniem się w sylwetkę człowieka) - stąd pytanie do osób z większym stażem - która replika jest lepsza? Wyszukiwarka nie podaje żadnych szczegółów poza lakonicznym "że GFC to V generacja JG która jest porównywalna już do markowych replik". PS. Uprzedzając odpowiedzi "dołóż kilkaset złotych i weź KWA/ICS/G&G" - na replikę wraz z upgradem do przyzwoitych wartości chce przeznaczyć konkretne pieniądze + batki i ładowarkę LiPo - markowe repliki są poza zasięgiem finansów. Ponadto będzie to moja pierwsza replika, więc nie chcę od razu wydawać za duzo kasy. PPS. Nie gonię za FPSami tylko za realnym zasięgiem - FPS jednym ze składnikiem ale nie jedynym. Choć ze względu na przyszłościowe zabawy CQB będzie broń *boczna* do tego celu - więc magiczne 400FPS nie ma problemów z przekroczeniem. Edited January 30, 2012 by Ciachopl Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Przyboku, to sobie Kobietę możesz prowadzać, lub u boku raczej, a replika/broń jest boczna. Jeden kij, obie te repliki zasadniczo, zależy na jak złożoną trafisz, będą miały koło 35-50m celnego w porywach. Każdy chiński stok tak ma, obojętnie czy będzie miał koło 300, czy lekko ponad 400 fpsów. Trafiały mi się repliki, co słabe mają więcej zasięgu niż te mocne. Z trwałością tak samo, zależy jak trafisz i jak będą, lub nie będą, później chcieli reklamację rozpatrzyć ;-). Na obie masz dwa lata więc co się zamartwiasz, kup sobie taką co Ci się bardziej podoba. Ani jedna, ani druga się nie nadaje w takim stanie jak jest do CQB IMHO, bynajmniej takiego z jakim mam najczęściej do czynienia, są za mocne. Quote Link to post Share on other sites
Ciachopl Posted January 30, 2012 Report Share Posted January 30, 2012 Poprawiłem się z boczną bronią ;) Czyli proponujesz wziąć tańszą bo obie są takie same tylko różnią się "obudową"? :) Quote Link to post Share on other sites
Quchy Posted January 30, 2012 Author Report Share Posted January 30, 2012 Poprawiłem się z boczną bronią ;) Czyli proponujesz wziąć tańszą bo obie są takie same tylko różnią się "obudową"? :) Jeżeli odpowiada Ci noszenie brzydkiej, przeciążającej na przód puszki to bierz tańszą. Z tego co mi się wydaje jest to to samo, co replika o której jest temat a sporo o niej dobrego na forach ;). Ja już swoją zamówiłem i myślę, że nie będę tego żałował :>. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts