StormFire Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Witam. Chciałem zamówić na taiwangun.com CM 003(mam nadzieję, że na taiwanie jest błąd i to jedno zero dodatkowe to przez pomyłkę?:)) i od razu przydałoby się zaopatrzyć w ładowarkę mikroprocesorową. Krakmani mają dostępną tylko jedną(TĄ) firmy/marki Batimax. I tu pojawia się moje pytanie - czy warto w nią zainwestować? Quote Link to post Share on other sites
myslin22 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Ja tam bym poradził dozbierać jeszcze 50 zł i mieć naprawdę fajnego imaxa. Quote Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 (edited) Nie kupuj tego. Szybko przestanie być dla Ciebie wystarczająca, trudno to potem sprzedać. Już lepiej dopiduj tych kilka miesięcy na stockowej ładowarce a w międzyczasie dozbieraj na ładny sprzęcik pokroju Imax/Turnigy którym będziesz mógł ładować praktycznie wszystkie dostępne pakiety. Edited January 31, 2012 by eMBeKa93 Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Już lepiej dopiduj tych kilka miesięcy na stockowej ładowarce To nie jest dobre rozwiązanie, gdyż potem do ceny ładowarki będzie musiał doliczyć cenę nowego akumulatora. StormFire, ładowarki Batimex znane są z losowej jakości - niektóre służą latami, inne wysiadają znacznie szybciej. Drugą wadą tych ładowarek jest możliwość ładowania wyłącznie pakietów NiCd i NiMH, ponieważ coraz więcej graczy używa akumulatorów litowych (są tańsze i bardziej wydajne od standardowych pakietów). Z tego powodu warto na ładowarkę mieć około 150 złotych - w tej cenie da się dostać ładowarki Imax B6 i Turnigy Accucell, które mają możliwość ładowania akumulatorów litowych. I podjąłeś dobrą decyzję dotyczącą samego kupna ładowarki mikroprocesorowej już na samym początku. Nie wycofuj się z niej, bo pozwoli Ci ona zaoszczędzić sporo pieniędzy i nerwów w przyszłości. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Posiadam ładowarkę Batimex z taiwangun.com Jest to dobra ładowarka (oczywiście mogła by ładować pakiety LiPo ) Kolega z ekipy ma taką już 3 lata i nic się z nią nie dzieję . Opłaca się kupić tego Batimexa . Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Nie, nie opłaca się. Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Czyli nie można pompować paru razy na stockowej ładowarce? Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Imax B6 na alledrogo od Amadexa- Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Niestety, jeśli zaczniesz kilka razy ładować akumulator standardową ładowarką, to są bardzo nikłe szanse, że późniejsze ładowanie mikroprocesorówką w czymś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Mojej stokowej batce JG pomogło formowanie prądem 0,1A (zarówno ładowanie, jak i rozładowanie). Trochę czasu zeeeeeszło, ale przedtem batka po kilku strzałach nie naciągała tłoka - a teraz jest ok (jak na chińską 8,4 oczywiście). Quote Link to post Share on other sites
Cainzoned Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Miałem, zmieniłem na Turnigy Accucel 6. Kiedyś na pewno przerzucisz się na Li-Po, a Batimex nie daje możliwości ładowania tych baterii. Ponadto, nie wiem czy tak było w każdym czy tylko w moim egzemplarzu, miał problem z rozładowywaniem. Można było zostawić ładowarkę na 24h i nic się nie działo. Lampeczka wciąż się świeciła na śliczny pomarańcz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts