Perski102 Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Gdzie jest podane? Ja tu nic nie widzę. Nie chodzi mi o hasło do hamachi bo sam je podałem... chodzi mi o hasło do serwera który ktoś postawił. Popatrz na czyj post odpowiadasz leniu ;) Racja , pomyliłem się :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Squad Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Na Windowsie 7 coś niezbyt chce odpalić, zainstalowane patche, sam mod i wywala mnie przy próbie uruchomienia :( Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Na Windowsie 7 coś niezbyt chce odpalić, zainstalowane patche, sam mod i wywala mnie przy próbie uruchomienia :( Mój kolega też miał ten problem, musisz przeinstalować batka, zainstalować patche jeszcze raz i potem mod. Nie znam innego sposobu. Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Ja mam win7, wystarczyło w elemencie docelowym zamienić dyski z C na D i wszystko bangla ładnie. ;) Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 No panowie, po trzech wojnach z youtubem w końcu udało mi się wrzucić filmik z naszej rozgrywki :) http://www.youtube.com/watch?v=PCQB6ZgWPPE Zapraszam innych bo jak na razie max liczba osób to 4. Najbliższa rozgrywka w piątek. A tu jeszcze taki mały raport z prac, nowe animacje do AK47 Hi-cap http://www.youtube.com/watch?v=oauKWKdvAnY Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Szkoda, że będą hi-capy. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Uwierz mi,dobrze,że są.Te repliki w tej grze mają taki rof,że hoho :D Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 (edited) Szkoda, że będą hi-capy. One nie zmieniają przyjemności z rozgrywki. Domyślam się że chodzi ci o to że ludzie będą siać kulkami na wszystkie strony. Nieprawda. Standardowo magi mają po 80-120 kulek i jest ich 7-10 zależnie od broni co daje średnio 900 kulek na broń. Hi-capy mają po 125 w magu i 500 kulek z zapasie czyli razem 625 kulek. Przeładowanie pustego hi-capa zajmuje około 8 sekund, tymczasem przeładowanie zwykłego maga zajmuje 3-5 sekund. Nadal uważasz że to szkoda? ;) Edited February 14, 2012 by dodek1000 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Dokładnie.Hi-cap w tej grze to nie hi-cap.Jednak bardzo mi się podoba animacja podkręcania palcem maga ;) Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 OK, myślałem, że będzie jak w rzeczywistości. Zaraz odpalę i zobaczę jak to działa :D Najpierw jednak muszę się uporać z błędami, które mi wyskakują... Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 14, 2012 Author Report Share Posted February 14, 2012 (edited) OK, myślałem, że będzie jak w rzeczywistości. Zaraz odpalę i zobaczę jak to działa :D Najpierw jednak muszę się uporać z błędami, które mi wyskakują... Jakie masz błędy? Może będę w stanie pomóc. Na pewno musisz mieć BF2 1.5. Jeśli chodzi o problem ze ścieżką w skrócie, kliknij na niego prawym-właściwości i wpisz ścieżkę do swojego miejsca gdzie masz BF2.exe np. D:/gry/BF2/BF2.exe w pierwszym okienku a w drugim ścieżkę instalacji BF2, w tym przypadku D:/gry/BF2 I jeszcze dorzucę nowe animacje do MP5 http://www.youtube.com/watch?v=dqnhG5O-7bU Edited February 14, 2012 by dodek1000 Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Fajnie gdyby w takim modzie był możliwy rozwój tzn: Przykładowo wybieramy pierwszą replikę i zaczynamy w dresie , potem za kasę z wygranych strzelanek kupujemy części i inne bajery które usprawniają różne staty i (obowiązkowo) Licznik lansu :DD Dostęp do różnych replik , części do nich , np dobranie za mocnej sprężyny do za słabego gearboxa może grozić pęknięciem gearbox-a zjechaniem zębatek itp byłby super !!! :D Wiem że to mało realne , ale namiętnie bym grał w taką gierkę :DD A z możliwych do realizacji rzeczy to opadanie kulki i regulacja hopka była by fajna :DD Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Cruzer69 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Właśnie też o tym myślałem czytając ten temat ale... zawsze jakieś ale... po prostu nową grę trzeba by chyba zrobić albo mocno pozmieniać bf2. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Ścieżkę miałem zmienioną, ale źle wpisaną. Poprawiłem i się włącza, tylko, gdy jestem w menu i klikam na wielu graczy lub pojedynczy gracz to gra się wyłącza. Ktoś wie czemu? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 14100715 kolega miał ten sam błąd, reinstalacja BF'a powinna pomóc. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Niezbyt mi się podoba reinstalować Bf'a, ale spróbuję. Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 15, 2012 Author Report Share Posted February 15, 2012 Fajnie gdyby w takim modzie był możliwy rozwój tzn: Przykładowo wybieramy pierwszą replikę i zaczynamy w dresie , potem za kasę z wygranych strzelanek kupujemy części i inne bajery które usprawniają różne staty i (obowiązkowo) Licznik lansu :DD Dostęp do różnych replik , części do nich , np dobranie za mocnej sprężyny do za słabego gearboxa może grozić pęknięciem gearbox-a zjechaniem zębatek itp byłby super !!! :D Wiem że to mało realne , ale namiętnie bym grał w taką gierkę :DD A z możliwych do realizacji rzeczy to opadanie kulki i regulacja hopka była by fajna :DD Pozdrawiam No bez przesady, Refractor jako silnik nie ma aż tylu możliwości, tzn możliwości żeby zrobić 10% z tego co podałeś są ale z tego też część nie działałaby na multi. Opadanie kulki już oczywiście jest jak widać na filmikach... Co do "kasy" za rozgrywki, to nie jest CS ;) Niemożliwe. Zapytałem lidera moda czy moglibyśmy użyć system wyboru broni z innego modu ale jeszcze nie odpisał. Jak na razie pracujemy nad skryptem ze zmienianiem kolorów i jasności celownika EOTech: http://www.youtube.com/watch?v=qeSBwdcQTgU Ścieżkę miałem zmienioną, ale źle wpisaną. Poprawiłem i się włącza, tylko, gdy jestem w menu i klikam na wielu graczy lub pojedynczy gracz to gra się wyłącza. Ktoś wie czemu? :zastanawia: Tak jak pisał Bieniek, najprawdopodobniej reinstalka to jedyny sposób. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Od nowa zainstalowałem Bf'a, dodatki, patch 1.41, 1.5 na końcu airsoft mod i sytuacja się powtarza. Chyba sobie nie pogram... Quote Link to post Share on other sites
Wojtasasg Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Wiem że rzeczy o których napisałem są mało możliwe do zrealizowania , lecz chodziło o sam koncept. @dodek1000 Bardzo podziwiam twój zapał do pracy :). Ale regulację hopki chyba szło by zrobić ? :D Pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 15, 2012 Author Report Share Posted February 15, 2012 Od nowa zainstalowałem Bf'a, dodatki, patch 1.41, 1.5 na końcu airsoft mod i sytuacja się powtarza. Chyba sobie nie pogram... Może spróbuj usunąć shader cache. Wejdź w Moje Dokumenty/Battlefield 2 i usuń folder cache, potem wejdź w tymże folderze w podfolder mods i wykasuj folder bf2. Jeśli to nie zadziała to nie wiem, może jeśli nie masz dodatku Jednostki Specjalne to dzieją się takie rzeczy? Nie wiem. Spróbuj jeszcze uruchomić w trybie okna (w skrócie do gry fullscreen=1 zmień na fullscreen=0, dopisz szx=800 szy=600 żeby było w rozdziałce 800x600), powinno pokazać jakąś wiadomość - napisz jej treść tutaj. Możesz też spróbować skopiować jakąś mapę z vanilli, wejdź w Battlefield 2/mods/bf2 i z folderu Levels przerzuć jakąś mapę do folderu Levels w BF2_Airsoft, ale najlepiej taką której nie ma w modzie (np. strike_at_karkand). Nic nie gwarantuję. Jeśli to nie pomoże, spróbuj jeszcze raz przeinstalować. Ale regulację hopki chyba szło by zrobić ? :D W sumie można by było zrobić nakładanie poprawki w ten sposób: zważywszy, że w BF2 jak i w praktycznie każdym innym FPSie pociski wylatują z kamery żołnierza której pozycja nie zależy od ruchu głowy definiowanego przez animacje, można by było zrobić, że jeśli wybierzemy jakąś daną odległość to kamera jest odpowiednio niżej co wymaga od gracza żeby celował wyżej. Jeśli znacie mod Project Reality to wiecie o co chodzi, oni to zrobili z granatnikiem: http://www.youtube.com/watch?v=fxazpkunOns Chociaż nie wiem czy to zrobić, to jest dość dużo pracy, poza tym nie wiem czy lider AirsoftModu będzie chciał tego użyć. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Zrobiłem tak jak napisałeś Dodek i nic. Dalej to samo. Dodatkowo pokazuje mi przy logowaniu, że serwer odmówił mi połączenia, czy jakoś tak. Quote Link to post Share on other sites
YumMmyy Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Haha,na drugim filmiku mapka zaczerpnięta z CODA 4 ;D. Crossfire :D Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 Dzisiaj pierwszy raz zagraliśmy w tryb Std. Airsoft, grało się świetnie mimo że było nas tylko 2v2 :) Im więcej ludzi tym lepiej, ściągajcie i dołączajcie! I tak przy okazji, nowe animacje SWD: http://www.youtube.com/watch?v=hnage-VpdbU Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Mam problem, nie wychwytuje mi ruchów myszą w grze, znaczy w samej rozgrywce. Wie ktoś o co chodzi? Quote Link to post Share on other sites
dodek1000 Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Mam problem, nie wychwytuje mi ruchów myszą w grze, znaczy w samej rozgrywce. Wie ktoś o co chodzi? W modzie czy w ogóle w grze? Ustaw domyślne sterowanie i spróbuj jeszcze raz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts