Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Od paru lat na internecie jest wypuszczony Airsoft mod do gry Battlefield 2, nad którym, nawiasem mówiąc, pracuję ja :)

Link

Gameplay

http://www.youtube.com/watch?v=Kisy9rBv0cg

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=Kisy9rBv0cg

Aktualnie animacje są paskudne ale pracuję nad tym, niedługo (gdzieś 4 tygodnie) wyjdzie nowa wersja, tymczasem zapraszam do ściągania starej

Ostatnio zacząłem się interesować Hamachi i postanowiłem że co sobotę będę stawiał serwer do gry właśnie w tego moda. Może komuś się spodoba :) Chcę poinformować jak największą liczbę osób żeby ten hosting miał sens. Byłoby miło pograć z kimś więcej niż tylko z przygłupimi botami.

Aktualnie są 2 tryby gry: Standard i COOP.

-Standard działa z botami tylko w trybie singleplayer, w multiplayerze nie ma botów. Ten tryb polega na "zabiciu" wszystkich przeciwników zanim skończy się czas. Mecz jest podzielony na rundy, drużyna, która wygra 3 rundy, wygrywa mecz. Respawn dopiero po rundzie.

-Tryb COOP działa tylko w multiplayerze, jest to rozgrywka pomieszana, ludzie i boty. Tu respawn jest włączony jak w normalnym BF2.

Jeśli ktoś jest zainteresowany grą, piszcie w tym temacie :)

Dodek

Edited by dodek1000
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozumiem, że trafienie w każdą część ciała czymkolwiek powoduje "śmierć"? A czy zasięg został zmniejszony do ersoftowych standardów?

Fajny pomysł.

Tak, gra się praktycznie tak samo jak w prawdziwy airsoft, broń nie jest zbyt celna a max skuteczny zasięg wynosi mniej więcej 60 metrów - designer broni się postarał :)

Posted (edited)

Jak wygląda sytuacja ze snajperami, Eryxami i Srawami? Czy komandos może normalnie zabić z C4, a snajper Claymorem?

Rozumiem, że w modzie nie ma pojazdów?

Pakiety oczywiście zostały zmienione, nie ma C4 ani Claymore'ów. Pojazdy też zostały usunięte z map. Sraw z tego co pamiętam jest na którejś mapie ale nie przydaje się.

Hi-cap jest jak na razie tylko dla AK, ale pracujemy też nad innymi broniami. :)

Jakby co to postawiłem już sieć w Hamachi, ID BF2AirsoftTest hasło stachu

Po południu postawię serwer i będzie można grać :) Pamiętajcie o patchach 1.4 i 1.5 do BF2 żebyście mogli grać.

Edited by dodek1000
Posted

A tak z ciekawości , czy wymagania są takie same jak do zwykłego Battlefielda 2 czy jakieś niższe/wyższe ,bo nie wiem czy mi pójdzie?

Takie same. Powinno pójść na każdej maszynie :)

Posted

Jak narazie mamy 4 graczy w sieci :D Proszę żebyście wychodzili z sieci jak nie zamierzacie grać bo mam ograniczoną liczbę slotów (tylko 8 bo mam Hamachi Free niestety). Będę wyrzucać tych co nie grają a tylko zajmują miejsce dla innych. Jak będzie co najmniej 6 osób to będę włączać tryb gry Standard, chyba że będzie ochota na COOP.

Posted

Jest w tym temacie podane - poczytaj leniu .

Gdzie jest podane? Ja tu nic nie widzę. Nie chodzi mi o hasło do hamachi bo sam je podałem... chodzi mi o hasło do serwera który ktoś postawił. Popatrz na czyj post odpowiadasz leniu ;)