Perski102 Posted February 24, 2012 Author Report Share Posted February 24, 2012 Odpowiedź jedyna i słuszna to: Szkielet V2 KWA GX2 No tak - najprostsza droga i najdroższa :cool: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Nie zmienia to faktu że jest to ryzykowna metoda. To że raz wyjdzie nie znaczy że zawsze się uda ;) Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 Jak się nie umie to nic nie wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 Tu dokładniejsza fotka "zapor" Czy trzeba przykręcac tył gearboxa ( v.2 oczywiście ) do miejsca zaznaczonego na foto poniżej : Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 (edited) Tak. edit: swoją drogą ten barrett nie wygląda jakby był spawany na trzeźwo. Edited February 25, 2012 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 25, 2012 Author Report Share Posted February 25, 2012 (edited) No bo te zapory spawał pierwszy właściciel - nie sklep . A jak załóżmy nie przykręce tyłu tego gearboxa do tego mostku ? Edited February 25, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 25, 2012 Report Share Posted February 25, 2012 Czy umisz czy nie umisz to i tak jest ryzykowna zabawa. Jak przy zabawie dremlem umiesz na tyle odwzorować geometrię na jednej połówce jak na drugiej to gratuluję, ale w to wątpię bo musiał byś być maszyną a już drobne zmiany geometrii mogą znacząco wpływać na rozkład naprężeń ;) Ale EOT. Do spawania się zabrali raczej po drugiej flaszcze ;) Wzmocnienia z przodu do przerobienia. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 Jutro wywalam ze "zapory" - są do niczego . Jak będzie cieplej , mam zamiar przemalowac Barretta ( czyli body bez lufy i magazynka ) na kolor standardowy - szary . Czy taki kolor będzie odpowiedni ? http://allegro.pl/motip-podklad-lakier-podkladowy-szary-500ml-wroc-i2171223900.html Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 łooo fuck. Ile ktoś musiał spalic zielska aby tak to pospawac ? Bo pijany kowal z jednym okiem za stodołą na kolanie lepiej by to wyklepał :) Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 (edited) łooo fuck. Ile ktoś musiał spalic zielska aby tak to pospawac ? Mam nadzieję że mówisz/i mówicie o tych "zaporach" ;) Reszta karabinu jest zrobiona bardzo precyzyjnie , tylko te zapory "ktoś" se dorobił - chyba z nudów . Edited March 1, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 No o zaporach :) amatorszczyzna ze hej :) Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 1, 2012 Author Report Share Posted March 1, 2012 Dlatego to jutro wywalę - przy pomocy młotka . A wracając do poprzedniego pytania - czy ten kolor do barretta będzie odpowiedni ? ( link wyżej ) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 ale to jest podkładowa :P Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted March 1, 2012 Report Share Posted March 1, 2012 ZAstanawiałem się nad zamóieniem tego barretta bo niby full stal ,ale po zdjęciach wygląda nie za ciekawie. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 2, 2012 Author Report Share Posted March 2, 2012 ZAstanawiałem się nad zamóieniem tego barretta bo niby full stal ,ale po zdjęciach wygląda nie za ciekawie. W jakim sensie nie za ciekawie ? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 2, 2012 Author Report Share Posted March 2, 2012 EDIT : Zapory wywaliłem . A co zrobic/zmodyfikowac , żeby gearbox v.2 strzelał tylko semi ? Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 ustawić selektor na semi i zostawić? albo płytkę przykleić w jednej pozycji, ale nie będzie safe. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 3, 2012 Author Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Przykleję , bo blokada i tak nie jest potrzebna ( z tym się nie biega po lesie ) . Gearbox narazie wmontowałem stockowy od Mp5 JG - ma ok. 360fps. Do tego dysza od emki . Tylko teraz muszę kupic jakąś tanią płytkę selektora od emki . Mechanizm napędza silnik o zwiększonym momencie obrotowym p&j . Zasięg repliki w stocku to ... 50m XD Edited March 3, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 A nie prościej płytkę selektora zdjąć? (nie jestem pewien, czy w v2 to tak działa, robię tylko w v3) Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 3, 2012 Author Report Share Posted March 3, 2012 Jak się zdejmie , to nie będzie strzelac . Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Zlutować styki można. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 zalezy od styków. ale płytksa musi byc żeby przerywacz szedł w dół :) Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Jeżeli zależy mu tylko na singlu bez auto i safe to nie ma problemu z wywaleniem płytki i pozostanie tylko single. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted March 16, 2012 Author Report Share Posted March 16, 2012 Zrobiłem tryb "tylko semi" - gumka recepturka na przerywacz , styki (przy selektrze) połączone kablem - i jest semi auto . Postanowiłem , że zrobię experyment - sprężyna 140(lub 130 ) + wzmocnienia ze stali + klej dwuskładnikowy na gearbox v.2 jg . Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 A wystarczyło tylko wyciąć kawałek płytki tak żeby nie odchylała przerywacza i było by bez prowizorki, z safem i tylko semi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts