Szafar Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Tak jak w temacie. Waham się pomiędzy dwoma g36 od jg. jg608 http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-DropZone-Replika-karabinu-szturmowego-JG608.html czy JG1138 http://gunfire.pl/product-pol-1152193310-JG1138.html Z góry dziękuje za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 (edited) To głupie pytanie pada na forum raz w tygodniu. Czemu jest głupie? Bo w KAŻDYM temacie o serii g36 jest na nie odpowiedź, a mimo to znajdzie się ktoś, kto i tak je zada. Tutaj: http://allegro.pl/mega-wyprzedaz-g36c-k306-metal-gearbox-i2097203271.html Masz to samo, ale taniej, i przynajmniej facet sprawdza przed wysłaniem, czy replika działa. Edited February 11, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Ja bym wziął z magami od emki.Dlaczego?Poszukaj sobie w szukajce. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Ja bym wziął z magami od emki. "Niedostępny" Quote Link to post Share on other sites
piorko90 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Teoretycznie standaryzacja i takie tam ale dziwnie tak wygląda Geta z magami do emki XD Takie homo-niewiadomo Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Różnią się tylko wyglądem zewnętrznym,reszta jest taka sama.Wybierz co ci się bardziej podoba Quote Link to post Share on other sites
MaciejasPL Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Z tego co wyczytałem, to ta wersja z magami od emki może mieć problemy z podawaniem kulek z tychże magów. Ale nie jest to 100% potwierdzona informacja. Dodatkowo wyczytałem, że te kolby regulowane lubią się bardziej psuć i łamać niż ta standardowa składana. Poza tym składaną można złożyć, a tą tylko skrócić. Twój wybór. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Z tego co wyczytałem, to ta wersja z magami od emki może mieć problemy z podawaniem kulek z tychże magów. Ale nie jest to 100% potwierdzona informacja. Dodatkowo wyczytałem, że te kolby regulowane lubią się bardziej psuć i łamać niż ta standardowa składana. Poza tym składaną można złożyć, a tą tylko skrócić. Twój wybór. W takim razie zapisz się na kurs czytania ze zrozumieniem, bo to jakieś bzdury. Nie licząc składania kolby, tu się zgodzę, ale to chyba logiczna. Quote Link to post Share on other sites
piorko90 Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Co do kolb się zgadzam w 100%. Taki jest urok Mkowych składanych niestety, co do magazynków, jak wspominałem mi się one po prostu nie podobają. Jedyny plus tego, to dopasowanie się do swojej grupy, jeśli ludzie posiadają repliki korzystające z takowych ,,magów'' można się po prostu wymienić. Pierwsze słyszę, że mogą mieć problemy z podawaniem kulek, może zostać ostatnia kulka, ale na pewno magazynek nie przestanie podawać. ( o ile się nie kupiło jakiegoś syfiastego maga, który się z natury się zacina ) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Podobno low-capy metalowe od Boyi się zacinają. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Kolega kupił magi od Boya i się nie tną,a Pmagi owszem. Quote Link to post Share on other sites
Srubokret Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Mi się tną jak cholera, za to ich real capy mam już 3 lata i świetnie działają. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 To pewnie używasz ujowych kulek. Ja jeszcze nie spotkalem kogoś komu by się cięły lowy boyi. Zresztą didzip napisał PODOBNO ;) Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Tak mówił mi kumpel, który strzelał z tej Giety, właśnie na magach Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Bratek193 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Odkopuje. Mam pytanie czy w tym modelu JG1138 można w jakiś sposób złożyć kolbę czy nie? Quote Link to post Share on other sites
MareK1026 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Można, kolba jest rozkładana. Ale ja bym wybrał JG1138 Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Da się ją złożyć jednorazowo............ Tej kolby się nie składa. Ona jest regulowanej długości jak w karabinkach M4. Quote Link to post Share on other sites
Bratek193 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Możesz mnie oświecić w jaki sposób :)? Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Ta kolba nie jest SKŁADANA, tzn można ją złożyć np. o drzewo. Problem by stanowiło ponowne zablokowanie w pozycji rozłożonej. Jest REGULOWANA w 4? 5? lub może nawet 7 pozycjach- nie wiem, nie miałem grata. Tu masz filmik. . Quote Link to post Share on other sites
Bratek193 Posted July 10, 2012 Report Share Posted July 10, 2012 Ta kolba nie jest SKŁADANA, tzn można ją złożyć np. o drzewo. Problem by stanowiło ponowne zablokowanie w pozycji rozłożonej. Jest REGULOWANA w 4? 5? lub może nawet 7 pozycjach- nie wiem, nie miałem grata. Tu masz filmik. . Dzięki za odpowiedź. Po wyglądzie kolby sądziłem, że jednak da się ją złożyć, ale po przeanalizowaniu dogłębnie budowy utwierdziłem się w przekonaniu, że nie da się jej złożyć. Pozostaje mi tylko regulacja. :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts