PersonaNonGrata Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Waham się co wybrać jesteście stanie mi doradzić , podzielić się opiniami na ich temat ? Sig Sauer Beretta USP Colt Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Do asg raczej się nie nadają jak chcesz sobie kupić pierwszą tanią replike kup shotguna firmy Agm . Quote Link to post Share on other sites
Hubby Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Za tą cene to wolał bym już to http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-vertical-heavy-weight-gas-pistol-stti.html Też nie jest rewelacją ale przynajmniej nie musze co strzeał przeładowywać. A jeśli ma byc to pierwsza replika z którą chcesz rozpocząć przygodę z ASG to tak jak już Musashi nadmienił shoty AGM. Quote Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Może jest full plastyk, ale strzela :D. Mój kumpel ma 2 lata i nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Za tą cene to wolał bym już to http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-m92f-m9-vertical-heavy-weight-gas-pistol-stti. Ta gazówka jest niezniszczalna . Quote Link to post Share on other sites
PersonaNonGrata Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 (edited) Tylko że przygody z ASG jako tako nie zaczynam :) Na razie jest mi to obojętne i sprężynówka mi wystarczy....shotgun odpada , bo nie jara mnie to :icon_confused: Mam Glock'a 17 zapłaciłem bodajże 80 zł za niego..waży dość sporo, i po dwóch latach jestem zadowolony.. Chciałem właśnie tylko waszej opinii czy może mieliście z tymi modelami kontakt i ew. który z nich jest godny polecenia ;) PS. A co myślicie jeszcze o tym ? http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-mk23-heavy-weight-gas-pistol-stti.html Edited February 11, 2012 by PersonaNonGrata Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 (edited) Tylko strzelając z klamki odechce Ci się Asg. Oczywiście sprężynowej, chociaż z gaziakiem lepiej nie jest. Warto przełamać tę boleść co do pompek i kupić takową. Edited February 11, 2012 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
zgred9595 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Kup bizona tu masz link z komisu http://wmasg.pl/pl/consignment/show/188299 Dogadaj się ze sprzedającym to może coś utargujesz. Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Ja polecam zdecydowanie pompke, ale jeśli zależy ci na pistolecie to weź USP od tokyo marui chociaż HFC wcale gorsze nie jest. A i jeszcze jedno ten którego podałeś raczej się nie nadaje więc pozostań przy glocku sam mam i działa(jak na razie) Edited February 12, 2012 by szymongwiazda Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Ale jak byś wziął to to byłbyś na 100% zadowolony . http://www.taiwangun.com/pistolety-gazowe/replika-mk1-kjw.html Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Tylko strzelając z klamki odechce Ci się Asg. Oczywiście sprężynowej, chociaż z gaziakiem lepiej nie jest. Warto przełamać tę boleść co do pompek i kupić takową. 100% poparcia :maniak_OK: Do tej pory nie pozbywam się pompki licząc, że ktoś, kiedyś zorganizuje strzelankę wyłącznie na pompki. To jest adrenalinka :maniak_usmiech: Edited February 12, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
PersonaNonGrata Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Czyżby mieli jakieś problemy ze stroną ? Nie jestem w stanie na nią wejść :huh: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Czyżby mieli jakieś problemy ze stroną ? Nie jestem w stanie na nią wejść :huh: Chyba tak, mi też się nie otwiera :icon_cry: pewnie aktualizują. Edited February 12, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Ja polecam zdecydowanie pompke, ale jeśli zależy ci na pistolecie to weź USP od tokyo marui chociaż HFC wcale gorsze nie jest. A miałeś w ręku obie klamki ? Strzelałeś z nich? Widziałeś jak zachowują się po sporym przebiegu? Akurat ja HFC bym nie polecił. Z kilku tych "klamków" (USP od HFC) które widziałem, (jedną sam kiedyś miałem) zawsze w którejś coś pękało, strzelały również bez szału. TM robi naprawdę znakomite sprężynówki, mimo że większość części to plastik. Do tej pory nie pozbywam się pompki licząc, że ktoś, kiedyś zorganizuje strzelankę wyłącznie na pompki. To jest adrenalinka :maniak_usmiech: Zapraszam do Gorzowa. Co jakiś czas robimy tzw "spring- party". Zabawa przednia, jak za starych dobrych lat :) Quote Link to post Share on other sites
PersonaNonGrata Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Się jeszcze zastanowie..troche fajnych z TM znalazłem, ale szczerze to troche mnie do pompek przekonaliście :wink: Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Jacek GROT ja mam obie i faktem jest że TM jest o pare razy lepsze niż HFC. A co do pompek to jedno i to samo czyli dobre przełożenie cena/jakość. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Jakbyś miał chwilę czasu i trochę chęci, to zerknij sobie, na moją subiektywną opinię na temat tanich sprężynowych replik tutaj: forum.wmasg.pl/index.php?/topic/111788-sprezynowe-repliki/ Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Umarexy są słabsze od pompek TM, ale mają licencjonowane oznaczenia. Jeśli to ma być głównie wypychacz kabury, którego użyjesz czasami w sytuacji awaryjnej, to można kupić. Kolegom, którzy nie strzelali się pistoletami pompkami, a takich tu widzę niemało, polecam tę zabawę. Paradoksalnie wcale nie zniechęca do asg, a wręcz przeciwnie - zabawa jest doskonała. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Zapraszam do Gorzowa. Co jakiś czas robimy tzw "spring- party". Zabawa przednia, jak za starych dobrych lat :) Trochę daleko, to od razu wyprawa na trzy dni, ale jeśli moja Pani (też strzela) się zdecyduje to może, może... Będę w kontakcie, dzięki za zaproszenie. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Najlepsze co możesz zrobić według mnie to kupić to: http://gunfire.pl/product-pol-1152194980-Replika-strzelby-M56B.html, lub w wersji długiej. Miałem ją 2 lata, a potem sprzedałem ją kumplowi. Duży plus to że szczela 3 kulkami jednocześnie. Polecam i Pozdrawiam drabinka. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Najlepsze co możesz zrobić według mnie to kupić to: http://gunfire.pl/pr...zelby-M56B.html, lub w wersji długiej. Miałem ją 2 lata, a potem sprzedałem ją kumplowi. Duży plus to że szczela 3 kulkami jednocześnie. Polecam i Pozdrawiam drabinka. A, i jest taka zasada, że nowi nie doradzają nowym, więc radzę się to tej zasady zastosować. Edited February 12, 2012 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 szczela 3 kulkami jednocześnie. To "szczelanie" 3 kulami jest moim zdaniem słabością tej repliki. Shotguny AGM, które strzelają 1 kulą, mają świetną celność jak na swoje osiągi. Natomiast 3-strzałowy shotgun rozrzuca kule. Teoretycznie to brzmi fajnie, ale w praktyce miałem taką sytuację, że kolega strzelił z niego do mnie z 5 metrów i wszystkie kule mnie minęły. Zanim zdążył załadować, dostał z mojego pistoletu sprężynowego. :cool: Quote Link to post Share on other sites
PersonaNonGrata Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Dzięki LogaN z grubsza przeczytałem ;) Na razie to i tak na strzelanki musze poczekać bo mam dopiero 15 lat.. Chyba faktycznie w najbliższej przyszłości pomyśle o shotgun'ie ..Podoba mi się Benelli , tylko cena...;/ a na razie nie chcę wydawać zbyt dużo kasy na ten sprzęt... Quote Link to post Share on other sites
Hubby Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Ta gazówka jest niezniszczalna . Wiem, bo mam! Jedyne co w niej dałem rade zepsuć to spręzynke od spustu zgubiłem, ale jakaś stara od jakiegoś aparatu fotograficznego załatwiła sprawę. Ale szczerze wolałem ją w wersji na CO2. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts