drabinka Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Witam, Jak w temacie mam pewien problem, a mianowicie mam do wydania około 500zł. I tu pojawia się pytanie: - kupić nowego dosyć taniego i niezawodnego kałacha cymy (cm031) i włożyć w niego 200 - 300zł (duży plus to GB. v3, którego bardzo cenie) - kupić nowe mp5 cymy (cm041) - ( zaś w tym mp5 jest metal body i jest łatwe w transporcie - ak74 ma prawie metr..) Każdy pewnie zada pytanie w jakim terenie się szczelam, otóż chodzi o to że szczelam się z kumplami (około 14 osób), raz w lasie, raz na hali ( na której nie ma ograniczeń co do fps...). Jeżeli chodzi o serwis, czy gwarancje obie repliki kupił bym w taiwangun na miejscu. Zazwyczaj nie tworze nowych tematów, ale nie ma żadnego podobnego do tego, a chce znać wypowiedz ludzi którzy mają już pewne doświadczenie. Bardzo proszę o odpowiedz. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (...) szczelam (...) szczelam (...) Strzel się słownikiem. tytułem wstępu. A co do tematu - nieopłacalny jest tuning plastikowego karabinka. Zupełnie nieopłacalny. chyba, że CALKOWICIE nie interesuje Cię wygląd repliki. Ale rodzi się wtedy pytanie - po co replika, nie lepiej biegać z metrową rurką podłączoną do maga i kompresora? Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Przepraszam za pisownie (dysortografia). Mógłbym dołożyć i kupić g36 od cymy (cm003), ale czy nie lepiej mp5. Mile widziane propozycje innych replik w tym zakresie cenowym. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Kolejny dys... Czy oni nigdy się nie nauczą? No ale mniejsza o to. Wybierz to co Ci się podoba, jak już zdecydujesz co Ci się podoba, to poszukaj tematu o danej replice. Uwaga! Będzie dużo czytania! Ale my mamy to gdzieś, jak nie wykażesz chęci samodzielnej pracy (czytania, szukania itd.), to nikt Ci nie poda wszystkiego jak na tacy. Link to post Share on other sites
musashi Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Zawsze można zmienić body na metalowe :) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Zawsze można zmienić body na metalowe :) W standardzie TM? To bedzie jakieś 250 zl, a i tak bedzie na śrubki, ze znalu. :P Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Kolejny dys... Czy oni nigdy się nie nauczą? No ale mniejsza o to. Wybierz to co Ci się podoba, jak już zdecydujesz co Ci się podoba, to poszukaj tematu o danej replice. Uwaga! Będzie dużo czytania! Ale my mamy to gdzieś, jak nie wykażesz chęci samodzielnej pracy (czytania, szukania itd.), to nikt Ci nie poda wszystkiego jak na tacy. Dzisiaj przeczytałem całą recke o g36 cymy, ale nie znalazłem żadnej o mp5. Wolałbym mp5, ale boje się czy GB v.2 nie wytrzyma próbę czasu. Czy wymiana na słabszą sprężynę w mp5 przedłuży żywotność repliki ? Pozdrawiam. Edited February 12, 2012 by drabinka Link to post Share on other sites
gewer12 Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) "W standardzie TM? To bedzie jakieś 250 zl, a i tak bedzie na śrubki, ze znalu. :P " CO? to chyba w airsoftxtreme masz korpus w systemie TM za 250zł. . :P http://azteko.pl/metalowy-korpus-ak47-cyma-p-185.html Edited February 12, 2012 by gewer12 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 "W standardzie TM? To bedzie jakieś 250 zl, a i tak bedzie na śrubki, ze znalu. :P " CO? to chyba w airsoftxtreme masz korpus w systemie TM za 250zł. . :P http://azteko.pl/metalowy-korpus-ak47-cyma-p-185.html Myślałem o korpusie od KA, bo z cymowskiego znalu pękłby podczas montażu pewnie. :P A o Twojej mp5 jest CAŁY temat. Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Wiem że jest cały temat, bo go wczoraj czytałem i piszą w nim że jest doskonała (prawie). Ale chodzi mi o ten GB bo tam się wypowiadają osoby które długo tej repliki nie miały, bo co dopiero kupiły. Po prostu nie chce po paru miechach wymieniać cały GB. Czy w stock'u ta replika pochodziła kilka lat ?? Edited February 12, 2012 by drabinka Link to post Share on other sites
Crusader Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Tak. O ile będziesz o nią dbać. Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Dbać będę bo mam czas na czyszczenie repliki. Chodziło mi tylko o ten GB, ale widzę że wiele osób chwali sobie to mp5, więc chyba też się na nie zdecyduje. Zastanawiam się którą wersje wybrać. W sumie replika ma też się dobrze spisywać w lasie, więc myślę nad cm041b, ale nie wiem czy warto dopłacać te kilkadziesiąt złotych. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Zawsze możesz wziąć MP5K lub PDW, tam jest v3. Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Zawsze możesz wziąć MP5K lub PDW, tam jest v3. Można, ale jako poboczną raczej . W sumie za tą samą cenę mam g36 cymy z v.3 ... Link to post Share on other sites
Didi Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Można, ale jako poboczną raczej . W sumie za tą samą cenę mam g36 cymy z v.3 ... Jak nie "szczelać", to teraz "poboczna". Też na dyscośtam zwalisz? Jeśli wybierać między MP5, a Gietką, zdecydowanie lepiej prezentuje się ta druga. Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Jak nie "szczelać", to teraz "poboczna". Też na dyscośtam zwalisz? Jeśli wybierać między MP5, a Gietką, zdecydowanie lepiej prezentuje się ta druga. Co ci nie pasuje w słowie "poboczna", no chyba że ty piszesz "pobotrzna" ?? Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Broń/replika to może być boczna co najwyżej, Kolego, a "poboku" to się poklepać możesz. A dysmuzgowiem się nie zasłaniaj, tu nie szkoła podstawowa, każdy wie, że są odpowiednie nakładki na przeglądarkę, tudzież istnieje word z możliwością sprawdzenia pisowni. Edited February 12, 2012 by Tuksiak Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 (edited) Słowo poboczna - oznacza drugorzędny. Czyli jest to to samo (prawie) co boczna. Więc nie wiem w czym problem... Nie jest to forum polonistyczne i nie każdy jest taki idealny jak Ty :( I jeżeli masz zamiar pisać o moich wadach, to nie jest to odpowiedz do mojego pytania. Ludzie o takie błędy się czepiacie ?? Rozumiem "szczelac" ale poboczna .... Edited February 12, 2012 by drabinka Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Wyjdź ---> pomyśl co napisałeś źle -----> wróć na forum -----> zacznij od przeczytania regulaminu pkt 1 Netykieta Na forum i na portalu obowiązuje Netykieta. Na forum piszemy poprawną polszczyzną, co oznacza poprawną ortografię, gramatykę, interpunkcję, składnię, używanie polskich liter itd. Na forum również nie przeklinamy, włącznie ze słowami "ocenzurowanymi" na różne sposoby. ---> wróć do tematu i zastanów się co chciałeś mi oznajmić raz jeszcze.Nie mam zamiaru Ci tłumaczyć dlaczego nie ma "broni pobocznej" napisałem już wyraźnie, jeżeli nie dociera, to masz pecha. Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 12, 2012 Author Report Share Posted February 12, 2012 Regulamin czytałem. Dobra, ok nic nie mówię, chcę się dowiedzieć opinii o replikach. Dziękuje Wszystkim za odpowiedz. Wyboru już dokonałem. Pozdrawiam :) Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 W CM031 tanim kosztem można zrobić stabilne 450 FPS na M120- M130. W v.2 bym się nie pchał, tym bardziej chińskie. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 W MP5K od cymy można mieć 450 fps wrzucając odpowiedniego springa do środka, niczego nie tuningując bardziej. Link to post Share on other sites
Matison Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Miałem styczność ze częścią tymi replikami co chcesz to mogę co nieco dołożyć. CM.041 - Jak zakupiłem we Wrześniu to w Grudniu musiałem wymienić Szkielet GB i Tłok bo się rozpadły, po wymianie na szkielet CA nie miałem już trybu Semi. A jest to dość częsta przypadłość MP5 każdej firmy. CM.028 - Przyjemny AK Plastic Fantastic, dobre osiągi, w sam raz na początek. CM.003 - Fajna Gieta dobre osiągi, przyjemna w rękach, bebechy może ciut lepsze od AK. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 bebechy może ciut lepsze od AK. między cm.028 a cm.003 są setki la świetlnych różnicy w GB. Jeśli nie wierzysz, polecam wrzucić do obu stocków m130, podłączyć lipo 11.1 i poczekać dłuższą chwilę. :P Link to post Share on other sites
drabinka Posted February 13, 2012 Author Report Share Posted February 13, 2012 (edited) Sam już nie wiem ... Dużo osób mówiło że mp5 jest bardzo dobre, ale widzę że coraz więcej użytkowników odradza zakup tej repliki. Lubie cm028 i jej nie zawodność, ale już ją miałem. ( "Dwa razy do tej samej rzeki się nie wchodzi") Więc pozostaje to g36 - ale słyszałem że: - hi-cap w zestawie może się psuć - słabe przyrządy celownicze, dużo osób poleca kupno koli. Wszystko było by ok, ale ja nie mam pieniędzy na nowe magi, koli, itp.. ( od razu po kupnie broni) Czy g36 cymy w stoku pochodziło by trochę , czy trzeba od razu przy kupnie repliki wydać trochę pieniędzy ??? A może g36 od jg i podstawowy tuning ? Edited February 13, 2012 by drabinka Link to post Share on other sites
Recommended Posts