StolarzB Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Chciał bym się poradzić bardziej zaawansowanymi AS maniakami ; czy warto kupić tuż oto tą : http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-031.html replikę na rozpoczęci przygody ASG ... Dziękuje za Odp. i poszanowanie :D Quote Link to post Share on other sites
CIUPAK1 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Jak najbardziej warto! Quote Link to post Share on other sites
bzyk36 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Warto, ale drogą innego użytkownika doradzę ci: dozbieraj i kup RK. Od 02 w górę* są to na prawdę porządne repliki, z którymi można wiele "pokombinować". :) *W tym momencie chciałbym przeprosić wszystkich fanów RK-01, ale po prostu akurat tego nie miałem "w łapie" więc jaka replika "na żywo" jest nie wiem. :) Edited February 17, 2012 by bzyk36 Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Jakbyś kupował, to kup tutaj: http://gunfire.pl/product-pol-1152189390-DropZone-CM031.html Jak polubisz ich na twarzoksiążce, to dostaniesz 50zł rabatu... no i na taiwangunie nie ma okularów "przeznaczonych do rozgrywek asg" :wink: A RK-02 jest naprawdę wart swojej ceny :wink: Edited February 17, 2012 by Deadmaster Quote Link to post Share on other sites
StolarzB Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Wiecie nie ma też kokosów do wydania w końcu na przełomie 15-16 roku życia , a zapewne też byliście w tym wieku i wiecie jak jest z kasą :) , może po wakacjach bym sobie sprawił RK-02 bo 550 zł ponieważ dla nastolatka to dużo . ale do jakiejś dorywczej pracy i będzie git .:D , a tak po za tym to dzięki ; że się tak wyrażę maniacy za pomoc .. :) hehehe Edited February 17, 2012 by StolarzB Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 (edited) Tak jak jeden z poprzedników doradzę dozbieranie do dowolnego RK od Boyi (01 też jest fajną repliką, w dodatku wygodną). 031 technicznie nie jest złe, tylko jest plastikowe, a wymiana na metalowy korpus nie jest opłacalna (przy dobrych cenach około 100zł kosztuje dolny korpus, 130zł górny). Zima wciąż jeszcze trzyma, więc możesz chwilę poczekać z zakupem, zaś padający śnieg wykorzystać do uzbierania kasy (jak miałem 16 lat to jakoś się znalazło ludzi, którzy parę złociszy płacili za odśnieżanie) :) :) Edited February 17, 2012 by Dread Quote Link to post Share on other sites
Kinito Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Witajcie. Chciałbym jeszcze zapytać co jest bardziej opłacalne do kupna CM031 czy CM028 ? Czytałem dużo tematów na temat cm028 i cm031, ale różne są odpowiedzi. Wystarczy odp. np. "Warto inwestować w cm031" ; )) Quote Link to post Share on other sites
StolarzB Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 no bym miał problem z odśnieżaniem ponieważ mieszkam w mieście ;p ale na wakacje mam możliwość dorywczej pracy ... Po za tym zawsze się coś uzbiera przez zimę i od dziadków na św.wielkanocne:) ok jeszcze raz dzięki za pomoc .. PS : Mam dopiero 15 z groszami wiec nie jestem za stary hymhymhym Witajcie. Chciałbym jeszcze zapytać co jest bardziej opłacalne do kupna CM031 czy CM028 ? Czytałem dużo tematów na temat cm028 i cm031, ale różne są odpowiedzi. Wystarczy odp. np. "Warto inwestować w cm031" ; )) tak jak koledzy na górze dozbieraj na RK-02 :) Quote Link to post Share on other sites
lisudml1991 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 CM028 i 031 to jedno i to samo w innej obudowie. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Dread, ja w wieku 16 lat na dwie repliki nazbierałem sobie... po prostu się ucząc i wpadło dwukrotnie stypendium (700 zł jedno). Quote Link to post Share on other sites
StolarzB Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 (edited) http://gunfire.pl/product-pol-1152189933-DropZone-RK-01-W.html , a czy to jest godne polecenia i kupna . RK-01-W Edited February 17, 2012 by StolarzB Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 (edited) Jest warte, ale "produkt czasowo niedostępny". RK-01W jest na taiwanie ale za 522 zł, tu masz stuningowaną wersję z chimery - http://chimeraasg.pl/product-pol-115-BOYI-AKS-74U-RK-01W.html Edited February 18, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 To od Chimery byłoby najlepsze. CM031 na jedną przewagę nad 028, mianowicie elementy, które w oryginale są z plastiku tu też są z plastiku, zaś w 028 elementy drewniane są plastikowe :) Poza tym jedno i to samo. Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted February 18, 2012 Report Share Posted February 18, 2012 Lepiej dozbierac i kupic te Rk, jednak posiadam tez cymiacza 0.31 i od 4lat zero problemow a wiekszosc czesci jest stockowych ;) jakbys jednak nie wytrzymal lub rozmyslil sie i nie chcial zbierac na Rk to bierz cymke w ciemno ;) Quote Link to post Share on other sites
StolarzB Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 spróbujemy ;) PS:Za rok widzimy się na Stalkerze :P Quote Link to post Share on other sites
michałjak Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 mam pytanko: ile bateria wytrzyma, czy można ją ewentualnie zmienić, czy w ogóle da się tuningować CM.031? ile miesięcy/lat ta replika wytrzyma? Quote Link to post Share on other sites
biadaczq Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Replika wytrzyma dużo pod warunkiem, że nie będziesz jej używał jak młotek do kotletów czy coś :icon_biggrin: Gearboxy są tam bardzo wytrzymałe więc się nie martw. Batka hmmm.. jeżeli masz kasę najlepiej kupić ładowarkę mikroprocesorową bo nawet ten chiński akmulator pociągnie długo z dobrym i ostrożnym obchodzeniem. Jeżeli nie masz kasy to nie wymieniaj nie jest to znowu tragedia. Tylko ładuj według wzoru. Jeżeli będziesz kupywał replikę to warto dokupić gumkę HOP-UP za około 25zł (Systema) i w sklepie odrazu Ci ją zamontują. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
michałjak Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) przychodzi wam na myśl coś lepszego na początek do 400zł? max 3kg, elektryk, nie gorszy jakościowo i wytrzymałościowo od CM.031, magazynek min 500 ? P.S. Jaką dokładnie ładowarkę, markę, model, nie mam o tym pojęcia Edited April 6, 2012 by michałjak Quote Link to post Share on other sites
biadaczq Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 CM 031 bardzo dobry wybór ja latam z CM028 bo też nie dawno zacząłem i spoko jest :P Napewno będziesz zadowoloy Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
michałjak Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 ok, dzięki wielkie :wink: Quote Link to post Share on other sites
szuwi Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Powiem Wam u mnie kumple w grupie maja te kałaszki 031 i świetnie się sprawdzają, chodzą u nich ponad półtora roku. Batki Cymy nie są złe o ile o nią dbasz to spokojnie potrzyma i nie padnie już na pierwszej rąbance jak w innych chinolach. Miałem taką w thompsonie cymy i kiedy sprzedawałem wciąż dobrze działała. Teraz mam drugą taką batkę i też nie mam problemów. Ogólnie repliki cymy są dobre, zawsze jak będę miał wybór kilku replik tych samych chińskich producentów to wybiorę cymke. Quote Link to post Share on other sites
michałjak Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 (edited) jeszcze co do gumki HOP-UP: biadaczq mówiłeś, żeby ją dokupić; miałeś na myśli to że dokupić, jak nie będzie w zestawie, czy chodziło o to, że ta w zestawie jest wadliwa? P.S. Dołączając do tematu JG-ki: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/123280-cm031-jg513mg-jg0512mg/ Edited April 6, 2012 by michałjak Quote Link to post Share on other sites
cptMichaaX Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Hej. Zaczynam z ASG i chce kupić http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028-a-tactical.html Czytałem już na forum sporo o wyborze repliki. Zdecydowałem, że ta. Szukałem jeszcze okularów, kulek i jakiejś ochronnej maski. http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/gogle-okulary/gogle-nv123-a-c-m-black.html i mam jeszcze pytanie czy warta dokupywać http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/gumki-hop-up/gumka-hop-up-guarder.html i by w sklepie mi zamontowali? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 Replika: spoko Gogole: naucz się czytać! Gumka: spoko Quote Link to post Share on other sites
cptMichaaX Posted April 10, 2012 Report Share Posted April 10, 2012 mój błąd, sorry. A mam jeszcze pytanie co do kulek. Czy waga 0,23g jest dobra do tego modelu? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts