therifleman07 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Witam. Ostatnio natrafiłem na allegro na pana który robi świetnie odwzorowane repliki karabinów np. PPH/s, Mauser 98k, LeeEnfield po strasznie niskich cenach (około 80 zł !). Repliki np. firmy DENIX (Hiszpania) także robią taki sam sprzęt tylko po cenach około 500 zł. Mogą one posłużyć tylko do rekonstrukcji gdyż nie strzelają ani kulkami, a tym bardziej nabojami. Czy ktoś może wie coś o tym sklepie, może ktoś zamawiał. Warto kupić nawet do powieszenia na ścianę bo ceny są bardzo atrakcyjne. http://www.ravguns.pl/karabiny.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Owszem, bo Denix robi repliki metalowe, a tutaj mamy do czynienia z replikami wykonanymi z malowanego drewna. I nie, wcale nie są świetnie odwzorowane, powiedziałbym, że wykonane są adekwatnie do ceny, ale nie świetnie. Generalnie propozycja byłaby dobra dla dzieciaków do zabawy w wojnę, gdyby nie fakt, że dzieciaki wolą grać na konsoli, a nie na podwórku. Quote Link to post Share on other sites
therifleman07 Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Owszem z drewna. Ale mechanizmy z metalu. Quote Link to post Share on other sites
therifleman07 Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Dobra jak coś to w następnym tygodniu pewnie którąś z nich wybiorę i zamówię. Jak dojdzie to opiszę co i jak. Quote Link to post Share on other sites
TheHarpun703 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 (edited) Niestety - nie z metalu - widać wyraźnie, że cała replika wykonana jest z jednego kawałka drewna (tak, elementy pozornie metalowe, równierz są drewniane) widać to doskonale na lufie pepeszki ;) Edited February 19, 2012 by TheHarpun703 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 A na tym zdjęciu dobrze widać ruchome elementy zamka - zamek jest z drewna, tylko rączka jest metalowa i chociaż się porusza, to zamek się nie otwiera. http://www.ravguns.pl/mauser/magazynG-1631.jpg Tutaj widać drewniany metal: http://www.ravguns.pl/pepesza/magazynG-1640.jpg Z drugiej strony firma może być świetnym miejscem do dorabiania drewnianych elementów replik. Na stronie pisze, że zajmują się dorabianiem na podstawie części i rysunków. Facet ma doświadczenie, więc nie będzie dla niego problemem dorobienie łoża do M14, czy do Mośka od AGM na podstawie plastików. Ceny replik drewnianych są obiecujące, więc pewnie dorobienie części nie będzie kosztować majątek. Quote Link to post Share on other sites
Matt Baker Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Zamawiałem... :cool: dla syna oczywiście Pierwszy model Musera K98 kupiłem na zlocie w Gostyniu. Bardzo fajna zabawka ale ( tak jak już ktoś wcześniej wspomniał ) dla dzieciaków. Mój syn z kolegami bardzo często bawią się w ogrodzie w dobrych i złych więc Mauser przebił wszystkie inne plastykowe repliki. Potem dokupiłem już za pośrednictwem Alle.. Thompsona i również jestem z niego ( tzn. mój syn ) zadowolony. Thompson jest bardzo specyficzny w trzymaniu więc mniejszy model idealnie się wpasowuje w rozmiar dla dzieciaków ( syn ma 10 lat ). W tym modelu już nic się nie rusza. BAR ma wymiar 1m. Bardzo ciekawy model ale oryginał to 1.2m więc różnice są znaczące. opinia o broni - modele całkowicie z drewna, w mniejszej skali niż oryginał, możliwość zrobienia w skali 1:1 w cenie 180zł, w KAR98 zamek ruchomy ale tak jak widać na którymś z wcześniejszych zdjęć, tylko rączka przesuwa się o kilka centymetrów w tył i powraca w dół - efekt przeładowania ciekawy mimo wszystko ; ) opinia o sklepie - bardzo pozytywna, szybka wysyłka po wykonaniu zlecenia. Repliki wykonywane są na zamówienie więc trwa to ok. 4 dni + 2 dni na wysyłkę. Ja nie miałem żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Na tej rzeczowej i treściwej opinii utnijmy temat produktów. Quote Link to post Share on other sites
Olymp Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 Niestety, chciałem zamówić a tu co... cena wzrosła od 200 do 230 zł za sztukę : ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts