Matiz1911 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Witam wszystkich :) Mam takie małe pytanie, co do dyszy bore up. Przy ostatnim rozkładaniu mojego AKMa sprawdzałem sobie szczelność tłok-cylinder i wszystko jest super do momentu w którym zakładam dyszę na głowicę cylindra, wtedy tłok wchodzi do cylindra praktycznie bez oporu. Bore up to systema, dysza także. Rozumiem, że w grę wchodzi tylko wymiana dyszy i tu moje pytanie, jakiej firmy dyszę mam zakupić aby mieć szczelność ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
dunel Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 A sprawdzałeś czy masz uszczelkę na dyszy? Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Ja posiadam dyszę SHS. 100% szczelności ,polecam. Quote Link to post Share on other sites
Matiz1911 Posted February 26, 2012 Author Report Share Posted February 26, 2012 Uszczelka jest. Właśnie myślałem o SHS ale nie mogę nigdzie znaleźć dyszy bore up tylko same zwykłe :/ Poszukam jeszcze raz Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Jak masz taśmę izolacyjną w domu, to za jej pomocą zaj... ,bardzo dobrze uszczelnisz dyszę. Musisz zakleić dyszę od strony w którą wchodzi w głowicę cylindra, i żyletką naciąć taśmę w krzyżyk. Dysza powinna wejść na głowicę z pewnym oporem. Sprawdź czy sprężynka popychacza będzie miała dosyć siły aby poruszać dyszą. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 nie ma bore up dysz SHS'a. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Uszczelnianie elementu ruchomego za pomocą taśmy izolacyjnej? Make my day! Wymień uszczelkę. Problem zniknie. Quote Link to post Share on other sites
Matiz1911 Posted February 26, 2012 Author Report Share Posted February 26, 2012 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Może coś wykombinuję, tylko skąd ja taki mały oring wytrzasnę ... Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 KicpA mam akurat w AUG'u dyszę systemy która latała na boki jak żyd po pustym sklepie. Żadnej uszczelki nie ma (odziwo a powinna chyba być), a mój patent sprawdza się bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Witam :) Małe pytanie co do dysz. Znalazłem dwie różne dysze uszczelnione http://azteko.pl/guarder-uszczelniona-dysza-do-m16a2m4-p-956.html - Gurdera z tworzywa http://azteko.pl/shs-aluminiowa-doszczelniona-dysza-do-m4-p-1809.html - SHS aluminiową. Jak z jakością u Guradera jest każdy wie, z firmą SHS nigdy wcześniej kontaktu nie miałem. Osobiście wolałbym aluminiową, bo wydaje się żywotniejsza od tworzywa, natomiast ta z tworzywa podobno może lepiej dostosować się do komory, kulki itd itp. Więc w krótkich słowach, którą brać? Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Jeśli komora HopUp jest plastikowa -> dysza też powinna być plastikowa, jeśli komora jest metalowa -> dysza może być metalowa lub plastikowa. Cała filozofia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts