Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z magazynkiem w AK-47 cymy 022

Recommended Posts

Witam jako , że jestem nowy to chciałbym się przywitać . No ale do rzeczy . Nabyłem nową replikę karabinu AK-47 od cymy .Gdy grałem w ASG z kolegami - (trochę już gramy) zepsuło mi się ładowanie hi-cap w magazynku to znaczy jak kręcę pokrętłem to daje opór jakby był naładowany (a nie jest) i co chwilę przeskakuje mi sprężyna - jak miałem M5 też z hi-cap to nigdy takiego problemu nie miałem . Proszę o pomoc . Z góry dzięki za odpowiedzi .

Jey dobrze mówi, na banie to zacięcie spowodowane złymi jakościowo kulkami, bo jak długo używałem cymowskich hi-cap'ów to coś takiego mi się nie zdarzyło ale mowa tu o używaniu kulek firm Madbull,Guarder czy G&G.

G&G w CM.022 to trochę przerost formy nad treścią :P

Tak jak napisał Jey, rozkręć go i zobacz co tam się stało ; )

Edited by Attero

Zanim go jeszcze rozkręcisz, wyjmij po prostu magazynek właściwy ze skorupy, odegnij/odciągnij tą małą sprężynkę o tego największego koła i przekręć w przeciwną stronę, jeżeli to ci nie pomoże, to będziesz musiał rozkręcić całego maga.

Edited by ST1TCH

Musiałem rozkręcić cały magazynek to znaczy wyjąć go ze skorupy i rozkręcić dokładnie i co się okazało - w magazynku zablokowały się kulki - 2 koło siebie a za nimi cały rząd gotowych kulek do użycia - wywaliłem je - skręciłem magazynek z powrotem i chodzi tak jak powinien chodzić . A co do użytkownika arend - twój post nic nie wniósł do postu a to , że umieściłem w niewłaściwym temacie to jest moja wina ale jestem tu NOWY . Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia.