zawASG Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Witam jako , że jestem nowy to chciałbym się przywitać . No ale do rzeczy . Nabyłem nową replikę karabinu AK-47 od cymy .Gdy grałem w ASG z kolegami - (trochę już gramy) zepsuło mi się ładowanie hi-cap w magazynku to znaczy jak kręcę pokrętłem to daje opór jakby był naładowany (a nie jest) i co chwilę przeskakuje mi sprężyna - jak miałem M5 też z hi-cap to nigdy takiego problemu nie miałem . Proszę o pomoc . Z góry dzięki za odpowiedzi . Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Kulki mogły ci sie zakleszczyć, polecam rozebrac i obejżeć Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Jey dobrze mówi, na banie to zacięcie spowodowane złymi jakościowo kulkami, bo jak długo używałem cymowskich hi-cap'ów to coś takiego mi się nie zdarzyło ale mowa tu o używaniu kulek firm Madbull,Guarder czy G&G. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Jey dobrze mówi, na banie to zacięcie spowodowane złymi jakościowo kulkami, bo jak długo używałem cymowskich hi-cap'ów to coś takiego mi się nie zdarzyło ale mowa tu o używaniu kulek firm Madbull,Guarder czy G&G. G&G w CM.022 to trochę przerost formy nad treścią :P Tak jak napisał Jey, rozkręć go i zobacz co tam się stało ; ) Edited March 3, 2012 by Attero Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Jeśli zaś nie umiesz albo się boisz rozkręcać to walnij nim kilka razy, najlepiej w bok, czasem sie kulka obluzuje i zadziała, czasem obudowa pęknie;p Quote Link to post Share on other sites
zawASG Posted March 3, 2012 Author Report Share Posted March 3, 2012 Dzięki za odpowiedzi - jutro postaram się rozkręcić magazynek i zobaczę co w nim nie tak . Jak coś to później napiszę czy coś pomogło czy nie . Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 (edited) Zanim go jeszcze rozkręcisz, wyjmij po prostu magazynek właściwy ze skorupy, odegnij/odciągnij tą małą sprężynkę o tego największego koła i przekręć w przeciwną stronę, jeżeli to ci nie pomoże, to będziesz musiał rozkręcić całego maga. Edited March 3, 2012 by ST1TCH Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Tak się zastanawiam czy autor tematu umie czytać ze zrozumieniem. Naprzykład tematy działów. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> Sprężynowe -> Problemy i serwis" do "Repliki airsoftowe i sprawy techniczne -> AEG/EAG -> "Tanie repliki"". Quote Link to post Share on other sites
zawASG Posted March 5, 2012 Author Report Share Posted March 5, 2012 Musiałem rozkręcić cały magazynek to znaczy wyjąć go ze skorupy i rozkręcić dokładnie i co się okazało - w magazynku zablokowały się kulki - 2 koło siebie a za nimi cały rząd gotowych kulek do użycia - wywaliłem je - skręciłem magazynek z powrotem i chodzi tak jak powinien chodzić . A co do użytkownika arend - twój post nic nie wniósł do postu a to , że umieściłem w niewłaściwym temacie to jest moja wina ale jestem tu NOWY . Dzięki wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Ha, mówiłem XD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts