Kod3xDPL Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Witam, przekopałem dużo tematów odnośnie kamizelek. Moje pytanie, czy jest jakaś alternatywna (tańsza) wersja tej kamizelki? LINK Aktualnie biegam w chest rigg'u ACM a w planach mam zakup radyjka, pistoletu i camelbaka dlatego zainteresował mnie szturman. Udało znaleźć mi się coś takiego, warte jest to coś swojej ceny? LINK trochę dziwny kolor tych ładownic.. Pozdrawiam Kodex Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Jakie i ile magów, teren działań itp. itd. ? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 (edited) W kamizelce z pierwszego linku, te ładownice, a z drugiego linku, to "coś" na prawym, górnym panelu może przeszkadzać w oparciu kolby repliki. Nie brałeś pod uwagę oporządzenia Bundeswehry S95 i do tego stosownych ładownic z tego samego sklepu? (W tym biegam obecnie). Albo pso-szelek od Miwo-Praszka z dedykowanymi ładownicami np. AK, M16, G36 lub MP5? Oporządzenie od Miwo kosztuje zdecydowanie drożej niż z ArmyWorld, ale jest bardzo dobre jakościowo, w różnych kamuflażach. (W tym biegałem poprzednio). Kamizelka w cieplejsze dni bardzo grzeje, :icon_cry: a paso-szelki nie. :biggrin: Edited March 8, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Jak się uzywa kamizelki, ktorej konstrukcja jest oparta na cordurze to sie trudno dziwic, ze grzeje. Napisz co chcesz nosic, w jakiej ilosci i do jakiej ceny ma byc kamizelka to moze cos doradzimy. Osobiscie polecam chest + pas. Wygodne, pojemne i w lekkie. Pisze z telefonu stad brak polskich znakow diakrytycznych, mozliwe tez drobne literowki czy bledy. Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted March 8, 2012 Author Report Share Posted March 8, 2012 @Piotro - mam 1 hi-capa i 3 midy (metalowe) takie jak kolega airsoftowiec na zdjęciu nr 7 Link, tereny działań las :) @Powała - właśnie patrzyłem na szelki ale bardziej podoba mi się właśnie szturman. @HellMaker666 - głównie nie chce mieć problemu z schowaniem magazynków (bananowe akm), zauważyłem, że mało jest kamizelek które zmieszczą te magazynki. PMR'ka, camelbak, pozostałe ładownice na inne rzeczy typu: apteczka, batony :) itp. Jeżeli chodzi o środki finansowe to w granicach 250zł, chyba, że poczekać i łapać okazję na używkę w komisie :) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Hmm, za taką cenę to nic modułowego raczej nie sklecisz, żeby to wszystko pomieścić. Myślałeś nad chińczykiem od Praszki? Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted March 8, 2012 Author Report Share Posted March 8, 2012 Chińczyka mam ACM od krakmanów, dlatego chce go sprzedać i kupić kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Coś na tą modłę: http://www.tacticaltailor.com/images/products/mav1_body_md.jpg + Pas modułowy albo sztywny Kamizelki.prv.pl Daj ogłoszenie ktoś Ci napewno uszyje coś ciekawego i w miarę tanio. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 (edited) Możesz taki zestaw: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,307/KAMIZELKA-MODU-OWA-KP-8 http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,606/Bandolier-na-6-magazynk-zw-do-AK-BERYL W bandolier wsadzisz magi, a w wolne ładownice od biedy jakieś opatrunki, kanapki ładnie wchodzą, a PMR'kę do taśm przyczepić, jak ma klipsa. Potem z czasem skompletujesz resztę ładownic. Trochę więcej niż 250, ale na pewno będzie dobrze uszyte. Edited March 8, 2012 by SterylizatorPL Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Moim zdaniem KP-8 Będzie niepotrzebnym marnowaniem i tak już nie dużej przedniej powierzchni i lepszy będzie jakiś chest. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 To już tak rzuciłem, jako opcję do rozpatrzenia, bo może nie potrzebować dużej przestrzeni, a np woli coś lżejszego i tańszego. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 (edited) To już tak rzuciłem, jako opcję do rozpatrzenia, bo może nie potrzebować dużej przestrzeni, a np woli coś lżejszego i tańszego. W tym przypadku najlepszym wyborem będzie jednak zestaw: - S95, w zestawie jest 1 pokrowiec (jak niżej), 1 "nadupnik" i niestety zbędny pokrowiec na saperkę, - dodatkowy pokrowiec mieści dwie 0,5 l butelki z wodą, - ładownice od 2 do 4 sztuk, w zależności ile i jakich magazynków będzie nosił (wchodzą 1xG36, 1xAK, 1xM14, 3xMP5). Ewentualnie można też dokupić dodatkowy "nadupnik" i zamocować go do panelu plecowego, jako mały plecak. Będzie to najlżejszy i najtańszy zestaw. Edited March 9, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted March 9, 2012 Author Report Share Posted March 9, 2012 Dziękuję wszystkim za pomoc, myślę, że zapoznam się z ofertą kamizelek.prv.pl (za bardzo napaliłem się na tego szturmana :D) @Piotro - mógłbyś przesłać na pw kilka fotek jak wygląda Twoja kamizelka? @Powała - racja cena jest super ale wolałbym nosić Polskie wyposarzenie (patnera + flecktarn gryzą się jak pies z kotem) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Pisząc chińczyk miałem na myśli model chest riga robionego przez Miwo P. Quote Link to post Share on other sites
Kod3xDPL Posted March 9, 2012 Author Report Share Posted March 9, 2012 @HellMaker666 - tak widziałem, który to, jest bardzo podobny do którego mam teraz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts