LogaN Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Miałem dzisiaj przyjemność pobawić się nowym AEPem Cymy - CM.123. Konstrukcja po zdjęciu zamka wygląda bardzo podobnie do tego, co znamy z innych AEPów Cymy. Z zewnątrz główną różnicą jest zamek wykonany z metalu. Ale wiecie co? Pomimo tego zamka, gdybym miał do wyboru Glocka od Cymy i tego Colta... Wziąłbym Glocka. Zaraz po wzięciu do ręki Colta, rzuca się w oczy jedna rzecz - jest po prostu olbrzymi! Wynika to chyba wyłącznie ze względów konstrukcyjnych, bo o nieświadomy brak odwzorowywania oryginału bym Cymy nie posądzał, ale ta replika jest znacznie szersza od wersji ostrej i wielu innych replik (chyba o połowę!). Sprawia to, że całość trzyma się dość dziwnie - pod względem gabarytów bliżej tej replice do Desert Eagle niż do M1911. Tą różnicę widać na pierwszy rzut oka, a w momencie, kiedy porównałem tego AEPa do innej repliki Colta - byłem zszokowany, że wymiary mogą się aż tak różnić :). Jutro będę miał możliwość sprawdzenia kompatybilności magazynków i akumulatora z Glockowskimi. Powinienem również zrobić zdjęcie porównawcze z innym Coltem. Pozdrawiam. EDIT: No dobra, zdjęć dzisiaj jednak nie będzie, bo nie zabrałem aparatu ;). Ale kilka informacji poglądowych będzie. Jeśli chodzi o wymiary - grubość rękojeści to 40mm, a grubość zamka - 33mm. Do repliki pasuje i działa zarówno akumulator jak i magazynek z CM.030. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted March 9, 2012 Report Share Posted March 9, 2012 Znając chińskich producentów, to pewnie jest przemalowany DE :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 15, 2012 Author Report Share Posted March 15, 2012 Zdjęcie zrobione od góry - z lewej strony sprężynowy Colt z Galaxy (nie miałem akurat innego pod ręką), a z prawej - CM.123: Chyba dużo czasu w McDonaldzie spędzał :). Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Lol.... nie wiem do kogo ta replika miałaby przemówić. ;) Quote Link to post Share on other sites
misiakow Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Spasiony jak ichni sig 226 :P Dziwna tendencja - zwłaszcza, że glock'a dało radę w "normalnym" rozmiarze zrobić. Pozdrawiam misiakow Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Gb przecież trzeba upchać, to chyba logiczne. Kształt też ma inny niż 1911A1. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 A mogli zrobić Hi-Capę i by pewnie było wszystko ok... Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 (edited) Jak z zasięgiem tej repliki i jakie macie wrażenia z użytkowania? Ostatnio kupiłem colta WE i mówiąc szczerze jestem lekko rozczarowany gaziakami. Zastanawiam się czy nie zmienić na tego elektryka. Edited May 23, 2012 by MICHAL Quote Link to post Share on other sites
Deadmaster Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Ja tego colta miałem/mam i po 2 strzelankach poszedł do serwisu. Przestał strzelać (tak, tak batka sprawdzona) i pojawiły się pęknięcia na plastikowych częściach GB. Pewnie natrafiłem na jakiś trefny egzamplarz... zobaczymy jak wróci z serwisu... Quote Link to post Share on other sites
MICHAL Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 (edited) W ramach poszukiwań informacji o replice znalazłem takie coś i mimo "puszystości" tego modelu chyba się skuszę: Edited May 23, 2012 by MICHAL Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Czy ktoś posiada i używał dłużej tej repliki? Jak się spisuje? Mam dość problemów z magazynkami CO2 i myślę nad przesiadką właśnie na ten model. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts