konik94 Posted March 13, 2012 Report Share Posted March 13, 2012 (edited) Witam. Mam zamiar rozpocząć zabawĘ z airsoftem, popytałem trochĘ bardziej obeznanych kolegów, poszperałem w necie i wygrzebałem takie coś: AK cymy http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1147289588-Legenda-Model-47-dobrze-wykonany-.html pompka w&s http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-1371--Smith-Wesson-M3000Sawed-Off-Red-Dot-350-FPS.html#projector_components_hidding Wiem, że nie są to najlepsze wybory ale z moim budzetem nie poszalejĘ. Ogólnie myslałem nad M58 ale obecnie nie moge jej nigdzie znaleźć. Co Poradzicie? Edited March 14, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Nic tam nie kupuj, a dlaczego znajdziesz na forum w dziale sklepy. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Jeśli masz ograniczony budżet i możesz tylko kupić pompkę, poszukaj firmy AGM. W tej chwili z dostępnych replik strzelb nie ma niczego <100 PLN. Zastanów się czy nie lepiej poczekać, dozbierać pieniążków i kupić replikę elektryczną. Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited March 14, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Podobno na Taiwangunie między marcem a kwietniem ma być shotgun 003 od AGM. Bardzo fajna pompka. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 W tej chwili z dostępnych replik strzelb nie ma niczego <100 PLN. Jest M180 od GA na Airsoftguns. Ale jeśli może poczekać na dostawę AGMów, to będzie to lepszym rozwiązaniem, o ile rzeczywiście się one wtedy pojawią :). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 (edited) Jest M180 od GA na Airsoftguns. Ale jeśli może poczekać na dostawę AGMów, to będzie to lepszym rozwiązaniem, o ile rzeczywiście się one wtedy pojawią :). Jeśli już ze sklepu, który wskazałeś, moim zdaniem lepszym wyborem byłby ZM61A (z kolbą) lub ZM61 (bez kolby) CYMA, jedyne repliki w cenie poniżej 100.- zł.Mają przyzwoite osiągi, nie mam zdania na temat ich trwalości i niezawodności. Edited March 14, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Odstrasza mnie w nich ten magazynek wsypowy, ale nie wypowiadam się, bo nigdy nie miałem ich w rękach (miałem wyłącznie tanie sprężynowe shotguny Cymy, które rozpadają się od patrzenia ;)). M180 od GA przecież też jest poniżej stówy :). http://www.sklep.airsoftguns.pl/search.php?node=167&counter=2 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Podobno na Taiwangunie między marcem a kwietniem ma być shotgun 003 od AGM. Bardzo fajna pompka. Ta? Słyszę to od listopada. Między listopadem a grudniem, grudniem a styczniem, styczniem a lutym i tak w kółko. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Możliwe, że tak tylko gadają. Dlatego napisałem "podobno". Informacje brałem z tego posta. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Odstrasza mnie w nich ten magazynek wsypowy, ale nie wypowiadam się, bo nigdy nie miałem ich w rękach (miałem wyłącznie tanie sprężynowe shotguny Cymy, które rozpadają się od patrzenia ;)). M180 od GA przecież też jest poniżej stówy :). http://www.sklep.airsoftguns.pl/search.php?node=167&counter=2 Przepraszam, nie zauważyłem, ale czy AG można porównać z Cymą, lub AGM? Quote Link to post Share on other sites
konik94 Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Dobrze, a co myślicie konkretnie o pompce s&w m3000? Wydaje mi się że osiągi są przyzwoite. Tylko martwię się trochę o colność i ten magazynek. A ten ak cymy rozumiem że odpada, sam zresztą nie ufam tym 25m. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 (edited) Nie ten sklep, daruj sobie, poczytaj pierwszą odpowiedź na Twój post. @Jey85 dobrze pisze. Edited March 14, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Przepraszam, nie zauważyłem, ale czy AG można porównać z Cymą, lub AGM? Z Cymą nie wiem, od AGMa jest sporo gorsze ze względu na celność. Można porównać to do M47 od DE z tą różnicą, że do GA dostajemy 4 magazynki w komplecie i speedloadera ;). Quote Link to post Share on other sites
konik94 Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Nie ten sklep, daruj sobie, poczytaj pierwszą odpowiedź na Twój post. @Jey85 dobrze pisze. Dobra, zajrzałem do działu sklepy i mam odrazu opinie o airsoft-militaria i o m3000. Rozumiem, że ten AK47 od Cymy też odpada, w okolicach 100zł tylko shotguny. Doradzacie mi M180, ZM61A. Pytanie kluczowe, czy te pukawki będą lepsze osiągami(zasięg,celność), wytrzymałością od np takiego wynalazku z allegro, który kupił kolega. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Będą. O jakiś tydzień. Bo kolega upitoli rączkę naciągu sprężyny w tydzień, a te "pompki" rozsypią się po dwóch. Najlepsza rada to zacisnąć poślady i zbierać na 028 Cymy. Quote Link to post Share on other sites
konik94 Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Nie wydam ~350zł na poczatek bo nie wiem czy sie tym zarajcuje i jak wyrobie z czasem. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 a te "pompki" rozsypią się po dwóch. Arend, na jakiej podstawie tak twierdzisz? Muszę powiedzieć mojemu egzemplarzowi, że już dawno powinien się rozpaść. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Uważam, że na pierwszą replikę, jeśli nie chcesz wydać więcej niż 100.- zł, ZM61A nie jest złym wyborem. Zresztą sugerowałem Ci go we wcześniejszym poście. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Polecam M47 od DE plus tani kolimator.[mam już 2 lata] :maniak_usmiech: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 Polecam M47 od DE plus tani kolimator.[mam już 2 lata] :maniak_usmiech: To byłby najlepszy wybór, tylko, że nigdzie ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 A ja Wam próbuję powiedzieć, że M180 strzela niemalże identycznie do M47 ;). Przynajmniej mój egzemplarz. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 A mój się rozpadł po czasie niewiele dłuzszym niż dwa tygodnie. Ot chińska produkcja. Quote Link to post Share on other sites
konik94 Posted March 15, 2012 Author Report Share Posted March 15, 2012 Ja się chyba zdecyduję na M180, rozmyślam jeszcze nad Bisonem, Jeśli możecie, zerknijcie do tego tematu, ten do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Ja tylko napisze odnośnie dyskusji na temat awaryjności tanich replik, że wszystko od jakości wykonania a to już loteria. Mam dwa AGMy 003 Long (kupowane jednocześnie więc pewnie z jednej dostawy do sklepu). Jeden strzela jak marzenie a drugi miał pierwszą awarie już na pierwszej strzelance. Mialem też M47 i już po paru dniach zablokował się magazynek (a nawet nie był jeszcze przetestowany w boju, strzelałem tylko do puszek więc użytkowany był delikatnie). W trakcie naprawy znalazłem w środku kawałeczek plastiku blokujący sprężyne, który wyglądał jak "nadlewka" - na pewno nie był żadnym istotnym elementem. Natomiast M47 kumpla ma dwa lata i jeszcze nie miał żadnej awarii. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts