KuzKo Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Witam! Jestem zielonym królikiem, ale miałbym dwa pytania. Otóż to: Dostałem jakiś miesiąc temu karabin elektryczny z plastikowym gearboxem (czyli wiem że lipa, bo już mnie nie raz zjedli :)) A w tym tygodniu kupiłem sobie używany karabin MP5 cm027 za 130żł (był za 200zł ale się utargowałem). Niestety o MP5 tego typu nie znalazłem żadnych informacji, oplucz angielskich i czeskich filmików na Ju Tube. I tu moja proźba, abyście mi opisali każdą tą replikę, czym się różnią, oraz bardzo bym prosił o dokładny opis MP5. Pozdrawiam -Wasz KuzKo Quote Link to post Share on other sites
KuzKo Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Odświeżam. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Lepiej popraw błędy zanim Arend tu jeszcze nie zawitał! Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 (edited) Czekaj może Ci pomogę. W lewym górnym rogu pod logiem wmasga masz takie małe pole do wpisywania tekstu zaraz obok lupy z napisem szukaj. Skorzystaj z tego zamiast pisać "odświeżam" po 5 godzinach od utworzenia tematu. Edited March 14, 2012 by getta Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 KuzKo a nie szkoda ci wywalać kasy na takie śmieci? Obie te "repliki" mają nestandardowe gery padające od samego patrzenia w ich kierunku. Aluminiowa "lufa" tej Cymy ma takie parametry że puszcza nawet kwadratowe bazarkulki. Zasięg wystrzelonej kulki niewiele przewyższa zasięg ciśniętej repliki. I to wszystko. Nic więcej się o tej replice powiedzieć nie da. A i pisz schludniej i uważniej. Mam ostatnio chandrę i prawie zerową tolerancję dla ćwierćpiśmiennych. Arend Quote Link to post Share on other sites
KuzKo Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Kolejny tak napisany docenię wnioskiem o zawieszenie konta. Arend Edited March 15, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Popraw się analfabeto! :angry: Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 lufe jurz dostauem wymienionou. Moge prosić szanofnych panuw o osiongi tej broni? Słaby troll . Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 Różnica między M82 od DE i CM.027 od Cymy jest taka, że z tym pierwszym nic nie zrobisz, a to drugie nadaje się do użytku. Co konkretnie chcesz wiedzieć? Tuningować w tej replice za wiele nie warto, bo kosztem części zbliżyłbyś się do nowej repliki tego typu. Działa Ci ta Cyma? Quote Link to post Share on other sites
KuzKo Posted March 14, 2012 Author Report Share Posted March 14, 2012 Jutro dojdzie bateria. Quote Link to post Share on other sites
KuzKo Posted March 15, 2012 Author Report Share Posted March 15, 2012 Doszła, zamontowałem, włożyłem magazynek, wyszedłem na dwór, i niestety replika nie strzela :( Nie wiem co robić HELP! Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 "Doszła, zamontowałem, włożyłem magazynek, wyszedłem na dwór, i niestety replika nie strzela :( Nie wiem co robić HELP! " A na forum ostrzegali. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 (edited) Naładować baterię. Edited March 16, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
KuzKo Posted March 15, 2012 Author Report Share Posted March 15, 2012 Naładować baterie. Bateria już naładowana, i wiem co jest problemem, kulka utkwiła nie w lufie, ale obok gearboxa. Nie wiem jak ją wyjąć :/ próbowałem odkurzaczem, igłą, to nic nie dało. Macie jakieś propozycję? Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 CM 0.27 słabo strzela? Bez przesady... Egzemplarz mojego kolegi sieje kulki niewiele bliżej niż CM 0.28, za to mając bodajże 80 fps mniej. Jak na swoją moc strzela nieźle, HU fajnie kręci. Od półtora roku nie było z nią problemów. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 " HU fajnie kręci." To Ty chyba nie widziałeś prawdziwego hopa :D Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted March 15, 2012 Report Share Posted March 15, 2012 (edited) Nooo! A ten cm.028 ma jeszcze 60m zasięgu? Skutecznego? Ludzie, bez przesady 027 jest do zadu, i nie ma co się okłamywać. A byłbym zapomniał, w airsofcie jest taka zasada, że replika kolegi strzela zawsze 2 razy lepiej od twojej, mimo że twoja ma 4 razy lepsze części (pomijając guny droższe od nerki). Edited March 15, 2012 by 50zyt Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 (edited) A ile kosztuje nerka? Do autora, sam widzisz ile już do chwili obecnej wydałeś na te wszystkie śmieci. Spokojnie starczyło by na 028, okulary i kulki. Mógłbyś się już normalnie strzelać, ale Ty koniecznie chciałeś być mądrzejszy i kupować używane badziewia. Teraz masz wybór, albo starasz się coś z tym badziewiem kombinować, co nie gwarantuje efektu (nie mam nawet pomysłu czy, oraz ew. ile będziesz musiał za to zapłacić) i powiększać te wysypisko, jakie już masz w domu. Drugim wyborem jest wyrzucenie tego do kosza. Dozbieraj i kup coś NOWEGO, co nadaje się do użytku. Edited March 16, 2012 by Lookit Quote Link to post Share on other sites
Jaszcząb Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 (edited) To Ty chyba nie widziałeś prawdziwego hopa :D Niewykluczone. Piszę o tej replice to, co widziałem. Z tego co się orientuję te MP5 jest droższe niż CM 0.28 i gorsze od niego, przez co raczej nieopłacalne jest ją kupić. No ale bez przesady, to nie jest od razu replika do zadu. Pod kątem strzelania - jak na swoją prędkość początkową kulki - niecałe 300 fps strzela wg. mnie całkiem ładnie. Edited March 16, 2012 by Helikon Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 KuzKo a nie szkoda ci wywalać kasy na takie śmieci? Obie te "repliki" mają nestandardowe gery padające od samego patrzenia w ich kierunku. Aluminiowa "lufa" tej Cymy ma takie parametry że puszcza nawet kwadratowe bazarkulki. Bro, akurat CM.027 swego czasu miałem i nie narzekałem. Normalna MP5tka ze standardowym boxem V2, prosto strzelała, bez problemów z zasięgiem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts