cartel3 Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Witam, posiadam CM'ke 0.28A i gdy obojętnie którym trybem strzelam to po maks 7 kulkach muszę podkręcać te zębatki pod magazynkiem, nie powinno tak być, co zrobić ? To trochę denerwujące bo jak chce strzelić większą serią kulek w trybie ciągłym to muszę ciągle podkręcać. Link to post Share on other sites
LogaN Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 A próbowałeś podkręcać magazynek bardziej? Link to post Share on other sites
MarekMac Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Tylko nie kręć przez 10 minut bo uszkodzisz magazynek Link to post Share on other sites
cartel3 Posted March 16, 2012 Author Report Share Posted March 16, 2012 A próbowałeś podkręcać magazynek bardziej? Tak, ale ciągle jest to samo. Link to post Share on other sites
szczuromen Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Kreć tak długo, aż nie bedzie szło dalej i uslyszysz przeskakiwanie. Gdy chcesz strzelic po raz 8 slyszysz jak spreżyna się "przewija", czy jak? Link to post Share on other sites
cartel3 Posted March 16, 2012 Author Report Share Posted March 16, 2012 Kulki sie nie przesuwają do góry Link to post Share on other sites
arend Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Wyjmij mechanizm maga ze skorupy, i pstryknij fotki jak ten mechanizm wygląda. Bo mam wrażenie że może być złamana łopatka podająca kulki. Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Tym kręceniem chyba uszkodziłeś magazynek. Link to post Share on other sites
cartel3 Posted March 16, 2012 Author Report Share Posted March 16, 2012 Tym kręceniem chyba uszkodziłeś magazynek. Kumpel sprawdzal ten magazynek u nie niego dziala normalnie. Link to post Share on other sites
Specnaz7497 Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 (edited) "u nie niego dziala normalnie" - Znaczy, że u niego działa normalnie, czy nie? Bo nie rozumiem. Jak u niego dobrze działa, to znaczy, że kolega dobrze podkręca, lub coś z twoją repliką nie tak Edited March 16, 2012 by Specnaz7497 Link to post Share on other sites
primitive Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Dołączę moje pytanie do tego tematu. Również chodzi o cm.028. Dziś ją testowałem na powietrzu. Akumulator naładowany z początku replika strzelała dobrze zarówno seriami jak i pojedynczo. Jednak po jakimś czasie (może 100-150 kulek wystrzelanych) przy ustawieniu na pojedyncze strzały gearbox jakby zaczął "przeskakiwać". Wykonywał strzał i zamiast kolejnego przy ponownym naciśnięciu spustu słychać chrobotanie bez wyrzutu kulki, przy ponownym strzale znów wszystko wracało do normy. Domniemam, że takie "przeskakiwanie" nie jest czymś normalnym, czy to się zdarza? Nie mam doświadczenia więc pytam. Druga sprawa, że nie zawsze wystrzeliwał kulki ale te awarie kojarzę z niepełnym magazynkiem i faktem, że po podkręceniu magazynka replika wystrzeliwała kulki normalnie. Wiec to pewnie nie tyle awaria co moja niewiedza. p.s. Czy magazynek można wystrzelać do końca...czy zawsze zostaną w nim kulki które już nie mogą być podebrane przez mechanizm przesuwający je do komory? Dziękuje za odpowiedzi na te z pozoru głupie pytania. P. Link to post Share on other sites
Attero Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 (edited) Dołączę moje pytanie do tego tematu. Również chodzi o cm.028. Dziś ją testowałem na powietrzu. Akumulator naładowany z początku replika strzelała dobrze zarówno seriami jak i pojedynczo. Jednak po jakimś czasie (może 100-150 kulek wystrzelanych) przy ustawieniu na pojedyncze strzały gearbox jakby zaczął "przeskakiwać". Wykonywał strzał i zamiast kolejnego przy ponownym naciśnięciu spustu słychać chrobotanie bez wyrzutu kulki, przy ponownym strzale znów wszystko wracało do normy. Domniemam, że takie "przeskakiwanie" nie jest czymś normalnym, czy to się zdarza? Nie mam doświadczenia więc pytam. Druga sprawa, że nie zawsze wystrzeliwał kulki ale te awarie kojarzę z niepełnym magazynkiem i faktem, że po podkręceniu magazynka replika wystrzeliwała kulki normalnie. Wiec to pewnie nie tyle awaria co moja niewiedza. p.s. Czy magazynek można wystrzelać do końca...czy zawsze zostaną w nim kulki które już nie mogą być podebrane przez mechanizm przesuwający je do komory? Dziękuje za odpowiedzi na te z pozoru głupie pytania. P. Może masz zbyt mocno dokręcony silnik. W hi-capie zawsze zostają kulki. Edited March 18, 2012 by arend Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 (edited) Dołączę moje pytanie do tego tematu. Również chodzi o cm.028. p.s. Czy magazynek można wystrzelać do końca...czy zawsze zostaną w nim kulki które już nie mogą być podebrane przez mechanizm przesuwający je do komory? . P. Mogą zostać max.3 kulki. Dziwne mi z zasady zostają cztery. Arend Edited March 17, 2012 by arend Link to post Share on other sites
primitive Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Dziś kolejny dzień testowania repliki i już ustaliłem chyba skąd to dziwne chrobotanie. Początkowo sądziłem, że to gearbox. Jednak dziś ustaliłem ze ten dźwięk pochodzi raczej z magazynka... Replika wykonuje normalne strzały po czym nagle zaczyna "chrobotać" i nie wystrzeliwuje już kulek chociaż gearbox wykonuje strzały prawidłowo tylko, że na sucho. Natomiast kulki w magazynku grzechoczą. Wówczas zorientowałem się, że skupiony na strzelaniu nie podkręcałem magazynka. Sądzę więc, że to może być kwestia podkręcania magazynka. Nie mam jednak doświadczenia dlatego pytam. Czy nie podkręcany magazynek skutkuje tym, że replika "zachrobocze" i przestaje strzelać kulkami (chociaż mechanizm gearbox pracuje "na słuch" prawidłowo)? Z góry dziękuje za odp. P. Link to post Share on other sites
cartel3 Posted March 18, 2012 Author Report Share Posted March 18, 2012 Czy nie podkręcany magazynek skutkuje tym, że replika "zachrobocze" i przestaje strzelać kulkami (chociaż mechanizm gearbox pracuje "na słuch" prawidłowo)? Z góry dziękuje za odp. P. Tak, gdy masz chwilę to podkręcaj magazynek, a będą kulki normalnie strzelać. Link to post Share on other sites
primitive Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 hm, dziekuje za info... Jednak poczekam jeszcze na odpowiedź kogoś z większym doświadczeniem? Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 (edited) Wiesz co, nie jestem bardzo doświadczony, ale hi-capy tak mają żę trzeba je podkręcać co określoną liczbę bb, jak o tym zapominasz kup mid-capy i problem z bani. :biggrin: Edited March 18, 2012 by Piotrekill Link to post Share on other sites
arend Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Widzę że Cartel już się nauczył. Doradzać. Więc już czas na zamknięcie tematu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts