ashigara Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 (edited) Mam 2 krótkie magazynki. Ten na zdjęciu to skrócony hi-cup (mieści ok 70 kulek) który przygotował mi znajomy serwisant. Wymagał jednak wielu moich poprawek bo nie trzymał fps. Drugi zrobiłem sam, a w środek zapakowałem testowo krótki magazynek mp7 na 30 kulek. Kosztowało mnie to sporo pracy z pilnikiem, ale się udało :) Edited May 11, 2020 by ashigara Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted May 14, 2020 Report Share Posted May 14, 2020 Poprawka kolby AGM. Zeszlifowane boki i spód na płasko, dodany rowek z przodu. Zaczyna przypominać oryginał. Quote Link to post Share on other sites
Pazur88 Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 Ładnie to wygląda. Idealnie jak na frezarce cnc. Czym zabezpieczano drewno w latach czterdziestych? I czym zabezpieczysz teraz? Quote Link to post Share on other sites
ashigara Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 (edited) Wg instrukcji Kar98k do czyszczenia i zabezpieczania osady używano olej lniany, z czasem w warunkach bojowych drewno ciemniało. Ja używam olej Schaftol, tutaj w ciemniejszym kolorze Dunkel. PS. Żadnej frezarki nie było, tylko ręczna robota :) Edited May 15, 2020 by ashigara Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts