Leśny Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Czy w RK-10s Boyi można zamontować drewnianą kolbę od ostrego kałacha? Jeśli tak to będzie mnie to kosztowało dużego wysiłku? Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 25, 2012 Report Share Posted March 25, 2012 Raczej da się, ale będziesz miał dużo do roboty, bo RK-10S to AKMS a nie zwykły AKM. RK-10S ma kolbę rozkładaną, żeby wstawić kolbę od ostrego kałaszka musiałbyś wymienić korpus na taki przystosowany do kolby stałej, i jeszcze w systemie VFC. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Odpuść sobie! Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Raczej da się, ale będziesz miał dużo do roboty, bo RK-10S to AKMS a nie zwykły AKM. RK-10S ma kolbę rozkładaną, żeby wstawić kolbę od ostrego kałaszka musiałbyś wymienić korpus na taki przystosowany do kolby stałej, i jeszcze w systemie VFC. Odpuść sobie! O czym wy mówicie? :| Podobno zieloni zielonym doradzać nie powinni. Do RK-10S bez problemu dopasujesz kolbę z AKMS. A zmyślający koledzy chyba nie wiedzą, że AKMS ma kolbę składaną, skoro uważają, że ostre AKM kończą się na wersjach ze stałą... Więc apeluję do "snfaców": "odpuśćcie sobie!". Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 26, 2012 Report Share Posted March 26, 2012 Fakt mój błąd. PS. Nie jestem zieleniną. Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Czy w RK-10s Boyi można zamontować drewnianą kolbę od ostrego kałacha? Do RK-10S bez problemu dopasujesz kolbę z AKMS. Lesio, przykro mi to stwierdzić ale "snafco, odpuść sobie" bo po prostu pier...dzielisz głupoty... Pyta o drewnianą kolbę od ostrego a nie składaną kolbę od ostrego. Nauka czytania ze zrozumieniem potrzebna :| Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 No ja już sam nie wiem,kiedyś widziałem że koleś miał taką kolbę ale nie jestem na 100% pewny że był to RK-10. Napisałem odpuść sobie bo według mnie lepiej wygląda ze składaną. No ja już sam nie wiem,kiedyś widziałem że koleś miał taką kolbę ale nie jestem na 100% pewny że był to RK-10. Napisałem odpuść sobie bo według mnie lepiej wygląda ze składaną. Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Napisałem odpuść sobie bo według mnie lepiej wygląda ze składaną. Autor pyta "czy się da", a Ty odpowiadasz, że, ze względu na Twój gust, powinien sobie odpuścić... Co do samego tematu: żeby zamontować kolbę stałą do repliki ze składaną musisz wymieć body. Pewnie można też bawić się w przerabianie starego korpusu, ale, o ile to w ogóle możliwe, to jest to raczej skomplikowana sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Albo poszukaj korpusu od 048m akm i kolbe od ostrego :) ale tam mocowanie masz strasznie słabe Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 (edited) @Kacper Cyma jest w systemie TM a Boyi w VFC także ten korpus nie będzie pasował. Edited March 27, 2012 by Christophy Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 @Kacper Cyma jest w systemie TM a Boyi w VFC także ten korpus nie będzie pasował. Widać trzeba powtórzyć... Więc apeluję do "snfaców": "odpuśćcie sobie!". Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 Widzę że temat kontrowersyjny. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 No to od początku - da się, ale jest kupa roboty. Potrzebne będzie nowe body z Cymy 048, albo z Boyi 06, ważne, by miało ogon przystosowany do mocowania stałej drewnianej kolby. Do tego będziesz potrzebować drewnianej kolby od AKM, a to czasami już spory wysiłek, by rozpoznać, czy to czasem nie jest kolba od AK :) Kolb od "ostrego kałacha" po różnych allegrach i komisach jest kupa, ale potrzeba trochę wiedzy, by dobrać odpowiednią. Jak będziesz mieć jedno i drugie, to będziesz potrzebować trochę talentu Adama Słodowego, by to razem pożenić. Zabawa z piłką do drewna, wiertarką i pilnikiem będzie konieczna. Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 @wiciok-cm048 to jest w systemie vfc pasuje sam przekładałem :) Quote Link to post Share on other sites
Leśny Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 Skoro tak to nie będę przekładał. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 28, 2012 Report Share Posted March 28, 2012 @wiciok-cm048 to jest w systemie vfc pasuje sam przekładałem :) No ja to wiem, wiem też, że ty wiesz, ale niejaki Christophy oczywiście nie wie a poucza innych :dry: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts