mordulec194 Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Bry wieczer wsiem! Biegam już troszkę po lasach i nastał magiczny czas gdy znudziło mnie się full auto. Na ostatnich wyjazdach zaczynam się farszować i w trzy osobowej grupie świetnie radzę sobie w podchodzeniu wroga i niezauważonym poruszaniu. Brak mi tylko ciekawej repliki :D Wybór padł na SVD A&K. Czytałem duuuuuużo na ten temat jednak czuję mały niedosyt... -Czy wymiana lufy na preckę 650mm faktycznie zmniejsza FPS? (wina słabej sprężyny i za długiej lufy?) Lepiej montować 590mm? -Czy faktycznie trza szukać dobrej gumki bo te repliki to często loteria? I najważniejsze dla mnie: -Czy na standardowym dystansie AEG-ów (40m) da się uzyskać po doszczelnieniu i wymianie w/w części powtarzalność na tyle by ze spokojem trafić kogoś częściowo ukrytego za przeszkodą? To na tyle. Pozdrawiam wszystkich którzy zagotowali się widząc 158379934 temat o tej replice : ) Link to post Share on other sites
gewer12 Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 "-Czy faktycznie trza szukać dobrej gumki bo te repliki to często loteria?" Tak "trza" szukać dobrej gumki ,ale prawdę mówiąc u mnie stokowa gumka nie była zła ,ale zielona G&G jest o wiele lepsza. "-Czy na standardowym dystansie AEG-ów (40m) da się uzyskać po doszczelnieniu i wymianie w/w części powtarzalność na tyle by ze spokojem trafić kogoś częściowo ukrytego za przeszkodą. Zanim wystrzelisz kulkę to przeciwnik brzydko mówiąc "zasra" Ciebie serią. Ja w swoim SWD miałem zmienionego springa i gumasa i dało się zdjąć człowieka z 40m. (niestety nie za pierwszym razem). Link to post Share on other sites
mordulec194 Posted April 1, 2012 Author Report Share Posted April 1, 2012 Tu się rodzi właśnie to co mnie cieszy czyli podchodzenie, śledzenie, skradanie innymi słowy cisza i spokój na tyłach i flankach wroga ; ) Nie kupował bym sprężynówki gdybym miał problemy z ukrywaniem się i maskowaniem. Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 (edited) Po pierwsze jeśli chcesz już robić coś z SWD A&K to masz 2 opcje albo robisz go na gaz albo walisz tam dobrego springa np m170 preckę dobrą gumę hu i jeszcze parę sztuczek. SWD ma jeden wielki minus jest strasznie nie wygodne w przeładowaniu zwłaszcza przy tuningowych sprężynach. Jeżeli chcesz z 40m strzelać z tej repliki po tuningu to to śmieszny dystans zakładając ze masz dobrą precke i lunetę. Po drugie doprowadzenie tej repliki do stanu w którym jest sens z niej strzelać trochę kosztuje. Ogółem jak chcesz coś więcej się dowiedzieć na temat tej repliki pisz na priv sam miałem te SWD i sporo się z nim bawiłem. Tuningowałem też kilka takich replik znajomym z różnych serii. Edited April 1, 2012 by SnajperSWD Link to post Share on other sites
musashi Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Doprowadzenie 90% Replik snajperskich do stanu w którym jest sens ich używać bardzo dużo kosztuje . Z Swd A&k można mieć raczej tylko dużo fps i duży problem . Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 Dlaczego i tak wszystkie bebechy wymieniasz jedyne co to że niewygodnie się naciąga albo robisz go na gaz i już nie ma żadnego problemu Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Jakaś plaga z tymi szukającymi "karabinów wyborowych"? Ludzie czytajta forum. Jak odpowiednio przesmaruje się SWD, wyrówna prowadnice to nie ma problemów z naciąganiem. Ja przy M175 nie mam. Link to post Share on other sites
Powała Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Sensowny SWD, tyle, że w chwili obecnej niedostępny. Ten SWD już wymaga tuningu. Do obydwu musisz dokupić lunetę i co najmniej jeden magazynek. Link to post Share on other sites
mordulec194 Posted April 2, 2012 Author Report Share Posted April 2, 2012 TEMAT DO ZAMKNIĘCIA. Link to post Share on other sites
Maza94 Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Powała, co Ty chrzanisz. Atoz to prawie to samo co A&K, który też wymaga poważnego tunningu. Dałeś link do SWD CA wersji ZnAl, która łamie się w rękach. Po co Ci więcej magazynków skoro w jednym midzie jest 60 kulek. A na koniec dowaliłeś linkiem do chińskiej kopii PSO, która najczęściej NIE działa. Link to post Share on other sites
Powała Posted April 4, 2012 Report Share Posted April 4, 2012 Powała, co Ty chrzanisz. Atoz to prawie to samo co A&K, który też wymaga poważnego tunningu. Dałeś link do SWD CA wersji ZnAl, która łamie się w rękach. Po co Ci więcej magazynków skoro w jednym midzie jest 60 kulek. A na koniec dowaliłeś linkiem do chińskiej kopii PSO, która najczęściej NIE działa. Wskazałem je wyłącznie poglądowo, żeby uzmysłowić autorowi tematu, w przybliżeniu wydatki jakie Go czekają. Osobiście, z własnego doświadczenia, uważam, że najlepszą bazą "snajperki" są: - M14 - SR25. Miałem obydwa, sprawowały się bez zarzutu. Obydwa wymagają (SR25 głębszego) tuningu. W ostateczności SWD. Nie znam go (nie "trawię" kalachów i innych pochodnych), ale słyszałem i czytałem, w miarę pozytywne opinie. To jest moje subiektywne zdanie de gustibus non est disputandum... :maniak_jezyk2: Link to post Share on other sites
Recommended Posts