Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

cm0003 + dodatki

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Jestem nowy w asg i z kolegą wybraliśmy taki oto zestaw:

www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm0003-black-cm.html cm0003

www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/sprezyny-glowne/sprezyna-m110-shs.html Sprężyna

www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/tlumiki-dzwieku/tlumik-dzwieku-typ-stubby-black-acm.html Tłumik

www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=55 Gumka HOP-UP

www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1098 Lufa

Co o tym sądzicie?

Wszelkie komentarze/opinie/uwagi apropo tego zestawu mile widziane a szczególnie mile będą widziane komenty AnR.

Pozdrawiam,

Mlody.

Edited by MlodyPiwo

Aby nie było że ktoś napisze żeby nowi nie polecali nowym. kjujiczek ma 100% rację. Co do giety i gumki, no są lepsze lufy niż Systema, ale w tej cenie nic lepszego chyba nie ma, no może lufy Guardera są na bardzo zbliżonym poziomie. Sprężynę Guardera mogę polecić miałem taką żadnych problemów. Co do tłumika nic nie powiem, nie widziałem, nie macałem nie słyszałem.

Możesz wziąć lufę Deep Firre, te nowe są całkiem OK, albo pozbieraj na KM-Head'a albo Prometheusa, wymiana samej gumki na początku na pewno Ci wystarczy :)

Spring Guarder :) Tłumik... G&G robi fajne tłumiki, Tokyo Marui, G&P. ACM'y są ewentualnie żeby zakryć lufę, a nie wytłumić :P

Wziąłbym lufę Guardera. Krótsza jest i nie potrzebowałbyś tłumika,a nawet równie dobra jak Systemy,tylko wtedy wziąłbym też gumkę guardera przeźroczystą. Sam nawet taki zestaw wybrałem,ale jeszcze nie montowałem bo nie miałem czasu.

kjujiczek weź się ogarnij chłopie. 210zł za lufę(OMG! Sory, za PROMYKA!!) to z denka przesada dla zielonego.

MlodyPiwo zrób jak FlynN radzi

zielonka G&G i sp 110 Guarder (choć nawet sp100, nie wiem ile będzie dokładnie fps bo to zależy od szczelności układu i kilku innych)[koledzy jeśli się mylę to poprawcie mnie :wink:]

MlodyPiwo: postrzelaj na stocku (czyli bez wymiany jakichkolwiek części). Jeśli faktycznie jesteś z Krakowa to zawsze możesz skoczyć na małe zakupy. Pamiętam, że świetnie się bawiłem w czasach kiedy preclufa była rzadko spotykana :P. Nie myśl, że dziaduje i mam 100 lat. Zdecydujesz sam, ale warto jest samemu doświadczyć, zobaczyć różnicę bądź jej brak po wymianie kawałka metalu za sporą kase. Innymi słowy wierz mi, niektórzy nie widzą różnicy w celności. Znam gościa, który stwierdził, że pie*rzy takie cuda - zna swoją replike i strzela z niej celnie i kropka. Sam korzystałem z różnych luf, szczerze polecam firmę km-head - dopiero przy tej uznałem, że warto inwestować w coś takiego jak lufa precyzyjna, żeby zobaczyć wyraźny skok jakości. Gumkę Hop-Up w większości replik ludzie i tak wymieniają, może za wyjątkiem słynnych TM. Ważne żeby lufa była czysta, nie zapaskudzona smarem, piachem i czym sie da. Dbaj o replike! Tyle ode mnie, jeśli jesteś nowy zaopatrz się w porządne gogle jak sam słusznie zasugerowałeś. Miłego airsoftu!

Replika: git,

sprężyna: póki co bezsens,

tłumik: po mojemu bezsens, ale co kto lubi,

gumka: jeśli koniecznie musisz, to lepiej zieloną G&G, choć w tej replice wystarczy dystanser zmienić i będzie dobrze strzelać,

lufa: choć sam jestem gorącym zwolennikiem Prometheusów, to pakowanie lufy za 200-250PLN do repliki za 500 jest wywalaniem kasy w błoto imho, tak więc Systema=git.

Witam też jestem nowy czym różni się replika z tego tematu czyli www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm0003-black-cm.html cm0003 od tej opisywanej w waszej recenzji http://wmasg.pl/pl/armoury/show/102656 widzę drobne różnice w wadze ale czy coś poza tym czy jest to już inny model repliki? Co jeszcze musiał bym kupić by zacząć podstawową przygodę z ASG, czy na standardowych grach jest wymagane coś więcej niż google i karabinek, jakie elementy są wymagane by móc normalnie grać bądź samodzielnie obsługiwać/konserwować swoją replikę? ;)

Trzeba mieć: atestowane gogle, replikę, kulki, czerwoną szmatę i chęć do rywalizacji fair play. Jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z ASG to lepiej sam nie "konserwuj" swojej repliki. Wystarczy zawsze po strzelaniu "zrzucić" sprężynę (czyli kilka strzałów oddać bez kulek na singlu, żeby sprężyna nie była ściśnięta), ładować batkę na mikroprocesorówce i tyle. Raz do roku warto wysłać replikę do jakiegoś serwisanta na przegląd, ale to też nie jest reguła (znam chinole co i po trzy lata bez serwisu działały dobrze).

W mojej G36 Cymy wymieniłem dystanser i lufę na Guardera 6.02 407mm i widzę poprawę. Trzeba tłumik dokręcić ale na dobrą sprawę tylko dla zakrycia lufy. Sprężyna w stocku jest jak najbardziej wystarczająca, za jakiś czas możesz pomyśleć o zmianie na coś "lepszego" jeśli będzie Ci mało, albo jeśli wyraźnie spadną ci efpeesy. Ogólnie w stocku ta replika jest idealnym kompromisem między czymś markowym a tanim JG.

Edited by arend

W mojej G36 Cymy wymieniłem dystanser i lufe na Guardera 6.02 407mm i widzę poprawę. Trzeba tłumik dokręcić ale na dobrą sprawę tylko dla zakrycia lufy. Sprężyna w stocku jest jak najbardziej wystarczająca, za jakiś czas możesz pomyśleć o zmianie na coś "lepszego" jeśli będzie Ci mało, albo jeśli wyraźnie spadną ci efpeesy. Ogólnie w stocku ta replika jest idealnym kompromisem między czymś markowym a tanim JG.

Nie zmieniałeś cylindra?