LePigeon Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 A czy ktos widział gdzieś ostatnio dostępną wersje CQBR w sprzedaży ? Będę wdzięczny ! Quote Link to post Share on other sites
R41nM4n Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 A ja mam takie debilne zapewne pytanie :D Wie ktoś może, jak się w tym ustrojstwie reguluje HU? Bo ni cholery nie mogę tego rozgryźć. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 A nie podobnie jak WOC-u? Zrób zdjęcie, jak zdejmiesz osłony lufy, to Ci powiem :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
R41nM4n Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 no właśnie i tutaj pojawia się problem. To plastikowe ustrojstwo (delta ring?) siedzi mocno jak diabli i nie mogę risa zdjąć a nie chcę na siłę szarpać co by czegoś nie uwalić xD Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted July 16, 2012 Report Share Posted July 16, 2012 (edited) Nie bój, próbuj powinno pójść i nie powinno się złamać rzeka Edited July 16, 2012 by 1beduin Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Mam pytanie do posiadaczy tej repliki, czy można ją spokojnie ustawić tak aby miała tylko 350fpsów ? Jeśli tak to mocno odbija się to na uczuciu kopnięcia w ramie ? Replika miała by służyć do CQB i właściwie tylko do niego, na las mam m16 aeg i myślę, właśnie nad gazową emką. Z tego co czytałem najlepiej wypada wersja od Ra-techa nic nie trzeba na dzień dobry kupować oprócz magazynków. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Tak da się. Wtedy nie ,,pożera" tyle gazu. Kopniecie też jest moce, czasem nawet utrudnia celowanie, nie to co aeg :D Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted September 1, 2012 Author Report Share Posted September 1, 2012 Tak da się. Wtedy nie ,,pożera" tyle gazu. Kopniecie też jest moce, czasem nawet utrudnia celowanie, nie to co aeg :icon_biggrin: A to niby dlaczego? Pożera tyle samo, tylko większość idzie na BB więc teoretycznie na "kopnięcie" idzie więcej gazu. Quote Link to post Share on other sites
LePigeon Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 Czy magazynki G&P PMAG podejdą bez problemu ? Jakieś opinie ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted September 4, 2012 Report Share Posted September 4, 2012 A czemu mają nie podejść? Magna to magna. Same magazynki są uber, podobnie jak prowiny-chyba najlepszy duet z gazowych magów do magny. Quote Link to post Share on other sites
Tarbuł Posted October 9, 2012 Report Share Posted October 9, 2012 Mam problem z magazynkami tymi krótkimi od RA czasem nie zaskakuje bolt catch wie ktoś może jak rozwiązać ten problem ? Quote Link to post Share on other sites
R41nM4n Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Co do pytania, czy da się ustawić na 350 fps - przy minimalnym ustawieniu NPAS'a na magach G&P wykazywało na chronometrze 246 fps na kulkach 0,25g G&G :D Nie wiem czy to tak powinno być, czy też moja replika jest wadliwa, ale dodam iż zasięg oraz skupienie jak na tak małą moc (0,6J) były dosyć imponujące. PMAG od G&P działa, ale nie zawsze zatrzask zaskakuje bezproblemowo (czasem trzeba wyjąć maga i docisnąć jeszcze raz) i nie zawsze po ostatniej kulce zamek pozostaje w tylnym położeniu, ale może to być przypadłość akurat mojego egzemplarza repliki (jedno nabicie tak ledwo-ledwo wystarcza na wystrzelenie wszystkich 39 kulek) Quote Link to post Share on other sites
noah Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 (edited) To się nie dziw że nie zaskakuje. :icon_smile: Ma za mało gazu żeby cofnąć suwadło wystarczająco do tyły aby bolt catch załapał. Znany problem. Edited October 23, 2012 by noah Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 23, 2012 Report Share Posted October 23, 2012 Pmag działa ale ostatnio przyszedł ze sklepu (tylko nie mam pojęcia z którego :D) nieszczeln w 4 miejscach. Quote Link to post Share on other sites
LePigeon Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Dziurawy jak sito, przyszedł z ASG Shopu ;) Quote Link to post Share on other sites
R41nM4n Posted May 1, 2013 Report Share Posted May 1, 2013 Nie wiem czy to kogoś zainteresuje, ale zauważyłem ciekawą rzecz :) po odkręceniu N-PAS'a na maksymalną moc zbyt mało gazu idzie na cofnięcie zamka i trzeba przeładowywać przed każdym strzałem :) (za to z ok 30m - bo tyle ma na długość hala na której mogłem ostatnio przestrzelać replikę - przy kulkach 0,36g poradzi odkształcić blaszkę 0,5mm - ocynk malowany proszkowo grubą strukturą ) I takie pytanie techniczne, bo przy okazji rozebrałem wsio na taile, przeczyściłem sprężonym powietrzem (7 atmosfer) i nasmarowałem dokładnie wszystkie ruchome elementy oraz ich okolice. Czy olej do pneumatyki nadaje się jako smarowidło do replik? (nic innego pod ręką nie miałem a ten jest czysty i stosunkowo "lepki"). Quote Link to post Share on other sites
R41nM4n Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Mam jeszcze inne pytanie xD czy da sie bez dokupowania jakichś ekstra elementów wyzbyć bursta (przekombinować replikę na opcję full auto)? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Wystarczy wymienić Disconector lub usunąć dodatkowe ramie z tego co masz zainstalowany. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts