warat Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Witam Jestem posiadaczem CM.031,i mam problem odnośnie baterii. Otóż po pierwszym naładowaniu(po użyciu wzoru wyszło 7 godzin)replika działała jak złoto,pod koniec 5 godzinnej strzelanki słychać było,że replika działa wolniej. Słyszałem,że baterię trzeba rozładowywać po każdym strzelaniu,niestety,nie mam nawet kasy,aby zmontować sobie rozładowywarkę. Bateria leżała około tygodnia. -czy bateria wytrzyma 7-godzinną strzelankę? -czy można ją podładować? -czy można ją rozładować,strzelając na "sucho"? Wiem,że pytania są głupie,ale się po prostu nie znam:) Z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Flores Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Najprostsze jest podłączenie pod baterie jakiejś lampki samochodowej , bądź halogenu o napięciu stosownym do bateri. Jak światełko zgaśnie to wtedy możesz przystepowac do ładowania. Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 lampki samochodowej , bądź halogenu o napięciu stosownym do bateri. Bez przesady coś do 2w . Quote Link to post Share on other sites
warat Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Udało mi się znaleźć silniczek od "błędu przeszłości":czyli od szitowej emki-czy takie coś by się nadawało? A jeśli tak,to jest mały problem-wtyczka od silniczka jest większa-czy można ją jakoś zmodyfikować(np wyłamać osłonki)aby dało się ją wpiąć? Spokojnie,to tylko tymczasowa rozładowywarka :) Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Teoretycznie taki silniczek to jest zła opcja, spokojnie też możesz modyfikować wtyczki i nawet jak bieguny pomylisz to tragedii nie będzie. Kup sobie też multimetr za grosze i pilnuj napięcia. A tak generalnie to wszystko już zostało powiedziane. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts