Kuczol Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Witam ! Zwracam się do użytkowników forum z małą prośbą. Zamierzam zakupić swoją pierwszą replikę i mój budżet będzie wynosił około 800zł. Zależało by mi na AK 47 lub M4. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Masz piękne AKm cyma 048 na taiwangun http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-048m-cm.html Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Wszystkie ak cymy bądź dozbierać na m4 kwa jedyna sensowna emka w tej cenie mam użytkuje i zadowolony jestem . :) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 Jest jeszcze rk-10s od boyi. Quote Link to post Share on other sites
ssnejker Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 BEZ PRZESADY ! zaśmiecasz forum wcześniej uzyskałeś wiele odpowiedzi i znów zakładasz temat jeśli nie dostałeś klarownej odpowiedzi to napisz w wcześniejszym temacie... Co do broni to na forum było to przerabiane "X" razy Quote Link to post Share on other sites
Lotnik1993 Posted April 21, 2012 Report Share Posted April 21, 2012 A ja polecę CM.041b :). Świetna Mp5. To mój pierwszy post na forum także proszę o wyrozumiałość :). Widać, że pierwszy: Zależało by mi na AK 47 lub M4. /LgN Quote Link to post Share on other sites
harry1994 Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 A ja polecę CM.041b :). Świetna Mp5. To mój pierwszy post na forum także proszę o wyrozumiałość :). Nie wiem czy taka piękna (może fajnie wykonana i ładnie strzela ) ale GB pęka nawet w stocku . Quote Link to post Share on other sites
Lotnik1993 Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 (edited) Nie wiem czy taka piękna (może fajnie wykonana i ładnie strzela ) ale GB pęka nawet w stocku . A to interesujące :D. No cóż, dla mnie i tak jest piękna :D GB zawsze można dokupić :D. Akurat te plotki, które napisałeś wyżej to jakaś kpina, bo przeglądając forum nie natknąłem się na pęknięcia GB w tej Mp5teczce :). Super osiągi. Naprawdę polecam. Edited April 22, 2012 by Lotnik1993 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 http://wmasg.pl/pl/articles/show/232920 z kilkoma tezami się nie zgadzam, ale i tak jest to kopalnia widzy. Nikt za Ciebie decyzji nie podejmie. Quote Link to post Share on other sites
Nagini Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Trochę temat odkopuję, ale jak jest to nie ma sensu zakładać nowego. Chciałbym się was spytać o to, czy lepiej wybrać CM.048M czy RK-05. Kałacha od Boyi miałem wcześniej, ale z pewnych powodów musiałem sprzedać. Miałem teraz kupić eMkę, ale jednak bardziej mnie ciągnie do replik typu AK. Nie wiem, czy brać RK-05, czy CM.048. Opłaca się dokładać te 300zł do Cymy? Bardziej mi się podoba, ale nie wiem czy jest tego warta. Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 RK. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Jeśli podpinasz się do tematu o replice do 800zł i pytasz o AK to odpowiedź jest jedna - AK Force Core. Quote Link to post Share on other sites
Nagini Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Czym różni się CM.048 od CM.048M oprócz, że długością repliki i długością lufy? I jaką wytrzymałość ma kolba ze sklejki? Dam radę później dokupić prawdziwe drewno? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 Jeśli podpinasz się do tematu o replice do 800zł i pytasz o AK to odpowiedź jest jedna - AK Force Core. +1 Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 (edited) Czym różni się CM.048 od CM.048M oprócz, że długością repliki i długością lufy?I jaką wytrzymałość ma kolba ze sklejki? Dam radę później dokupić prawdziwe drewno? Tym, że 48M to "AKM" a 48 to "AK74". Dokupić prawdziwe drewno - przecież w stocku jest drewno... Chyba że chodzi o "lite" drewno - czegoś takiego nie ma, ponieważ w ostrych AKM i AK74 kolby były sklejkowe. Serio, cymokałachy za tysiąc złotych (CM.048SU za 1012zł? Lol.) to jakiś żart. Jeśli chodzi o AK poniżej tysiąca zł to Force Core >>Boyi z serii "S">>Boyi>>>>>>>Cyma. Edited January 4, 2016 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
Nagini Posted January 4, 2016 Report Share Posted January 4, 2016 (edited) AK od Force Core niezbyt mi się podobają. Skoro Cyma jest taka słaba to pozostaje Boyi. EDIT Wybór padł na RK-06W Dzięki wszystkim za pomoc ;) Edited January 4, 2016 by Nagini Quote Link to post Share on other sites
Wojtron Posted January 6, 2016 Report Share Posted January 6, 2016 Siemanko, jeżeli da radę, to teraz ja chciałbym się podpiąć z podobnym pytaniem Mianowicie czy ktoś poleca coś do 800- 850 zł Alee... ważne dla mnie jest , aby do broni były low-capy (bo wcześniej miałem upatrzonego scara z boyi ale do niego były tylko hi-capy) :D ? Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Emki specny, force core, evolution airsoft. AK force core. Quote Link to post Share on other sites
Nagini Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 A co myślicie o zamawianiu replik z zagranicznych sklepów? Tam z pewnością są lepsze repliki niedostępne na polskim rynku. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 AK od Force Core niezbyt mi się podobają. Skoro Cyma jest taka słaba to pozostaje Boyi. EDIT Wybór padł na RK-06W Dzięki wszystkim za pomoc :icon_wink: Jak jeszcze nie kupiłeś to radzę posłuchać rad innych i kupić jednak AK od Force Core. [...]Tam z pewnością są lepsze repliki niedostępne na polskim rynku. Jakiś przykład replik niedostępnych w Polsce? Kiedyś opłacało się kupować za granicą ze względu na cenę, teraz przy kursie dolara jest to już mniej atrakcyjne. Do tego w Polsce masz sporą ochronę konsumenta. Quote Link to post Share on other sites
Nagini Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 No poczytałem trochę o tym i faktycznie lepiej kupić replikę w Polsce. Jak wcześniej pisałem - repliki AK od Force Core mają wygląd, który mi się nie podoba. A jest on dla mnie równie ważny co osiągi. Quote Link to post Share on other sites
Hudy01 Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 (edited) Ale że niby co? Że lepiej wykonany kałach jest brzydszy od gorzej wykonanego kałacha? Czy co, bo nie rozumiem... Tak drążę temat przez ciekawość. EDIT: No chyba, że chodzi o to, że nie ma długiego kałacha FC ze stałą kolbą a Boyi jest. Edited January 7, 2016 by Hudy01 Quote Link to post Share on other sites
Nagini Posted January 7, 2016 Report Share Posted January 7, 2016 Chcę, żeby replika wyglądała jak klasyczny kałach i tyle. Bardzo podoba mi się ta broń. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts