Fishhher Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Witam! mam do wyboru 2 kamizelki: http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/replika-kamizelki-interceptor-body-armour-multicamo-a-c-m.html http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/replika-kamizelki-interceptor-body-armour-olive-a-c-m.html Pytanie: którą wybrać? Mam pełen mundur multicam, więc interesuje mnie kamizelka o tym samym wzorze jednak przy zmianie munduru musiałbym zmieniać również kamizelkę. Olive jest bardziej uniwersalna. Co radzicie? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Witam! mam do wyboru 2 kamizelki: http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/replika-kamizelki-interceptor-body-armour-multicamo-a-c-m.html http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/replika-kamizelki-interceptor-body-armour-olive-a-c-m.html Pytanie: którą wybrać? Mam pełen mundur multicam, więc interesuje mnie kamizelka o tym samym wzorze jednak przy zmianie munduru musiałbym zmieniać również kamizelkę. Olive jest bardziej uniwersalna. Co radzicie? Zdecydowanie pomarańczową. Przyda się jeszcze do jeżdzenia na rowerze i wieczornych spacerów. Ale osobiście chyba wybrałbym oliwkę. Tyle że nie ACM. Więcej znajdziesz w dziale "umundurowanie i wyposażenie" . Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 (edited) Bierz coś porządnego, na przykład coś z stąd. Edited April 23, 2012 by oski52 Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Jeśli masz mundur multicam to weź kamizelkę w tym samym kamuflażu. Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 A jak jesteś skąpcem możesz używać kieszeni-i piszę to całkiem poważnie. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 (edited) oski. Ty widziałeś ile wynosi czas realizacji ? 3-4 tygodnie. A komu chce się czekać miesiąc na kamizelkę akurat jak siĘ zaczął sezon ? Edited April 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 (edited) oski. Ty widziałeś ile wynosi czas realizacji ? 3-4 tygodnie. A komu chce się czekać miesiąc na kamizelkę akurat jak sie zaczął sezon ? No tak,lepiej kupić chińskie badziewie ,a później jak się rozleci to od nowa zbierać na coś porządnego.. :bialaflaga: Fishhher : Poszukaj czegoś z PSTG,MIWO L. lub MIWO P. ,albo Aries Outdoor. Jak nie znajdziesz w ich ofercie nic ciekawego to zawsze mogą Ci uszyć coś na życzenie,ale licz się z większym wydatkiem. Jak masz mundur w multicamie (jakiej firmy jeśli można wiedzieć?) to kup kamizelkę w multicamie. Świetny efekt uzyskasz ;) Edited April 23, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 A jak jesteś skąpcem możesz używać kieszeni-i piszę to całkiem poważnie. Nawet nie trzeba być skąpcem. Pytanie jest czy kamizelka jest potrzebna? Ja z powodzeniem używam kieszeni munduru do noszenia zapasowego magazynka. Mam tylko 2 magi (jeden w replice, drugi zapasowy) więc kamizelka mi nie potrzebna a na razie nie mam parcia na kupowanie niepotrzebnych rzeczy tylko dla lansu. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 (edited) Czas realizacji wynosi 3-4 tygodnie bo mają teraz pakiet afgański czy jakoś tak i szyją rzeczy dla WP. Edited April 23, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 @PlanB Lepiej poczekać i kupić coś porządnego niż potem płakać, że wzór tego multicama jest inny niż na mundurze lub że, kamizelka się porwała. Zresztą OFF podał inne sklepy z kamizelkami. Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Nawet nie trzeba być skąpcem. Pytanie jest czy kamizelka jest potrzebna? Ja z powodzeniem używam kieszeni munduru do noszenia zapasowego magazynka. Mam tylko 2 magi (jeden w replice, drugi zapasowy) więc kamizelka mi nie potrzebna a na razie nie mam parcia na kupowanie niepotrzebnych rzeczy tylko dla lansu. Zgoda, ale jeśli ktoś woli mieć np. ze 4 low-capy to też przecież może upchnąć je w tym czym chodzi i wtedy nawet kamizelka jest zbędna, co tak czy inaczej potwierdza to co napisałeś. A co do bycia rozrzutnym to można mieć kasy jak lodu, a kamizelki nawet nie kupić, bo wystarczy jakaś w miarę dobra replika, dres i czerwona szmata, chociaż te dwie pierwsze nie są do zabawy potrzebne, a no i oczywiście gogle. Dwie rzeczy a cieszą. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Warto pamiętać, że ten Multicam od A.C.M. to nie wygląda jak oryginalny MC. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 (edited) Ale zapominacie o podstawowej rzeczy LANS. Kamizelka to LANS ! A jak wyglądałbyś w dresie albo w mundurze z poupychanymi w nim magami ? Blee... Jeżeli trafisz na dobrego chińczyka i nie będziesz w nim rzucał się po szkle i wszystkim co ostre to może Ci sporo potrzymać pod warunkiem że trafisz na dobry egzemplarz i bd dbał o nią. Jest to tylko moja opinia i może się różnić od opinii innych użytkowników. Edited April 24, 2012 by Vender Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Z chińczykiem jest tak, że jak trafisz na dobry egzemplarz to może ci faktycznie długo służyć. Mi mój PC zaczął się pruć jeszcze przed pierwszą strzelanką :bialaflaga: Lepiej dozbieraj na coś lepszego, albo kup pas z ładownicami, dużo praktyczniejsze do lasu rozwiązanie. Poluj na używki. Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Jeśli chodzi o sam lans "to niech pójdzie do wojska", albo kupi prawdziwą(o ile taka znajdzie),ewentualnie może kupić coś przepakowanego i drogiego jeśli nie ma co robić z kasa. Wg mnie kamizelka to zbędny ciężar, poza tym dresem też można sie lansować. Quote Link to post Share on other sites
BlackShaman Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Ja mam kamizelkę,cargo i worek na odzysk z Taiwana i jak na razie się trzyma.Lecz nie polecam.Molle są tak daremnie szyte,że paski od dodatkowego osprzętu nie chcą przejść.Po prostu nierówne szycie.Bierz z Miwo.Niestety byś musiał poczekać bo mają nawał pracy i dopiero pod koniec maja będą realizować zamówienia :/ Przynajmniej Mi tak odpisali kilka dni temu. Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Nie przesadzałbym z tym, że kamizelka to zbędny ciężar. Komfort zmiany magów, możliwość dowolnej konfiguracji oporządzenia do którego mamy szybki dostęp to dosyć przydatne sprawy. Quote Link to post Share on other sites
Goose Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 (edited) Jeśli chodzi o sam lans "to niech pójdzie do wojska" blablabla pierdoły wyssane z palca Co wy macie z tym przejedzonym hasłem "lans" O_O''. Po drugie primo : A co do bycia rozrzutnym to można mieć kasy jak lodu Witamy ***** w rzeczywistości, airsoft to hobby mimo wszystko nie należące do tanich. Zasadniczo nie mogę sobię przypomnieć jakiegokolwiek rodzaju hobby, które nie wymagałoby poświęcenia finansowego. Chryste Panie. Przypomina mi to płacz z nieco zamierzchłych czasów gdzie ludzie w większości posiadali repliki sprężynowe i buntowali się że niektórzy "burżuje szpanują" AEGami TM czy CA. <Łezka w oku> EDIT: Zgoda, ale jeśli ktoś woli mieć np. ze 4 low-capy to też przecież może upchnąć je w tym czym chodzi i wtedy nawet kamizelka jest zbędna i takietam cuda na kiju Gratuluje zacnie dobranego i wyśmienitego pomysłu dźwigania wszystkiego w kieszeniach, na imprezach gdzie dozwolone są tylko mid-capy, a sama impreza trwa nieco dłużej. Uśmiałem się, gdy wyobrazilem sobie takiego koleżkę w dresie (załóżmy że ma do 6 kieszeni) w których nosi 6-10 magazynków AK/AK-74 + jakąś replikę jako broń boczną + butlę gazu do niej, a także conajmniej 2-3 litry wody i jakieś solidniejsze żarło by posilić się w trakcie imprezy. No, chyba że widok takowej postaci "gołej i wesołej" wywoła masowy atak dobroci, przez co imprezowanie "na sępa" osiąga wysoki poziom. Edited April 24, 2012 by Goose Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted November 2, 2012 Report Share Posted November 2, 2012 (edited) Na chama to można nie mieć nawet dresu tylko bielizne i worek na buty żeby żarelko wrzucić :icon_wink:. Ja sam nie wyobrażam sobie biegania po lesie lub nawet budynkach bez kamizelki chociażby najzwyklejszej, chciałbym widzieć osobnika biegnącego z 2 magami w 2 kieszeniach które lataja mu przy każdym ruchu. Moim zdaniem kamizelka lub pas to jedna z podstawowuch rzeczy które airofotwiec mieć powinien. Pozdrawiam Edited November 2, 2012 by ebenzo Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Brawo za szybkość. Mój kumpel przez parę strzelanek biegał z czterema magami od eMki w spodniach od bawełniaka. I wiesz co? Nie latały, On żyje, magi sobie normalnie zmieniał. Więc jeśli ktoś jest nowy i ma 2 magazynki, to nie musi od razu kupować pierwszej lepszej kamizelki, bo ktos to uważa za wiochę i czuje się lepszy, bo on ma, a ten nowy kamizelki nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts