Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Boyi Scar-H , Boyi M416, i Boyi m16

Recommended Posts

Witam, mam pytanie dotyczące wyboru pierwszej repliki a zastanawiam się nad wymienionymi w tytule replikami a mianowice: Scarze H od Boyi, HK416 od Boyi oraz M16 od Boyi. Prosiłbym o porady dotyczące tych replik i o ewentualnym początkowym tuningu kosztami nie przekraczającym 300 zł , oczywiście wymiana gumki i akumulatora jest wliczona w cenę i tutaj prosiłbym o podanie jedynie modelu. W związku z moim niskim poziomem wiedzy na temat airsoftu , prosiłbym o ewentualne podanie nazw/linków innych replik w podobnym przedziale cena/jakość, i proszę aby nie były to "kałaszniki" ponieważ nie jestem zwolennikiem rosyjskiej myśli technicznej. Na początku tematu pisząc słowo "tuning" miałem na myśli dobór optyki (coś ala Acog albo jakiś holo) oraz innych części które mogłyby usprawnić działanie repliki.

Za odpowiedzi serdecznie dziękuje i Pozdrawiam.

Jak nie chcesz AK to lepiej CM003 (G36 C) . Ma GB V.3 ,lepsze bebechy,wykonanie zewnętrzne i wewnętrzne. W dodatku będzie tańsze i lepiej strzela. Do wymiany gumka HU na guardera (przeźroczystego) ,albo G&G zieloną ,lufa precyzyjna np. guarder 6.02 i tyle na początku wystarczy. ;)

Edited by OFF

Nie kupuj żadnej z tych emek,lepiej kupić M4 od KWA i gumkę HU a osiągi i tak będą lepsze niż DBoys'a.

Tak,a cena też adekwatnie większa. W dodatku trzeba dokupić ładowarkę i akumulator na początku jeszcze.

Witam, mam pytanie dotyczące wyboru pierwszej repliki a zastanawiam się nad wymienionymi w tytule replikami a mianowice: Scarze H od Boyi, HK416 od Boyi oraz M16 od Boyi. Prosiłbym o porady dotyczące tych replik i o ewentualnym początkowym tuningu kosztami nie przekraczającym 300 zł , oczywiście wymiana gumki i akumulatora jest wliczona w cenę i tutaj prosiłbym o podanie jedynie modelu. W związku z moim niskim poziomem wiedzy na temat airsoftu , prosiłbym o ewentualne podanie nazw/linków innych replik w podobnym przedziale cena/jakość, i proszę aby nie były to "kałaszniki" ponieważ nie jestem zwolennikiem rosyjskiej myśli technicznej. Na początku tematu pisząc słowo "tuning" miałem na myśli dobór optyki (coś ala Acog albo jakiś holo) oraz innych części które mogłyby usprawnić działanie repliki.

Za odpowiedzi serdecznie dziękuje i Pozdrawiam.

Zdecydowanie z tych trzech polecam HK jest najlepiej wykonane.Boyi ma dość słabe bebechy więc z czasem może coś paść najczęściej to tłok ,ale wymiana to kwestia 30-50zł więc nie ma czym się martwić.Tak jak napisałeś przyda się wymiana aku ,ale to się tyczy wszystkich chinoli,bo droższe marki poszły najniższą linią oporu i w ogóle nie dają aku.

Za 300zł to gumeczka,precka guardera 6.02,dobra bateria,okablowanie modelarskie i na początek Ci to starczy a i może starczy na jakiś używany koli.

Z replik które podałeś mam Scara H i miałem styczność z emką. Różnica w wykonaniu jest znacząca. Scar boyca jest bardzo ładnie wykonany,nic nie trzeszczy itp. Do pełni szczęścia brakuje oznaczeń. Największy minus tej repliki to drogie magazynki jedynie w standardzie VFC.

Miałem M16 z Boyi, całkiem dobra replika, ładnie wykonana, nic się nie telepało, ani nie urywało, chodzi już prawie rok bez najmniejszej awarii (wciąż mam kontakt z nowym właścicielem), aczkolwiek osiągi na stocku są przeciętne.

Edited by arend