Yebiemieto Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 (edited) Siema. Dopiero zaczynam zabawĘ z asg. ChcĘ kupić karabin wyborowy. MogĘ na to przeznaczyć około 1900 zł. W oko wpadł mi karabin M82A3 firmy Snow Wolf. Co on nim myślicie? Gdzie najlepiej go kupić i co byście jeszcze polecili? Zdecydowanie słownik lub korepetycje z polskiego. Arend Edited April 30, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
mossad1234 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 (edited) Barrett to jest raczej ciężki karabin snajperski i z nim zbytnio nie pobiegasz , najlepiej kup VSR od Tokyo Marui i za resztę kasy zrób tuning . No chyba że chcesz coś w pół automacie no to masz SWD ,M14 EBR , SR25 i kilka innych replik. A no i karabin wyborowy a snajperski to nie do końca to samo. Tak jak Snajper a Strzelec wyborowy. Edited April 29, 2012 by mossad1234 Quote Link to post Share on other sites
Yebiemieto Posted April 29, 2012 Author Report Share Posted April 29, 2012 (edited) O sorry za pomyłkĘ. Niekoniecznie muszĘ z tym biegać. A gdzie mogę M82A3 kupić? Bo widziałem na airsoftxtreme.pl ale słyszałem niezbyt dobre opinie na tematu tego sklepu. Edited April 30, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
mossad1234 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Snow Wolf ma takie średnie te m82 lepiej jakiegoś SOCOM GEAR albo Customowy SOCOM GEAR/GUARDER (ale jest drogi). Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 M82 jest za wielki,żeby z nim za drużyną biegać! Quote Link to post Share on other sites
mossad1234 Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 To jest bardziej sprzęt który można użyć jako osłona gniazda snajpera albo obrony pozycji albo kiedy mam scenariusz gdzie musimy zdjąć jakiś cel (VIP, dowódca) . Ale Barrett ma jeszcze inne zadanie (element psychologiczny ) sam widok tego sprzętu ma mówić: To jest moc!! Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Jak zaczynasz z ASG to nie kupuj snajperki, bo możesz komuś zrobić krzywdę. Polecam lekturę "Poradnika maniaka" autorstwa LogaNa. Za 1900 zł masz dobrą szturmówkę, baterię, ładowarkę i magazynki. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 Ja powiem tak Barrett m82 jest cudny ale jeżeli zaczynasz przygodę z ASG to pomyśl o tym że ta replika to ponad 7kg i 143cm długości. W stocku 400fpsów to troszkę mało jak na takie wiosło a za 1900zł to można go ztuningowac a i tak będzie na niego mało żeby to miało jakiś większy sens. Pomyśl o jakimś SR25 np nie drogi na początek nada się doskonale. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Jak zaczynasz z ASG to nie kupuj snajperki, bo możesz komuś zrobić krzywdę. Polecam lekturę "Poradnika maniaka" autorstwa LogaNa. Za 1900 zł masz dobrą szturmówkę, baterię, ładowarkę i magazynki. W pełni się zgadzam, @Yebiemieto posłuchaj dobrej rady @Attero! Poczytaj na Forum, tematów o snajperstwie jest aż za dużo, pomyśl i kup karabin szturmowy. :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 W pełni się zgadzam, @Yebiemieto posłuchaj dobrej rady @Attero! Poczytaj na Forum, tematów o snajperstwie jest aż za dużo, pomyśl i kup karabin szturmowy. :zastanawia: A jak go "jara" snajperstwo? Faktem jest, że trzeba się bardzo dłuuuugooo zastanawiać, czy właśnie to, "to jest to". Na początku chyba większość jest zainteresowana, a potem... Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Za 1900zł można mieć zajefajną szturmówkę + jakaś optyka + kilka magazynków. Snajperstwo w większości przypadków w ASG jest nuuudne (przynajmniej dla początkujących). Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Za 1,9k to mozesz kupic bardzo dobrego aega, zrobic tuning, kupic magazyni i jakis szpej. Efekt- zasieg snajperki, szybkostrzelnosc aega. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Jeśli już tak się uparłeś na bycie snajperem to pożycz od kogoś jakiś karabin pobiegaj z nim jedno strzelanie i zobaczysz że gdy ty wystrzelisz jedną kulkę ktoś wystrzeli już 30. Quote Link to post Share on other sites
mossad1234 Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Najlepiej wyjdzie kupno SR25 bo masz ogień ciągły i jest lżejszy od m82 . Quote Link to post Share on other sites
Telkontar Posted April 30, 2012 Report Share Posted April 30, 2012 Gdybyś kiedyś przybył do Cz-wy pożyczyłbym Ci mojej EBR-ki. Ma wagę i długość Barreta. Jest w trakcie tuningu i ma te 460 fps. Po jednej strzelance będziesz wiedział czy to dla Ciebie czy nie bardzo. Snajperstwo w ASG to nie to samo co w prawdziwej walce, nie bardzo masz przewagę zasięgu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts