Azur Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Czy w tym roku można również liczyć na transport z dworca PKS w Międzyrzeczu? Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 2, 2012 Author Report Share Posted August 2, 2012 Da się zrobić :) Link to post Share on other sites
Azur Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 Super. Dziękować. Link to post Share on other sites
Beherith69 Posted August 4, 2012 Report Share Posted August 4, 2012 czyżby prawdziwi miłośnicy kulek bb w przestraszyli się opowieści jak to strasznie ostatnio było?? ;), pytam bo widzę prawie te same osoby co zwykle ;) do końca zapisów już niedługo..... Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 5, 2012 Author Report Share Posted August 5, 2012 Trzy dni szkolenia, to nie to samo, co trzy godziny marnowania kompozytu :) Największy tłok zawsze jest przed końcem terminu zatem "pożyjemy, zobaczymy". Link to post Share on other sites
Tyrreus Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Hej, Panowie, jestem nowy w środowisku - jakie są wymagania, żeby wziąść udział w szkoleniu? Tzn. pomijając wiek (26l) - bo to raczej spełniam, zaznaczę, że mam zerowe doświadczenie plus brakuje mi sprzętu, w zasadzie w ASG się nie bawiłem, ciuchy, żeby nie wyróżniać się jakieś znajdę. Chciał bym wziąść udział w szkoleniu, ale nie należę, do żadnej grupy i będzie to moje pierwsze zetknięcie ze środowiskiem. Jak to wygląda? Są jakieś szanse, będę mógł się pojawić? Pozdrawiam Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 Właściwie, to nie wiem, co Ci odpowiedzieć. Jedyna wspólna rzecz jaką Weekend Zwiadowców ma z ASG, to użytkowanie przez Nas replik które w tym wypadku są substytutem broni palnej. To, co Cię dyskwalifikuje, to przede wszystkim brak wyposażenia. Szkolenie jest po to aby zdobywać wiedzę i umiejętności więc nie biorę pod uwagę tego, że ich nie posiadasz natomiast wyposażenie jest niezbędne po to właśnie aby dobrze się szkolić. Jedyne co mogę Ci zaproponować, to uczestnictwo na zasadzie obserwatora. Przyjedź, popatrz, spróbuj tego co łatwiejsze i wtedy zadecyduj czy warto przyjechać w następnym roku. Znam ludzi którzy przyjeżdżają na takie szkolenia i mogę zagwarantować, że nie będziesz się czuł jak czarna owca. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Azur Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Tak, jak pisał Recon, pewnie więcej osób zapisze się tuż przed końcem zapisów. Poza tym jestem zdania, że im mniej nas tym lepiej - bardziej zgrana grupa, a to najważniejsze przy wykonywaniu zadania podsumowującego szkolenie. :) Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 AKTUALIZACJA. 1. Rupas AWR 2. Moris AWR 3. Ronin AWR 4. Kaczek AWR 5. RRBM Głogów 6. panzer Głogów 7. monak Głogów 8. kuba2105 9. Maciej Nowak 10. Pjo 1 11. Eryk 12. JokerGMA 13. Ramzi 14. Matrixs79 15. Azur 13.KRS 16. Bastek 13.KRS 17. Fuzzy 13.KRS 18. Rzufik R-Team Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Właściwie, to nie wiem, co Ci odpowiedzieć. Jedyna wspólna rzecz jaką Weekend Zwiadowców ma z ASG, to użytkowanie przez Nas replik które w tym wypadku są substytutem broni palnej. To, co Cię dyskwalifikuje, to przede wszystkim brak wyposażenia. Szkolenie jest po to aby zdobywać wiedzę i umiejętności więc nie biorę pod uwagę tego, że ich nie posiadasz natomiast wyposażenie jest niezbędne po to właśnie aby dobrze się szkolić. Jedyne co mogę Ci zaproponować, to uczestnictwo na zasadzie obserwatora. Przyjedź, popatrz, spróbuj tego co łatwiejsze i wtedy zadecyduj czy warto przyjechać w następnym roku. Znam ludzi którzy przyjeżdżają na takie szkolenia i mogę zagwarantować, że nie będziesz się czuł jak czarna owca. Pozdrawiam. Wiadro flaków, butelka krwi i na pozorację go ! :icon_biggrin: Przynajmniej nie będę musiał żadnego młodego oddelegowywać do czarnej roboty jak to zazwyczaj bywa :P Edited August 6, 2012 by Jacek GROT Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Ktoś z Poznania się wybiera i mógł by mnie jak coś w drugą stronę zgarnąć (bez szpeju- to wróci do Gorzowa) ? Ułatwiło by mi to znacznie życie i mógłbym śmiało zostać do końca imprezy... : ) Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 9, 2012 Author Report Share Posted August 9, 2012 Jestem off line do soboty włącznie, kolejna aktualizacja w niedzielę, jeżeli potrzebny kontakt proszę dzwonić lub pisać pod numer 725 890 135. Pozdro. Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 12, 2012 Author Report Share Posted August 12, 2012 Od dzisiejszego poranka on line. Zabieram się za weryfikację zgłoszeń i aktualizację listy uczestników. Link to post Share on other sites
Azur Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Ale nas obrodziło! Aż miło patrzeć. Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 12, 2012 Author Report Share Posted August 12, 2012 Spodziewałem się, że tak właśnie będzie dlatego też licząc się z tym, że nie wszyscy mieli okazję na czas dokonać rejestracji zdecydowałem się przedłużyć ją do przyszłego czwartku włącznie (16.08). Jest to termin ostateczny i niezmienny, po nim niezależnie kto będzie chciał wziąć udział dostanie odpowiedź odmowną. Myślę, że taka decyzja zadowoli wszystkich którzy pisali do mnie w tej sprawie. Pozdrawiam. Recon Link to post Share on other sites
kirs Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 (edited) witam, chcemy dołączyć do spotkania, czy wystarczy że zgłosimy gotowość 15.08.2012 i w ten dzień dokonamy przelewu? (z powyższego postu rozumie, że tak) jeszcze kilka osób z naszej eipy nie jest pewna. pozdrawiam! Edited August 13, 2012 by kirs Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 14, 2012 Author Report Share Posted August 14, 2012 Informacja priorytetowa!!! Prawo Murphiego musiało zadziałać. Właśnie otrzymałem informację, że jednostka nie udostępni namiotów NS dla zakwaterowania uczestników w związku z czym muszę prosić wszystkich o przywiezienie ze sobą własnych namiotów. Okazało się, że najłatwiejsze w tym wszystkim było załatwienie sprzętu bojowego i żołnierzy logistyka niestety nawaliła, jeden i najważniejszy powód, to konieczność zapotrzebowania zabezpieczenia w WOG, a z tym od czasu powstania tych tworów zawsze jest problem. Zatem wzorem roku ubiegłego miasteczko namiotowe organizujemy we własnym zakresie. Recon Link to post Share on other sites
kirs Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 witam, przelew i mail do Recona poszedł przed chwilą. Jeśli nic nie stoi na przeszkodzie to z rzutu z taśmy dochodzi trzech ludzi: 43. Kirs 44. Prezes 45. Robert pozdrawiam i do zobaczenia! Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 16, 2012 Author Report Share Posted August 16, 2012 Czołem zwiadowcy!!! Wprawdzie do zakończenia dnia pozostała godzina, ale już teraz niniejszym ogłaszam definitywne zakończenie rekrutacji do tegorocznej edycji Weekendu Zwiadowców. Z zamieszczonej w poprzednim poście listy wynika, że zapisało się 50 uczestników, lista jednak nie jest kompletna ponieważ kilku osób nie dopisałem ze względu na niewiadomą w kwestii kilku przelewów. Pieniążki oczywiście dotarły, ale nie mogę zweryfikować za kogo. Zatem propozycja moja jest taka, proszę zainteresowane osoby o zweryfikowanie czy podana ksywka lub nazwisko figurują na liście jeżeli kogoś nie ma, a jest pewien, że wpłacił, to proszę o informację na PW dotyczącą przede wszystkim danych wpłacającego oraz własnej identyfikacji, Myślę, że to powinno wystarczyć aby przyporządkować pieniądze do właściciela. Mam nadzieję, że w niedzielę 19-go będę mógł zamieścić ostateczny skład wraz z zespołem instruktorskim. Recon. Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 19, 2012 Author Report Share Posted August 19, 2012 PEŁNA LISTA UCZESTNIKÓW. Organizator - Recon Współorganizator - Scott Instruktorzy - 4 osoby z JS 4046 (G.R.O.T 12rec.) Z uwagi, że obowiązki służbowe mogą uniemożliwić uczestnictwo niektórym z instruktorów nie zamieszczam ich danych. 1. Rupas AWR 2. Moris AWR 3. Ronin AWR 4. Kaczek AWR 5. RRBM Głogów 6. panzer Głogów 7. monak Głogów 8. kuba2105 9. Maciej Nowak 10. Pjo 1 11. Eryk 12. JokerGMA 13. Matrixs79 14. Azur 13.KRS 15. Bastek 13.KRS 16. Fuzzy 13.KRS 17. Rzufik R-Team 18. Ender FIA 19. Chera FIA 20. MAK FIA 21. Karpat FIA 22. Shihan 23. Sebol5 24. Kiniu789 25. Pluto 26. Marcin Bąk 27. P. Kasprzak 28. Koyot 29. Broda 30. Jarhead 31. Jeff JRT 32. Bebop JRT 33. Morn JRT 34. Red JRT 35. Burbon JRT 36. Jacek GGRS 37. Lucyna GGRS 38. Panicz GGRS 39. piotrek_k ASG Szakal Żagań 40. Bluba ASG Szakal Żagań 41. Dirk Carpenter JS4046 Sulechów 42. Kirs ASG Żory 43. Prezes ASG Żory 44. Robert ASG Żory 45. Śledzikmaster 46. Jacob 47. Blady 48. Knopp 49. Wołczyk 50. Ł. Banaś 51. Babijos Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 (edited) A jedzonko to wygląda tak, że jedna osoba dostaje jeden pakiet (kartonik) "francuskiego MRE" na cały okres szkolenia tak ? Edited August 20, 2012 by Sledzikmaster Link to post Share on other sites
Spam Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 i czy będą prowadzone działa z użyciem kulek czy wystarczy sama "wydmuszka" repliki? Link to post Share on other sites
recon01 Posted August 20, 2012 Author Report Share Posted August 20, 2012 i czy będą prowadzone działa z użyciem kulek czy wystarczy sama "wydmuszka" repliki? W trakcie szkolenia użytkowanie replik uzależnione będzie od woli i chęci samych szkolonych. Będą elementy szkolenia w trakcie których trenowane będzie np. wejście w kontakt ogniowy z przeciwnikiem i jego zerwanie (przeciwnik = cele statyczne, tarcze) ćwicząc takie zagadnienie niekoniecznie trzeba siać w stronę przeciwnika kulkami, ale jeżeli dla podniesienia realizmu ktoś będzie strzelał, to nie ma problemu. Nie będzie natomiast "wymiany ognia" w układzie uczestnik - podgrywka. Jeżeli chodzi o jedzonko, to uczestnik otrzyma nie jeden karton, a dwa czyli tyle ile wystarcza żołnierzowi LE na dwie doby działania. Oczywiście jeżeli ktoś przywiezie własne dożywienie, to już jego sprawa. Recon Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 witam, życzę owocnego szkolenia, na które cholera się nie załapię... wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że impreza odbędzie się w 2013? Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Nie zapominaj że w grudniu mamy koniec świata. Link to post Share on other sites
Recommended Posts