Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, wiem że to dziecinne ale jaki ten gościu ma plecak, bo poluje na takie coś tylko w molle żeby było a nazwy nie znam, chodzi mi o plecak mały taki dla zwiadu, żeby nie wadził, miał ze 4 kieszenie miejsce na światło chemiczne i jakieś rzepy.

LINK

To co ma na plecach to mi na "Camelback" wygląda, jest to plecak na wodę w środku mieści się tylko pęcherz na wodę, można dostać go w wersji z dodatkowymi zintegrowanymi kieszeniami lub z taśmami molle, zależnie od wersji i producenta. No mi też na taki wygląda co kolega dał linka. A w woli ścisłości mam ten model tylko inny kamuflaż spoko sprawa trzyma temperaturę płynu w tą zimę woda zamarzła w rurce ale w samym pęcherzu była nadal letnia po 5 godzinach w polu ale wrzątku nie radził bym lać.

Edited by gosci

Z fajnych małych plecaków w przystępnej cenie mogę polecić Texara: http://allegro.pl/najlepszy-w-europie-plecak-30litrow-olive-texar-i2318192442.html

Po ściągnięciu taśm składa się niemal na płasko i jest niewiele większy od dużego pokrowca na camelbaka - dodatkowo można tam coś zmieścić. Pomimo pominięcia tego faktu w opisie, plecak ma kieszeń na wkład hydratacyjny.

Z malych lekkich i dobrych mogĘ poleciĆ Tasmanian Tiger Essential Pack. Przegroda na pęcherz hydracyjny, ultralekka konstrukcja, dringi na dodatkowe torby i wierzch pokryty molle. No i gwizdek ma ! :D

Edited by arend

Przepraszam, ale czemu my Ci mamy pomagać szukać?

Sam poszukaj. :angry: A jak nie, to wywal stówę na chiński szajs, który po pół roku się rozpadnie. To Twoja forsa, Twoja wygoda i jeszcze coś tam Twojego. :angry: To, co podlinkowałeś to już spory plecak, trzydniówka tak zwana, bodajże 35-litrowa.

Wiem, że Flyye je robi, a Flyye jest zdecydowanie lepsze i solidniejsze niż chiński szajs.

Nie, nie mam pojęcia który z naszych sklepów prowadzi Flyye i będzie miał akurat ten model na składzie.

A poza tym - zdecyduj się. Raz chcesz coś, co jest właściwie pokrowcem na pęcherz hydracyjny z dodatkową kieszonką, raz duży plecak na kilkudniową wyprawę...

Z tego co chłopaki proponują - Texar ma ponoć sensowną jakość za nieduże pieniądze, a jest klonem Maxpeditiona Falcon (sam używam innej podróby Maxpeda, i to późniejszej wersji, ale zasada ta sama) - to jest bardzo przyjemny plecaczek, i faktycznie można go mocno skompresować. Świetnie się sprawdza jako plecak na codzień. Na wyjście do lasu - da radę. Natomiast gdybym miał wybierać jeszcze raz, to chyba jednak wybrał bym Janysporta PP25. Bo jest do bólu prosty, a Falcon niestety ciut pprzekombinowany (2 komory, plus 2 kieszenie zewnętrzne, pierdyliard kieszeni wewnętrznych, przegródek, zaczepów, uchwytów... z których 9/10 nie wykorzystuję ani na codzień, ani w lesie). O Tasmanian Tiger powiem, że chyba najbliższy Twoim pierwotnym zapotrzebowaniom...

Edited by Errhile

A ja polecę plecak militaryPRO EDC- kopia Maxpedition Falcon. Tanio, a naprawdę dobrze - co się raczej rzadko zdarza. No i produkt polski. Tylko, że ceny za wersję cordurowa ostatnio strasznie skoczyły (ja kupiłem z pół roku temu za 199, a wersja z nylonu była wtedy za 169)

Edited by wiciok

Kopia Pygmy Falcon'a. Przy okazji, dobrze mi się zdaje, że on nie ma komory na pęcherz hydracyjny? Z ciekawości pytam :)

Falcon to ten większy (Patriot). Tak, MilitaryPro robi je świetnie :happy: (mam czarnego Patriota).

Edited by Errhile

@Errhile Ten 3 day to chyba ma możliwość sprasowania go, jak się nie ma dużo w nim napakowane, żeby było wszystko ściśnięte, już znalazłem plecak ten co mi wiciok podrzucił.

PS: Jak się będzie komponował i nosił z chest riggiem ?

Edited by Piotrekill

Zbliżamy się do pułapu cenowego , w którym zacząłbym się interesować kontraktowymi plecakami. Skoro już przebiliśmy 400+ pln to ja polecam to z czym biegam od paru miesięcy, tzn camelbak linchpin. 32l + 3l bukłak w zestawie.

Mignął gdzieś edc za 450 chyba. o ile do lekkich konfiguracji można brać chinszczyzne to przy większej ilości ładunku wolę brać coś konkretnego. LP jest przykładem czegoś sensownego do noszenia ciężkich rzeczy.

Edited by axelrybaczewski

EDC z Cordury jest obecnie za 320, z nylonu za 200. I to nie chińszczyzna (oryginalna Cordura, nici Amann, zamki i klamry YKK, zresztą na tacticalu stwierdzili, że wykonanie lepsze od oryginału maxpedition...) - chociaż oczywiście to nie ta klasa, co Camelbak.

Edited by wiciok
Guest gecko123

Polecam plecaki od Camelbak, a jak chcesz 3dniówkę to assult pack z ILBE jest świetny, a można go dostać nawet za 120-150 zł. Problemem może być kolor, bo za tą cenę są tylko w MARPAT, widziałem też w MC, ale za 3-4x większą cenę ;)

Edited by gecko123
Guest gecko123

Swój kupiłem w sklepie militarnym, za jakoś 150 zł, trochę przybrudzony (udało się doprać) i z jedną pękniętą klamrą. Służy mi do dziś na strzelankach i w szkole, a mam go już koło roku. Mój kolega też kupił w tym samym miejscu ten plecak i również mu dobrze służy.

Edited by gecko123
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...