LovThis Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Czesc , wszystkim moje pytanie czy te kamizelki sa godne uwagi :) ? http://allegro.pl/kamizelka-taktyczna-pattern-83-coyote-brown-i2331332565.html http://allegro.pl/kamizelka-taktyczna-12-kieszeni-coyote-mil-tec-i2314337880.html Quote Link to post Share on other sites
Noxagon Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Typowa chińska produkcja , jeżeli nie masz dużo kasy i wiesz że możesz sobie pozwolić na kamizele która rozwali ci się po około roku , to całkiem spoko. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Jeżeli nie masz dużo kasy, to kupujesz coś z demobilu, a nie chiński shit. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Za 90zł ujdzie,na początek może być. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Na początek jest to dobry wybór. Bardzo wiele osób od niej zaczynało (w tym ja) i jakoś nie narzekałem. Po jakimś czasie odsprzedasz i kupisz inną, ale na początek jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) Także jej używałem. Na pierwszy raz nie jest zła. Lecz moja się szybko popruła (może taki szitowy egzemplarz). Do katowania po poligonie się nie nadaje. Ale jak będziesz szczędził to da radę :icon_biggrin: . Edited May 13, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Jeśli już musi być ta - warto poszukać używanych. 90 zł za Patterna to za dużo. Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Ja jej nadal używam, a mam ją długo i jakoś nie narzekam. Jak nie używasz magazynków mid/low cap i lubisz nosić przy sobie bardzo dużo niepotrzebnych rzeczy to się nada :biggrin: . Do ładownic mieszczą się tylko 2 magazynki do ak74 lekko na wcisk, a klapka z rzepem nie zamyka się do końca. Ja zamiast kupować nówkę za 90zł, poszukałbym w swoim mieście tanio jakąś używaną w dobrym stanie, bo można taką dostać od 30 do 60 zł. Quote Link to post Share on other sites
3siek Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 (edited) Ja tam ją mogę polecić. Miałem taką i dobrze mi się sprawowała. Trzeba było czasem przypalić troki żeby się nie pruły, ale teraz sprzedałem ja i obecny właściciel również sobie chwali. Teraz ma ona gdzieś 2-3 lata. Edited May 13, 2012 by 3siek Quote Link to post Share on other sites
Bacao Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Odpowiadając na pierwotne pytanie: nie ma sensu jej kupować, lepiej kupić jakieś alice, brytyjskie, czy niemieckie oporządzenie na bazie pasoszelek, czy coś w tym guście. Jak nie używasz magazynków mid/low cap i lubisz nosić przy sobie bardzo dużo niepotrzebnych rzeczy to się nada :biggrin: . Jak nie nosisz w kamizelce magazynków (bo ile można mieć hi-capów, jeden? dwa?), ani innych rzeczy, to na cholerę Ci w ogóle kamizelka, skoro jest pusta? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Jak nie nosisz w kamizelce magazynków (bo ile można mieć hi-capów, jeden? dwa?), ani innych rzeczy, to na cholerę Ci w ogóle kamizelka, skoro jest pusta? Taka już natura świeżych ;) Chce mieć "taktyczną" kamizelkę i już. Wiem, bo też tak miałem :P Mimo, że nie będzie w niej nic nosił to chce ją po prostu mieć. Z czasem albo rzuci w cholerę albo zacznie dokupywać szpej, który zacznie upychać w Patternie. Po jakimś czasie rzuci w cholerę patterna i kupi co innego. Ewolucja maniaka i tyle :) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Za stówę można kupić 3 beltkity niemieckie z ładownicami, alicję, chest brytyjski, kamizelki holenderskie w dpm (zarówno alice jak i molle) + parę ładownic, czy jak ktoś hcde taktyczniej to nowego mini-chesta. A wy polecacie patterna i to do tego mil-teca. :bialaflaga: Po co kupować gówno, jak można od razu kupić coś przyzwoitego? :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Ale dla dużej ilości nowych liczy się właśnie owa "taktyczność" (czymkolwiek ona jest), a stara alicja jest mało taktyczna. Wybór należy do autora tematu i od tego jak chce się bawić w AS. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts