Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ak74 beta specnaz lufa precyzyjna

Recommended Posts

Chciałbym przerobić sobie lufę w mojej zabaweczce. Chciałbym zmienić lufę "stokową" na precyzyjną. I mam kilka pytań co do tematu:

- Jeżeli lufa precyzyjna to jaka 6.02/ 6.03 czy 6.04 ?

- Jeżeli zdecyduję się na zakup w/w lufy to czy lufa zew. także jest konieczna ?

- Czy do tej repliki nadaje się tłumik ?

Jeżeli mógłbym prosić o wypowiedzi i zdanie co o tym sądzicie ( czy będzie lepiej czy różnica nie będzie dostrzegalna ) , a przede wszystkim tych którzy mięli okazje zrobić coś podobnego z taką repliką był bym bardzo wdzięczny. Za podesłane linki z pasującymi częściami też nie pogardzę ;)

Chciałbym przerobić sobie lufę w mojej zabaweczce. Chciałbym zmienić lufę "stokową" na precyzyjną. I mam kilka pytań co do tematu:

- Jeżeli lufa precyzyjna to jaka 6.02/ 6.03 czy 6.04 ?

Ważniejsza od średnicy jest precyzja wykonania. Z luf b. dobrych to Prometheus i KM-Head, a z dobrych Guarder 6,02 (ważne - są też o wiele gorsze 6.04) i Systema.

- Jeżeli zdecyduję się na zakup w/w lufy to czy lufa zew. także jest konieczna ?

Jeśli nie kupujesz 2 razy dłuższej lufy, to nie.

W opisie na Taiwangunie jest napisane że lufa ma 270mm, czyli jest króciutka. Jak dla mnie nie ma sensu pchać przy tej długości lufy pokroju prometheusa, systema lub guarder 6,02mm wystarczą.

Bo niby dlaczego nie? Wszystko rozbija się o cenę i tyle. Jak ktoś ma mniej kasy, to kupuje systemę/guardera po prostu i weź nie dorabiaj do tego ideologii.

Nie, nie byłoby OK. Masz kasę, to czekaj aż sprowadzą prometheusa, nie masz kasy, to to co podał kolega wyżej.

Nie wsadzaj 2xdłuższych precek, co zrobi z krótkiej repliki krowę - skoro lepsze efekty daje zastosowanie lufy o normalnej długości, ale lepszej firmy (vide wspomniany promyk).

Edited by wiciok

Chyba jednak na moje możliwości to jestem bardziej skłonny zakupić tą tańszą lufę ;) 6.04 będzie git czy może lepiej żebym szukał, dopłacił x zł i kupić 6.02? Zwiększyłoby to prędkość wylotową kulki w znaczącym stopniu?

Długość mojej lufy wew. ok. 275mm więc jeżeli kupię do 300mm nie powinno być zbytniej różnicy tak?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_371&products_id=6453&name=Guarder_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.02_-_300mm_-_Thompson,_M733

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_371&products_id=7338&name=Gunner_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.03_-_290mm_-_MC51,_M4CQB

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_371&products_id=4133&name=Systema_-_Lufa_Precyzyjna_-_6.04_-_283mm_-_MC51

Pasuje ?

Edited by AdamQ166

Ja mam guardera 6.02(300mm) w AKSU cymy i na długość jest idealnie(nie wiem jak u ciebie w Beta), tzn nie wyłazi, ale brakują dosłownie milimetry. Jeśli chodzi o wykonanie lufy to mógłbym rzec, że dorównuje systemie, ale gdyby nie to , że nie był tylko guarder dostępny brałbym systemę :)

Edited by Robciok

Szymucha, może przestaniesz pisać bzdety? Niedawno ktoś w innym temacie pisał, iż włożył promyka do MP5K i osiągi były zadowalające.

Tak jak mówiono, dł. lufy to mniejszy priorytet, niż wykonanie czy średnica.

Jak najbardziej polecam KM Head'a gdyż miałem w cm040.

Prometheus'a również poleca wielu, ja nie wątpię w tę lufę,

ale nie miałem styczności.

Edited by senkuPH

Szymucha, może przestaniesz pisać bzdety? Niedawno ktoś w innym temacie pisał, iż włożył promyka do MP5K i osiągi były zadowalające.

Tak jak mówiono, dł. lufy to mniejszy priorytet, niż wykonanie czy średnica.

Jak najbardziej polecam KM Head'a gdyż miałem w cm040.

Prometheus'a również poleca wielu, ja nie wątpię w tę lufę,

ale nie miałem styczności.

Zgadzam się z Tobą w 100% ze wykonanie lufy jest ważniejsze od jej długości, ale mi chodziło o to czy jest sens inwestować takie pieniądze w chińczyka. Cena lufy jest prawie połową ceny nowej repliki, i to budzi moje kontrowersje. Sam mam Prometheusa 407mm i daje świetne, niemal idealne skupienie.

Zgadzam się z Tobą w 100% ze wykonanie lufy jest ważniejsze od jej długości, ale mi chodziło o to czy jest sens inwestować takie pieniądze w chińczyka. Cena lufy jest prawie połową ceny nowej repliki, i to budzi moje kontrowersje. Sam mam Prometheusa 407mm i daje świetne, niemal idealne skupienie.

Ja nie żałuję pieniędzy włożonych w mojego chińczyka mimo, że przewyższyły 2-krotnie wartość repliki :D

Jeśli chodzi o wymianę lufy to musisz:

1. Odkręcić śrubkę która jest pod deklem i zdjąć tą plastikową pokrywę

2. Wykręcić 4 śruby które mieszczą się przed magazynkiem i w gnieździe magazynka

3. Wykręcić 2 śruby którymi jest przykręcony hop-up

4. Wyciągnąć front i rozebrać komorę hop-up

Jeśli gdzieś się pomyliłem lub czegoś zapomniałem poprawcie mnie

Pozdro