hubercik12311 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Witam! Od dłuuugiego czasu nurtuje mnie myśl o posiadaniu snajperki i byciu jak to ktoś określił wielkim chłopem leżącym w trawie i wyglądającym jak równie wielki pasikonik. Ale do rzeczy, zastanawiam się nad Barrettem i nie mogę się zdecydować czy wybrać springa czy aega. Moglibyście pomóc podrzucając linki z replikami nadającymi się do sensownego tuningu. Zaznaczam że znam koszta takowego. Pozdrawiam Hubert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Chcesz lansiarsko wyglądać czy być skutecznym? Bo jeśli to drugie to po co barrett? Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 Dlaczego Barrett pytasz? Bo lubię się zmęczyć targając wielkiego kloca i po drugo lubię nietypowe repliki. Zastanawiałem się też nad emką od kwa najdłuższą. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Czekaj... bo ani z barrecika ani z emki KWA snajperki jako takiej nie zrobisz. Może weź kup i zrób dobrą snajpę a na plecy wrzuć 15kg plecak? Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 (edited) Damn! Źle się wyraziłem i za szybko temat otworzyłem. W pojęciu emki kwa chodziło mi bardziej o karabin wyborowy, jakich jest wiele. AnR robi takowe i się bardzo dobrze w swojej roli sprawdzają. Możesz mi wyjaśnić dlaczego z Barretta (nawet markowego, i o takiego mi chodzi) nie da się zrobić skutecznej snajperki? Edited May 15, 2012 by hubercik12311 Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Dlaczego kocham ASG? :) bo zawsze znajdzie się w trawie jakiś wielki pasikonik szukający Baretta :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Bo ze sprężynowego SW to kupa a nie snajpa (niestandardowa komora i parę innych detali a snajpa bez porządnej komory to kupa a nie snajpa) a z elektrycznego to zwykły elektryk ze zwykłą dwójką, jak każda przykładowa emka? I co tu ma rekompensować masę i rozmiar armaty .50? Nic, zero korzyści. Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 Ok rozumiem i w takim razie zawieszam pomysł. Dziękuję za nie zjechanie mnie i rzeczowe odpowiedzi. Temat do śmieci Pozdrawiam Hubert Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Snow wolf to zło... ... i wcale nie żartuje. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Ostatnio spotkałem się z dyskusją na temat "a gdyby do M82 wsadzić szkielet od KWA?" Co prawda, koszta wyszły by spore, ale...możliwości dużo większe. Nie zarzucaj od tak pomysłu, pomyśl. Sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, z racji tego, że w M82 jest dużo miejsca w środku można kombinować. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Kombinowanie, kombinowanie i jeszcze raz pieniądze. Quote Link to post Share on other sites
hubercik12311 Posted May 16, 2012 Author Report Share Posted May 16, 2012 Ostatnio spotkałem się z dyskusją na temat "a gdyby do M82 wsadzić szkielet od KWA?" Co prawda, koszta wyszły by spore, ale...możliwości dużo większe. Nie zarzucaj od tak pomysłu, pomyśl. Sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, z racji tego, że w M82 jest dużo miejsca w środku można kombinować. Powiem ci tak, średnio mi się chce bawić w takie kombinacje bo: 1. Moje zdolności i dostępność serwisantów są małe 2. Takie customy powodują dużo problemów więc wolę jednak pozostać przy swoim Pozdrawiam Hubert Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Jak kto woli - na szkielecie KWA można zrobić 650 fps na lajcie. Do tego wzmocnienia z blachy do kupienia w sklepach - do 700 można dobić, pod warunkiem zrobienia dobrej szczelności. Jak dorwę M82 w krótkiej wersji, zabieram się za przeróbki - czyli pewnie z dwa miesiące jeszcze ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Skąd te informacje jeśli można? Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Skąd te informacje jeśli można? Pytanie do mnie? :) Widzę repliki znajomych składane na szkieletach KWA i posiłkuję się informacjami od Capri oraz forum. Niedługo sam będę próbował złożyć to na +/- 650 fps, powinno się udać. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted May 16, 2012 Report Share Posted May 16, 2012 Ej, nie chcę was sprowadzać na ziemię, ale zbudowanie dobrej i trwałej snajperki na szkielecie v2 to żadna sztuka. To tylko i wyłącznie kwestia $$. Co roku buduję kilka takich i wcale szkielet KWA nie jest najlepszym rozwiązaniem. Tak więc Hubercik, jak już to Barrett w wersji AEG. T. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 To czekam na efekty, pochwal się jak zrobisz te 650 z v2 :D. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 Używam takiego od ponad dwóch lat i jakoś nic się nie dzieje, nawet na auto. Może trochę oszukałem - bo mam szkielet ProWina :) Z resztą dowolny frezowany szkielet i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 650fps? Zazdroszczę :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts