Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Od dłuuugiego czasu nurtuje mnie myśl o posiadaniu snajperki i byciu jak to ktoś określił wielkim chłopem leżącym w trawie i wyglądającym jak równie wielki pasikonik.

Ale do rzeczy, zastanawiam się nad Barrettem i nie mogę się zdecydować czy wybrać springa czy aega.

Moglibyście pomóc podrzucając linki z replikami nadającymi się do sensownego tuningu. Zaznaczam że znam koszta takowego.

Pozdrawiam

Hubert

Damn!

Źle się wyraziłem i za szybko temat otworzyłem. W pojęciu emki kwa chodziło mi bardziej o karabin wyborowy, jakich jest wiele. AnR robi takowe i się bardzo dobrze w swojej roli sprawdzają. Możesz mi wyjaśnić dlaczego z Barretta (nawet markowego, i o takiego mi chodzi) nie da się zrobić skutecznej snajperki?

Edited by hubercik12311

Bo ze sprężynowego SW to kupa a nie snajpa (niestandardowa komora i parę innych detali a snajpa bez porządnej komory to kupa a nie snajpa) a z elektrycznego to zwykły elektryk ze zwykłą dwójką, jak każda przykładowa emka? I co tu ma rekompensować masę i rozmiar armaty .50? Nic, zero korzyści.

Ostatnio spotkałem się z dyskusją na temat "a gdyby do M82 wsadzić szkielet od KWA?"

Co prawda, koszta wyszły by spore, ale...możliwości dużo większe. Nie zarzucaj od tak pomysłu, pomyśl. Sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, z racji tego, że w M82 jest dużo miejsca w środku można kombinować.

Ostatnio spotkałem się z dyskusją na temat "a gdyby do M82 wsadzić szkielet od KWA?"

Co prawda, koszta wyszły by spore, ale...możliwości dużo większe. Nie zarzucaj od tak pomysłu, pomyśl. Sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, z racji tego, że w M82 jest dużo miejsca w środku można kombinować.

Powiem ci tak, średnio mi się chce bawić w takie kombinacje bo:

1. Moje zdolności i dostępność serwisantów są małe

2. Takie customy powodują dużo problemów więc wolę jednak pozostać przy swoim

Pozdrawiam

Hubert

Jak kto woli - na szkielecie KWA można zrobić 650 fps na lajcie. Do tego wzmocnienia z blachy do kupienia w sklepach - do 700 można dobić, pod warunkiem zrobienia dobrej szczelności.

Jak dorwę M82 w krótkiej wersji, zabieram się za przeróbki - czyli pewnie z dwa miesiące jeszcze ;)

Skąd te informacje jeśli można?

Pytanie do mnie? :)

Widzę repliki znajomych składane na szkieletach KWA i posiłkuję się informacjami od Capri oraz forum. Niedługo sam będę próbował złożyć to na +/- 650 fps, powinno się udać.

Ej, nie chcę was sprowadzać na ziemię, ale zbudowanie dobrej i trwałej snajperki na szkielecie v2 to żadna sztuka. To tylko i wyłącznie kwestia $$. Co roku buduję kilka takich i wcale szkielet KWA nie jest najlepszym rozwiązaniem. Tak więc Hubercik, jak już to Barrett w wersji AEG.

T.