Guest zehn Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 (edited) Witam Mam pytanie o zestaw dostałem od kolegi propozycja odkupienia od niego zestawu. Był używany tylko w 4 rozgrywkach. I czy opłaca sie od niego ten zestaw odkupywać? Replika. Luneta. Kalimator*. Magazynek. Kulki. 1.A zapomniał jakbyscie mieli coś lepszego do zaoferowania to piszcie. 2.A czy to dobry pomysł montować kalimator* na lunecie, bo chodzi mi oto że jak ktoś bedzie blisko to nie przykładać oka do lunety tylko szybko luknąc na kalimator*. Pozdrawiam.. *Ten gadżet Rysiu nazywa się kolimator. A montowanie go razem z lunetą jest bezsensowne. Arend Edited May 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Witam Mam pytanie o zestaw dostałem od kolegi propozycja odkupienia od niego zestawu. Był używany tylko w 4 rozgrywkach. I czy opłaca sie od niego ten zestaw odkupywać? Replika. Luneta. Kalimator. Magazynek. Kulki. 1.A zapomniał jakbyscie mieli coś lepszego do zaoferowania to piszcie. 2.A czy to dobry pomysł montować kalimator na lunecie, bo chodzi mi oto że jak ktoś bedzie blisko to nie przykładać oka do lunety tylko czybko luknąc na kalimator. Pozdrawiam.. Tak warto tylko ciekawe za ile :D Quote Link to post Share on other sites
Guest zehn Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Sklepowo cena wynosi 1366,21 Pln. A on chce 1100,00 Pln. Quote Link to post Share on other sites
Cetizier Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Za 1000 - 1500 się opłaca. Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 (edited) Jak zamontuje holo na lunecie bo ma szynĘ to jakieś +50 punktów do lansu. Wręcz -20 bo kto widział montować takie wielkie koli na w sumie nienajwiększej lunecie. Rozumiem ze miniDoctera, ale nie Eo. Arend Edited May 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Tak z ciekawości, to czy przy tak wysokim ustawieniu będzie szło prawidłowo ustawić kolimator? Quote Link to post Share on other sites
Guest zehn Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 (edited) I prawie ostatnie pytanie. Jaką lunetę dostępną poleciliście z podświetlanym kzyżem? Do 250zł. A co do walki wręcz dokupię bagnet i będzie + 30.:P Edited May 23, 2012 by zehn Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Nie ma takiej dobrej lunety. Quote Link to post Share on other sites
Guest zehn Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 To średniej klasy. Chodzi mi tylko żeby celność była dobra i z tym podświetlanym krzyżem. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 A podświetlenie po co? Luneta nie ma wpływu na celność. Quote Link to post Share on other sites
Guest zehn Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Bo jak będzie rozgrywka w nocy to by się przydało podświetlenie. A z ta celnością chodziło mi oto tam gdzie będzie skrzyżowany krzyż tam kulka trafi prawie idealnie trafi. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 Hehehehehehehe następna zielenina z nadzieją że jak powiesi lunetę to będzie miał samonaprawadzające się kulki. Zehn niestety to nie gra komputerowa gdzie wystarczy naprowadzić nitki celownika na cel i po problemie. Aby poprawnie użyć celownik optyczny trzeba mieć pojęcie o wielu zmiennych. Trzeba umieć odłożyć poprawki, trzeba wiedziec jak przeliczyć odległość, trzeba wiedzieć jak przeliczyć prędkość celu na minuty kątowe, a te na miliradiany. I wszystko to trzeba robić szybko i w pamięci. Pomijam już wpływ wiatru na kulkę i inne tego typu zawirowania. A podświetlenie w lunetach produkcji ACM skutecznie wyklucza te lunety z jakichkolwiek zabaw odbywających się po zmroku. O i przed zmrokiem też. A cena lunety średniej klasy to 2-3 tysiące złotych. Za 300 złotych to sobie możesz poszukać lunetę klasy najwyżej mizernie dostatecznej. Quote Link to post Share on other sites
Walec23 Posted May 23, 2012 Report Share Posted May 23, 2012 (edited) Zehn co do twojego 2 pytania . Piszesz w nim że gdyby ktoś był blisko mierzyłbyś z kolimatora , czy ty z repliki o takiej mocy chcesz strzelać do bliskich celów ? Zamiast jakiejś słabej lunety kup lepiej boczniaka. Edited May 23, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts