Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Optyka tanio i dobrze

Recommended Posts

Mianowicie jak w temacie. Szukam taniego i dobrego celownika.

Z tego co w ostatnich minutach wypatrzyłem to słaba optyka zaczyna się od 100zł , nie da rady kupić nic zdatnego do użytku około kwoty 50-100 ?

Liczę na propozycje.

Bym zapomniał ogólnie chodzi mi o G36 C.

Edited by arend

Mówisz o optyce do rączki g36, czy ogólnie o lunetach?

Lunetki z chwytów ogólnie są dosyć badziewne. W tej cenie to na allegro można kupić JG - ale jest słabe. Jak z resztą - nie wiem, nie miałem kontaktu - ale podobno też najwyżej przeciętnie.

Jeśli natomiast mówisz o zwykłych lunetach, to w tej cenie masz chińskie 3-9x40 lub 4x40 w wersji bez podświetlenia. IMO user strzalw10 na allegro ma najtaniej. Do airsoftu tego typu lunety wystarczą.

Tak ogólnie chodziło mi o kolimator , lecz z tego co widzę same "ładniejsze" są warte tyle co sam karabinek ;]

PS. A tak poza tym laser jest w ogóle do czegoś przydatny ? Czy to służy bardziej jako ozdoba do "zabawy" ?

Edited by arend

Jeśli nie chcesz wydać za dużo na pierwszy kolimator, to polecam ten http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory/celownik-kolimatorowy-1x35-acm.html wiadomo szału nie ma, ale w miarę spełnia swoje zadanie. Ja trafiłem na jakiś pancerny egzemplarz. Spadł z 6m na beton i nic mu się nie stało :D Prędzej czy później będziesz musiał kupić coś lepszego. Osobiście mam eotecha takiego jak ten http://wmasg.pl/pl/consignment/show/288025 polecam sprzedającego jak i eotecha ;)

Jeśli nie chcesz wydać za dużo na pierwszy kolimator, to polecam ten http://www.taiwangun.com/optyka/kolimatory/celownik-kolimatorowy-1x35-acm.html wiadomo szału nie ma, ale w miarę spełnia swoje zadanie. Ja trafiłem na jakiś pancerny egzemplarz. Spadł z 6m na beton i nic mu się nie stało :D Prędzej czy później będziesz musiał kupić coś lepszego.

Czy tu coś trzeba więcej dodawać? Koledzy wyjaśnili jaki najtańszy kolimator wziąć należy. Wyszukiwanie najtańszych produktów i pytanie o ich jakość jest troszkę bezcelowe. Więc odpowiadając na pierwsze pytanie: nie, nie będzie dobry. A na drugie (jeżeli się uprzesz, że tobie akurat się uda i trafi Ci się dobry egzemplarz) odpowiadam: jeśli wierzyć producentowi, to tak będzie pasował. W opisie jest napisane

montaż na szynę 22mm

No...no nawet ładne . ale cóż cena 99zł, jak dla mnie dość wygórowana. choć jak na taka cenę to dość opłacalny produkt.

Za tyle chciałeś kupić lunetę... Ja tam się jaram na ten kolimatorek, bo tanie, a całkiem niezłe.