GaretBale93 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Witam. Ostatnio zastanawiałem się jaki pokrowiec na replikę wybrać. Od razu napiszę że mam M4A1 (długość koło 80 cm). I przyznam że nie znalazłem 'fajnych' pokrowców. Może ktoś ma jakiś naprawdę dobry za nieduże pieniądze i chce się pochwalić gdzie kupił? Najlepiej żeby było parę dodatkowych kieszeni na magazynki i opcjonalnie kieszeń na pistolet (jeżeli takie coś istnieje). Cena jaka mnie interesuje to tak do 150zł. Czekam na konkretne propozycję. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
C3lin Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) Na Allegro masz tego masę w cenie do 150. Ja swój kupiłem za 50 i jest wystarczający. Pokrowiec nie musi być jakiś niesamowicie wypaśny, zwłaszcza, że i tak leży albo w szafie albo w bagażniku :) Edited June 4, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Wystarczy wbić na alledrogo i wejść na wędkarstwo. Wszystko w temacie. Koszt takiego to jakieś 60-70zł. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 (edited) Z pokrowcami to różnie bywa. Mam kilka na wiatrówki w przedziale cenowym od 35 za najzwyklejszy materiałowy bez amortyzacji, przez średnie za około 100 zł z pianką amortyzującą, po "sejfy" plastikowe na zamek, wyłożone gąbką za 300 zł. Szczerze powiedziawszy, najlepiej spisują się te z średniej półki. Materiałowy, dobrze amortyzuje, nie jest upierdliwy w noszeniu, bo można go na ramię założyć no i spełnia swoją funkcję. Materiałowe najtańsze nie chronią przez złamaniem drobnych części, a skrzynki są nieporęczne, chociaż chronią najlepiej, no i mają jeszcze klimat taki rodem z Hitmana. Edited June 4, 2012 by Vaco Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Najtańszy brezentowy pokrowiec na gitarę made in PRL można za 5 zeta wyhaczyć na Gumtree (nie jest najwygodniejszy, ale z braku laku i finansów da radę). Nieźle spisują się wory podróżne z niemieckiego woja (dostępne na kilogramy w każdym niemal demobilu). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 @GaretBale93 w tę torbę zmieści Ci się nie tylko replika, ale również cały mundur i oporządzenie, a cena jest zachęcająca. Quote Link to post Share on other sites
GaretBale93 Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Dzięki bardzo. Ja właśnie używałem pokrowca na gitarę, ale ciężko tam schować replikę, parę magów okulary itd. bo ma 1 główną kieszonkę i 1 boczną. Poszukam na allegro w dziale wędkarskim. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 Nie szukaj na allegro tylko poszukaj jakichś sklepów wędkarskich w swoim mieście. Na pewno coś znajdziesz,podjedź tam i wybierz jakiś pokrowiec do 100-110cm długości,jak zmienisz np. replikę kiedyś na AK czy coś dłuższego to nie będziesz musiał nowego pokrowca kupować. Taki pokrowiec z wędkarskiego za 60-80zł spokojnie da radę. Quote Link to post Share on other sites
GaretBale93 Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 Oto 2 linki które mnie zainteresowały (może komuś się przydadzą): http://allegro.pl/pokrowiec-moro-90-cm-dwie-komory-i-kieszen-i2369290001.html http://allegro.pl/pokrowiec-trzy-komorowy-120cm-i2341144126.html?source=oo Osobiście zdecydowałem się na ten 2. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts