Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pokrowiec na replikę.

Recommended Posts

Witam. Ostatnio zastanawiałem się jaki pokrowiec na replikę wybrać. Od razu napiszę że mam M4A1 (długość koło 80 cm). I przyznam że nie znalazłem 'fajnych' pokrowców. Może ktoś ma jakiś naprawdę dobry za nieduże pieniądze i chce się pochwalić gdzie kupił? Najlepiej żeby było parę dodatkowych kieszeni na magazynki i opcjonalnie kieszeń na pistolet (jeżeli takie coś istnieje). Cena jaka mnie interesuje to tak do 150zł. Czekam na konkretne propozycję. Z góry dzięki.

Na Allegro masz tego masę w cenie do 150. Ja swój kupiłem za 50 i jest wystarczający. Pokrowiec nie musi być jakiś niesamowicie wypaśny, zwłaszcza, że i tak leży albo w szafie albo w bagażniku :)

Edited by arend

Z pokrowcami to różnie bywa. Mam kilka na wiatrówki w przedziale cenowym od 35 za najzwyklejszy materiałowy bez amortyzacji, przez średnie za około 100 zł z pianką amortyzującą, po "sejfy" plastikowe na zamek, wyłożone gąbką za 300 zł. Szczerze powiedziawszy, najlepiej spisują się te z średniej półki. Materiałowy, dobrze amortyzuje, nie jest upierdliwy w noszeniu, bo można go na ramię założyć no i spełnia swoją funkcję. Materiałowe najtańsze nie chronią przez złamaniem drobnych części, a skrzynki są nieporęczne, chociaż chronią najlepiej, no i mają jeszcze klimat taki rodem z Hitmana.

Edited by Vaco

Najtańszy brezentowy pokrowiec na gitarę made in PRL można za 5 zeta wyhaczyć na Gumtree (nie jest najwygodniejszy, ale z braku laku i finansów da radę). Nieźle spisują się wory podróżne z niemieckiego woja (dostępne na kilogramy w każdym niemal demobilu).

Nie szukaj na allegro tylko poszukaj jakichś sklepów wędkarskich w swoim mieście. Na pewno coś znajdziesz,podjedź tam i wybierz jakiś pokrowiec do 100-110cm długości,jak zmienisz np. replikę kiedyś na AK czy coś dłuższego to nie będziesz musiał nowego pokrowca kupować. Taki pokrowiec z wędkarskiego za 60-80zł spokojnie da radę.