Shizu555 Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Witam! Jak w temacie, jaki boczniak (gaziak oczywiście) polecacie? Model, firma itd. Najlepiej żeby oscylował w granicy 400-450zł. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Napisz: - co Ci się podoba, - czy stylizujesz się na jakąś formację, - czy ma to być replika do CQB, - jaką masz replikę główną? Bo w przeciwnym przypadku będziesz miał lawinę informacji na zasadzie "każda pliszka swój ogonek chwali"... :maniak_jezyk2: Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 każda pliszka swój ogonek chwali Nie w tym wypadku :D. Polecę ci glocka KWA albo colta Bell 3 generacji. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Glock KWA :) Quote Link to post Share on other sites
Shizu555 Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 Napisz:- co Ci się podoba, - czy stylizujesz się na jakąś formację, - czy ma to być replika do CQB, - jaką masz replikę główną? Bo w przeciwnym przypadku będziesz miał lawinę informacji na zasadzie "każda pliszka swój ogonek chwali"... :maniak_jezyk2: - (wygląd)Podoba mi się w zasadzie wszystko bez elementów drewnianych, lub na takie stylizowane (ściśle)Nie miałem styczności z żadnym egzemplarzem więc raczej odpowiedzi nie udzielę, wiele lat grania w CS'a nauczyły mnie kochać Desert Eagle'a. - Nie, wchodzę w skład drużyny związanej z 3. kolegów, na razie 'toczymy walki' tylko w swoim gronie. - Nie, jak już wspomniałem nasze rozgrywki ograniczają się do paru osób, ma to być typowa replika zastępcza, gdyby mi brakło amunicji itp. - Mam chińską CYME AK CM.028- nie narzekam, budżet jest jaki jest. Ponadto nie pragnę na razie jej kupować, chce wyciągnąć wnioski i rady etc. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Kup glocka,ale dla odmiany polecę marujca lub jego kopie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Tak, Glock będzie dobrym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 KWA to bym zdecydowanie nie polecił :D Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 KWA to bym zdecydowanie nie polecił :D Mógłbyś wytłumaczyć jeszcze dlaczego? Wiem tylko że magazynki ma średnie do tego MP9 czy MP7 i do Ingrama M10. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Bo zdychają średnio po roku-półtora. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Z łaski swojej możesz podać przyczynę tych zdechnięć?Może wystarczy powymieniać kilka części albo cuś. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Z łaski swojej możesz podać przyczynę tych zdechnięć?Może wystarczy powymieniać kilka części albo cuś. No i właśnie tu jest problem,bo te części są trudno dostępne. ;p Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Jasna sprawa :D Najczęściej zdycha zbijak zaworu. Drugi w kolejności albo raczej na równi jest szkielet wewnętrzny tzn jego szyny oraz zamek, tez jego szyny (wyciera się razem ze szkieletem). Tylko zbijak zaworu jest dostępny. Potem klamka przestaje się przeładowywać, na chwilę pomaga podkładkowanie BBunitu a potem jest znów to samo. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 To chyba lepiej kupić R17 Army :zastanawia:. Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Glock KWA :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Powiedział, co wiedział, a posty wyżej olał... Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) To chyba lepiej kupić R17 Army :zastanawia:. Szczerze?Tak i nie.Jak każda replika ma swoje wady,ale zaskakuje mnie negatywnie coraz częściej.Jak dasz za dużo smaru to ci kulek nie bierze,jak dasz za mało to zamek się blokuje.Teraz używam gęstego olejku silikonowego i jest git.Komorę hopa trzeba było rozkręcić i podłożyć pod ten pierdzielnik kawałek rurki termokurczliwej.Jak bym miał jeszcze raz wybierać,to bym się zastanowił,czy nie dołożyć do marujca,albo nie wziąć innej repliki jak np r27,r28,ale że jest to replika za 250zł to narzekać nie mogę.Spasowanie jest dobre,mało luzów,no i mam oznaczenia glocka ^^ Edited June 9, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 No,tutaj mimo negatywnych opini o R27/R28 złego słowa powiedzieć nie mogę ze względu na stosunek jakość-cena.Gdybym miał wybrać jeszcze raz to kupiłbym Bell'a. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) No ja bym Bella akurat nie kupił.Albo nie tą generację trafiłem,albo był to wyjątkowo wadliwy egzemplarz,bo full auto to najmniejszy problem w sumie. Edited June 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 No to chyba nie trafiłeś na jego 3 generację. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Tylko i wyłącznie używany pistolet od Tokyo Marui. KWA padają po roku-dwóch, po tym czasie nadają się do kosza, a nie do naprawy. Tak, miałem właśnie Glocka od KWA i to była padaka :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts