LovThis Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Witam proszę o poradę mam na wydanie 1200zł na replike + tuning. Moje wymagania zrobić tuning cm003 bo taką replikę wybrałem czyli od kowty 1200zł - 600 zł. Zostaje 600 zł na tuning. Da radę zrobić taki tuning powiedzmy 450-500FPS i żeby osiągami przeganiało M4 KWA ? Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) Nie za bardzo cię rozumiem, wiesz że M4 od KWA stockowo jest gorsza od tej g36c, ale za to ma większy potencjał tuningowy. Kup na początek zieloną gumkę od G&G, lufę precyzyjną od Promotheusa, Imaxa b6 i do tego Lipo i jest cacy. Edited June 10, 2012 by oski52 Quote Link to post Share on other sites
4Fiter Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Tzn ? Dajmy na to , że kupił bym sobie M4 KWA i co bym tam musiał zrobić żeby przewyższyło cymę ? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Precka Promyka, gumka, kable i wtyczki (ewentualnie MOSFET), kulki G&G, ewentualnie SP120 Guarder. Więcej do szturmówki nie potrzeba. Za resztę kasy szpej, magi i ładowarka. Osobiście za 1200zł nie kupowałbym już chinoli. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) Jak masz tyle kasy i chcesz G36 to pomyśl nad gietką Aresa. Ma dobry patent na szybką wymianę sprężyny,oznaczenia itd. ,a cena tylko trochę wyższa teraz od G36 z Cymy. Edited June 10, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) Ta szybka wymiana wcale taka szybka nie jest bo i tak trzeba pół repliki rozebrać.Dla mnie zbędny bajer,a tekst że stockowa gieta Cymy jest lepsza od kawy :hahaha: rozbawił mnie do łez. -Lufa stockowa bije na łeb systemę,czy guardera. -Szczelność w całym układzie strzykawka. -Żadnych nadlewek,luzów i klekotań -tuning na 500 fps polega na wymianie sprężyny xD -Gearbox przystosowany pod m150,pod warunkiem,że tłok się wymieni. Edited June 10, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Ta szybka wymiana wcale taka szybka nie jest bo i tak trzeba pół repliki rozebrać.Dla mnie zbędny bajer,a tekst że stockowa gieta cymy jest lepsza od kawy :hahaha: rozbawił mnie do łez. -Lufa stockowa bije na łeb systemę,czy guardera. -Szczelność w całym układzie strzykawka. -Żadnych nadlewek,luzów i klekotań -tuning na 500 fps polega na wymianie sprężyny xD -Gearbox przystosowany pod m150,pod warunkiem,że tłok się wymieni. Jeden pin,zaślepka od kolby (czy jak to się tam nazywa to w gietce) i tadam wyciągamy sprężynę ,jeżeli to jest dla Ciebie rozebranie pół repliki,to rozbieranie całej repliki jak nazwiesz? :P Btw. Nikt nie pomyślał,że pyta o tuning Cymki,ponieważ nie podoba mu się M4? Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) Chodziło mi, że emka po wyjęciu prosto z pudełka nie jest jakaś super, i ta gieta z tuningiem przegoniła by (stockową) m4 od KWA. Jeśli się mylę to przepraszam, człowiek całe życie się uczy :). Edit. Teraz tak patrze że masz budżet 1200 zł, to wtedy lepiej m4 KWA kupić, chyba że nie lubisz emek :). Przepraszam za prowadzenie w błąd. Edited June 10, 2012 by oski52 Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 (edited) Jeden pin,zaślepka od kolby (czy jak to się tam nazywa to w gietce) i tadam wyciągamy sprężynę ,jeżeli to jest dla Ciebie rozebranie pół repliki,to rozbieranie całej repliki jak nazwiesz? :P Btw. Nikt nie pomyślał,że pyta o tuning Cymki,ponieważ nie podoba mu się M4? Mea culpa.Pomyliłem w takim razie repliki.Gdzieś widziałem gietę,gdzie tej zaślepki nie było,i trzeba było wszystko po kolei rozebrać. @Oski52 Zaraz po wyjęciu może nie,ale po wyczyszczeniu gumki ze smaru,albo jej wymianie jest już cud,miód. Edited June 10, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts