Didi Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Wiem, głupie pytanie, ale za cholerę nie rozumiem jak zmierzyć rozmiar za pomocą tego czegoś... Pomoże ktoś? http://www.cqbtactical.pl/download/glove_sizing.pdf Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Musisz wydrukować tą kartkę w skali 1:1 tudzież 100% Następnie przykładasz dłoń bokiem do tej czerwonej kreski, palcem wskazującym wzdłuż niej (jak pokazuje ta mała dłoń na rysunku). Później już tylko odczytujesz rozmiar (dla mężczyzny na górze). Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Na niektórych stronach po prostu przykłada się ręke do monitora i w ten sposób odnajduje swój rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 11, 2012 Author Report Share Posted June 11, 2012 (edited) Na niektórych stronach po prostu przykłada się ręke do monitora i w ten sposób odnajduje swój rozmiar. A ma ktoś akurat taką tabelę, bo moja drukarka się na mnie obraziła i nie mam jak wydrukować. Edited June 11, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Nieciężko wpisać odpowiednie hasło w google... http://asgshop.pl/sklep/pics/miarka.pdf Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 11, 2012 Author Report Share Posted June 11, 2012 Nie, że ciężko, bo to widziałem, tylko nie wiem, które akurat będzie odpowiednie. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Wybaczcie, że odgrzewam kotleta. Panowie, mam problem z dobraniem rozmiaru, a niestety nigdzie lokalnie nie mogę pomierzyć tych rękawic. Wydrukowałem rozmiarówkę w odpowiednim skalowaniu, przyłożyłem rekę i zastanawiam się czy brać rozmiar L czy XL. Ręka w najszerszym miejsu, na wysokości nasady kciuka, minimalnie (2 mm?) przekracza granice rozmiaru L. Daleko jednak jeszcze do XL. I co w tym przypadku - brać L i "jakoś się wcisnę; palce może też wejdą" czy brać XL i ryzykować luz? Jakie są Wasze doświadczenia z rozmiarówką? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 (edited) W Katowicach w Pentagonie o ile się nie mylę można przymierzyć, więc mógłbyś się wybrać kiedyś po drodze, czy coś. Edited January 14, 2014 by HeeL Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Przeniosę ten temat do "Ekwipunku" ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts