szpargal Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Witam! Poszukuję tzw. "szybkiej" kabury biodrowej do Hi-Capa. Na razie znalazłem tylko takie oferty: http://www.alert.com.pl/index.php?tresc=of...mp;produkt=1258 http://www.alert.com.pl/index.php?tresc=of...mp;produkt=1264 Jednak mam obawy, czy kabłąk spustu wejdzie do tych kabur. Czy może ktoś polecić jakąś sprawdzoną kaburę tego typu? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Hi-Capa to nie colt1911, najprawdopodobniej nie wejdzie do tych kabur. Quote Link to post Share on other sites
Alayas Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 biorąc do ręki hi-capa (5.1 zapewne masz na mysli) i colta 1911 z ksc, hi-capa jest wiekrza od pierwowzora... Olo, pytanie do ciebie, mam zamiar zamówić swój własny egzemplaż tegoż pistoletu (Hi-capa 5.1) ale panowie odpisujący na maile odpisali że jakiś tam dostawca nie ma od importera jakoś tak :P Możesz mi wytłumaczyć dlaczego nie macie hi-capa 5.1 i nie jesteście w stanie w zadnym stopniu oszacować termin dostawy? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 4, 2007 Report Share Posted January 4, 2007 Możesz mi wytłumaczyć... Nie. :lol: Szpargal, w Polsce raczej nie znajdziesz kabur sztywnych do hicapy. Najprędzej byś chyba w USA dostał coś takiego do tego "klona" :) Quote Link to post Share on other sites
szpargal Posted January 5, 2007 Author Report Share Posted January 5, 2007 W końcu zanalazłem coś: na stronach STI Guns jest lista dealerów różnych akcesoriów do ich klamek, kabury takie można kupić tu: http://www.blade-tech.com/Belt-Holster-c-257.html Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Mam jedno pytanie do Ciebie Szpargal: Czy zamierzasz używać tej kabury na strzelaniach? czy kupujesz ją, żeby nosić pistolet zawsze przy sobie? Bo jak ta pierwsza opcja to w niedługim czasie może Ci się hi-capa ładnie porysować od wszelakiego brudu jaki się dostanie między kaburę a pistolet :roll: Quote Link to post Share on other sites
edek01 Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 Szpargal najlepszą kaburą do HiCapy 5.1 jest kabura Stritke System z kaburką na maga za 38zl! Jak mialem HiCape z WE to wlaśnie w tej kaburze Hi Capa spisywala się najlepiej i nie brudzila sie tak strasznie jak w tych szybkich plastikowych! Quote Link to post Share on other sites
szpargal Posted January 5, 2007 Author Report Share Posted January 5, 2007 Mam jedno pytanie do Ciebie Szpargal: Czy zamierzasz używać tej kabury na strzelaniach? czy kupujesz ją, żeby nosić pistolet zawsze przy sobie? Bo jak ta pierwsza opcja to w niedługim czasie może Ci się hi-capa ładnie porysować od wszelakiego brudu jaki się dostanie między kaburę a pistolet :roll: Olo, ani jedno ani drugie ;-) Potrzebuję kabury do domowego trenowania szybkiego dobycia broni. A Hi-Capa dlatego, że podoba mi się oryginalny STI Eagle 5.0 i już się chcę przyzwyczajać 8-) Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 (edited) Witam! Ostatnio kupiłem pistolet Hi-Capa 4.3 firmy WE i potrzebuję do niego kabury, musi być ona udowa,czarna i prawostronna ;) Zastanawiałem się nad tą http://military-zone.sklep.pl/p1004,kabura-udowa-czarna-uniwersalna-mil-tec.html tylko nie wiem czy pistolet będzie pasować, dlatego proszę was o pomoc , czy ta będzie dobra, czy polecacie mi jakąś inną. Z góry dzięki za odpowiedzi ;) Edited June 12, 2012 by LGóral Quote Link to post Share on other sites
Milekh Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Witam! Ostatnio kupiłem pistolet Hi-Capa 4.3 firmy WE i potrzebuję do niego kabury, musi być ona udowa,czarna i prawostronna ;) Zastanawiałem się nad tą http://military-zone.sklep.pl/p1004,kabura-udowa-czarna-uniwersalna-mil-tec.html tylko nie wiem czy pistolet będzie pasować, dlatego proszę was o pomoc , czy ta będzie dobra, czy polecacie mi jakąś inną. Z góry dzięki za odpowiedzi ;) większość będzie pasować, w sumie każda "uniwersalna", czy jak kto woli modularna. poszukaj używanych firm takich jak condor, flyye, pantac, eagle, blackhawk czasem naprawde można dostać cośdobrego za niską cenę. osobiście odradzam mil-teca. wg mnie lepiej wziąć ACMa. ale to już różne opinie są, jednak miltec robi tragiczne oporządzenie, w acm to przynajmniej da się biegać a nie tu drapie tu sę wbija a tu odpada. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Przecież Mil-tec i A.C.M to jest to samo. Jedyna różnica jest taka, że Mil-tec to: "renomowana niemiecka firma". Quote Link to post Share on other sites
LGóral Posted June 13, 2012 Report Share Posted June 13, 2012 Dzięki za pomoc ;) Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
qbis Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Cześć Takie pytanie do posiadaczy hi-cap 4.3 lub xtreme 45 Te repliki wchodzą do kabur pod normalną 1911-tkę? Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted November 4, 2014 Report Share Posted November 4, 2014 Podbijam pytanie kolegi wyżej... Quote Link to post Share on other sites
Pietia888 Posted December 6, 2014 Report Share Posted December 6, 2014 Może się jeszcze komuś przyda, miałem hi-cape 5.1 pasowała ona do serpy, wystarczyło tylko zaokrąglic pilnikiem delikatnie osłonę spustu. W colcie jest zaokrąglona a w hi-capie kanciasta Po prostu bez tej przerubki hi-capa nie wsumie sie ,,na miejsce,, i nie zablokuje w kaburze. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted December 16, 2014 Report Share Posted December 16, 2014 Dokładnie jak kolega pisze, mam tak samo przerobioną oslonę spustu i do oryginalnej Serpy pod 1911'tke wchodzi elegancko. Mam 5.1 od WE. Quote Link to post Share on other sites
chrumpel Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Witam, trochę czasu minęło i nie chcę zakładać nowego tematu, więc podbijam - czy pojawiła się jakaś nowa, dobra kabura na pas do Hi-Capa 5.1? Szukam kabury sztywnej, do sprawnego dobywania repliki i do pierwszych prób w IPSC ( nie chcę jeszcze wieszaka). Możecie coś poradzić, albo podsunąć jakiś pomysł? Quote Link to post Share on other sites
ogór Posted September 19, 2015 Report Share Posted September 19, 2015 Napisz do Red River, robią z kydexu, a gość który je osobiście robi ma Hi-cape TM, Także bedą wiedzieli jak zrobić. Quote Link to post Share on other sites
chrumpel Posted September 20, 2015 Report Share Posted September 20, 2015 Dzięki ogór, poorientuję się co mają... Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Iwo-hest też robi sztywne kabury na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
chrumpel Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Dzięki Kopcik, może się uda coś załatwić. :) Quote Link to post Share on other sites
ogór Posted September 21, 2015 Report Share Posted September 21, 2015 Ivo-hest i RR to praktycznie to samo (jedną ma ojciec a drugą syn) Quote Link to post Share on other sites
chrumpel Posted October 2, 2015 Report Share Posted October 2, 2015 Minęło już prawie 2 tygodnie, a ani RR ani Iwo się nie odezwali... :icon_neutral2: Dziwne... mimo przypomnień... A może Wy mi doradzicie konkretny model kabury na pas do Hi-Capy 5.1 od TM? Sprawdzoną, może ktoś z Was ma i używa z powodzeniem? W sumie to najpopularniejsza replika ASG na świecie, a nie mogę nic znaleźć... Na pewno ktoś ją ma... podzielcie się... :icon_confused3: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Zadzwoń do nich, bo z mailem to faktycznie lipa :) http://www.france-airsoft.fr/forum/index.php?showtopic=159819 Quote Link to post Share on other sites
chrumpel Posted October 3, 2015 Report Share Posted October 3, 2015 Yahalom, dzięki za filmik, widziałem go już, ale kabury z dodatkowym zabezpieczeniem w postaci zamykanego paska za kurkiem nie są dla mnie, ze względu na IPSC - taki bezpiecznik nie jest wskazany z racji na trudność w manipulacji. Link do Francji fajny - ale staram się poszukać czegoś nie wymagającego przeróbek.. :) W ogóle to dziwi mnie to, że nie ma specjalnie dedykowanych kabur do replik, gdzie stanowią one dość spory rynek zbytu... Ktoś nie wyczuł interesu jeszcze..?? :icon_rolleyes: W Specshopie zaproponowano mi kaburę Fobus, indeks 7175 - czy ktoś ją widział w praktyce do Hi-Capa 5.1? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts