butelka Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Witam! Potrzebję na szybko jakiejś gumki HU. Wiem, że najlepsza jest Systema Energy, G&G Zielona i Przeźroczysty Guarder, ale czy miał ktoś styczność z Czarną G&G? Pytam, ponieważ w Poznaniu jest jedynie Specshop, a jak mówiłem potrzebuję gumki na szybko, bo ktoś mi podmienił na jakąś gównianą, która chyba nawet od AEGa nie jest, a miałem już w karabinie Systemę. Ewentualnie czy coś z tego: http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_215_134&sort=2a&filter2=1 będzie się nadawać i nie będzie odbiegać od tych polecanych, które wymieniłem, bo nie ma informacji raczej o gumkach np.Aresa, Deep Fire, JBU. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 MadBull jest, są rewelacyjne też bardzo. Bierz je, będziesz miał jedną na zapas, albo odsprzedaj komuś. Kto Ci wyciął taki numer? Daj zdjęcie tej podmienionej. Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 Tylko czy te niebieskie Madbulle nie będą za miękkie? Mam giwerę na sprężynie 130-140. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Nie, nie będą. Są bardzo twarde. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 (edited) Nie wiem jakiej miękkości był biały Mad Bull (też z podobnego zestawu, czarna i biała) ale oderwał się grzybek od podkręcania po dwóch tygodniach użytkowania. Najlepiej idź do Specshopowców, wyciągnij lufe i poprzymierzaj kilka gumek hopa jeśli będą na tyle uprzejmi by Ci je udostępnić. W ten sposób sprawdzisz, która gumka dobrze siedzi w komorze i tym samym będzie szczelna. U kolegi np zielonak G&G jest zbyt luźna w stokowej komorze PJ. Zaś gumka systemy w mojej komorze; takiej samej, siedzi ciasno i podkręca wyśmienicie. Nie mam pojęcia jakiej twardości jest systema ale mam ją od dwóch lat, zmiętoliłem ją nie raz w rulonik, wyciągając z komory i nadal jest z nią wszystko cacy. Może to głupio zabrzmi ale wole czarne gumy. :) Edited June 12, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Twardością się nie sugeruj i po prostu bierz miękkie gumki. Osobiście czarnego guarderka nie polecam bo słabo mi krecił i od tej pory go więcej nie kupiłem ale może miałem pecha... Quote Link to post Share on other sites
butelka Posted June 12, 2012 Author Report Share Posted June 12, 2012 Dobra, dzięki. Zaryzykuje z Madbullami. Najwyżej potem przeżucę się na Systemę. Dzięki. :) Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 12, 2012 Report Share Posted June 12, 2012 Osobiście testowałem wiele - madbull wypadł zaskakująco dobrze. Na tyle, że przy nim zostałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts