darekk Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 U mnie w SR 25k Gf jest dużo lepszy . Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 U mnie Rof jest zbliżony na 7,4 lipo Tur... 2200i 9,6 ni-mh FF 4000mah Co do rozładowania baterii to jeszcze ani jednej ani drugiej na strzelance nie rozładowałem. Quote Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Drogi nasz autorze tego zacnego tematu . Z regulaminu wynika , że nie mogę Cię odsyłać do opcji " szukaj " ale na forum i w cudownym internecie jest na prawdę sporo informacji o bateriach Li-po więc radził bym przejrzeć chociaż jeden temat żeby wiedzieć co gdzie i jak z tym typem akumulatorów . Quote Link to post Share on other sites
zeneksztacheta Posted June 17, 2012 Author Report Share Posted June 17, 2012 Napisałem że szukam akumulator typu NiMh o napięciu 9,6V a wy mi tu wyjeżdżacie z lipolami. Nie jestem debilem i chyba wiem czego chcę. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Sam się wypytujesz o ROF na 7.4 Lipo - dostajesz odpowiedź i jeszcze masz sapy? Ehhh, ludzie, poszukaj sobie to będziesz wiedział. Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Napisałem że szukam akumulator typu NiMh o napięciu 9,6V a wy mi tu wyjeżdżacie z lipolami. Nie jestem debilem i chyba wiem czego chcę. Wiesz, że ogniwo litowo - polimerowe jest o szczebelek wyżej w drabinie technologicznej od ogniwa niklowo - wodorkowego? Szukasz NiMh 9,6 V, weź sobie LiPo 7,4 osiągi porównywalne, LiPo bez porównania lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Jak to Pan Arend ma w podpisie: "Co masz w dupie tego ci nikt nie wyłupie." Masz: http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-9-6v/akumulator-nicd-9-6v-2000mah-large-do-kolby-taktycznej-firefox.html A jak to nie pasuje to bierz to: http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-10-8v/akumulator-nimh-1600-mah-10-8v-typ-mini-8fields.html Jak ja Ci dam Pana to będziesz trzy dni do tyłu chodził.;d Arend Edited June 17, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Jak to Pan Arend ma w podpisie: "Co masz w dupie tego ci nikt nie wyłupie." Masz: http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-9-6v/akumulator-nicd-9-6v-2000mah-large-do-kolby-taktycznej-firefox.html A jak to nie pasuje to bierz to: http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-10-8v/akumulator-nimh-1600-mah-10-8v-typ-mini-8fields.html Wiesz co Ty polecasz? O.O NiCd FF to jeden ze słabszych akumulatorów na rynku, albo strasznie drogi i nie sprawdzony do końca 8Fields. Gratuluję... Quote Link to post Share on other sites
zeneksztacheta Posted June 17, 2012 Author Report Share Posted June 17, 2012 Jak to Pan Arend ma w podpisie: "Co masz w dupie tego ci nikt nie wyłupie." Masz: http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-9-6v/akumulator-nicd-9-6v-2000mah-large-do-kolby-taktycznej-firefox.html A jak to nie pasuje to bierz to: http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-10-8v/akumulator-nimh-1600-mah-10-8v-typ-mini-8fields.html Przeczytaj co napisałem w swoim pierwszym poście w tym temacie a potem dopiero coś polecaj. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 (edited) Powiedziałem Tobie,że Firefox,ktoś tam polecił G&P. Dodam jeszcze,że słyszałem kiedyś jak niektórzy chwalą sobie Sanyo. Chociaż lepiej będzie jak kupisz Lipo. Tańsze,lepsze,wydajniejsze. Edited June 17, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
zeneksztacheta Posted June 17, 2012 Author Report Share Posted June 17, 2012 Powiedziałem Tobie,że Firefox,ktoś tam polecił G&P. Dodam jeszcze,że słyszałem kiedyś jak niektórzy chwalą sobie Sanyo. Chociaż lepiej będzie jak kupisz Lipo. Tańsze,lepsze,wydajniejsze. I takich postów oczekuje. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Zenon, nie unoś się. Naprawdę skoro dysponujesz już porządną ładowarką nie ma sensu pakować się w paliety NiCd. Pakiety LiPo są mniejsze, lżejsze, badrdziej wydajne prądowo i napięciowo. I naprawdę na 7,4V LiPo działa sprawniej niz 8,6V NiCd. Nie mają efektu pamięci, nie musisz formować, szybciej się ładują. Wystarczy zadbać żeby nie rozładować zbyt mocno (ale o to dbają bipery). Więc naprawdę nie rozumiem Twojej awersji do nich. Quote Link to post Share on other sites
zeneksztacheta Posted June 18, 2012 Author Report Share Posted June 18, 2012 Arend ale ja niegdzie nie pisałem że inetresują mnie pakiety typu NiCD Widzisz co to znaczy czytać przez dwie trzy godziny dziennie ten dział;D Oczywiście że nie chodziło Ani tobie ani mnie o NiCd tylko o NiMha. tak z rozpędu mi się napisało. Arend Quote Link to post Share on other sites
Cupi Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 (edited) Jak dalej się upierasz nad Ni-Mh to ja z czystym sumieniem mogę polecić batke firmy G&P. Posiadam takową, a dokładnie 9,6v 1600mAh i jeszcze mi się nie zdarzyło jej rozładować podczas strzelania. Jak dla mnie niezawodna :) Edited June 19, 2012 by Cupi Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 A jest możliwość żeby ładować normalnie Lipo bez imaxa b6? Bo nie stać mnie na taką ładowarkę. Mam ładowarkę mikroprocesorową. Jest jakiś sposób żeby kupić lipo i ładować nie wielkim kosztem? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Są takie tańsze niebalansujące ładowarki do LiPo. Ale ich nie polecę. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Czyli nie warto kupować lipo bez imaxa? Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Bez dobrej ładowarki, nie tylko imax b6, jest jeszcze turingy, hobbyking itp. Oszczędności na ładowarce zawsze się mszczą. Quote Link to post Share on other sites
zeneksztacheta Posted June 19, 2012 Author Report Share Posted June 19, 2012 Nie chce kupować Lipola bo nie wiem ile jeszcze czasu będę miał obecną replikę. Jak kupie nową to kupię do niej lipola a póki co szukam baterii typu NiMh bo jest o połowę tańsza. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 A jaki masz problem ze sprzedażą repliki bez baterii. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Jak kupie nową to kupię do niej lipola a póki co szukam baterii typu NiMh bo jest o połowę tańsza. Pakiet Redox'a masz za ~60 zł.Mowa o lipo oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
Thompson2908 Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 (edited) Do usunięcia - wyprzedziliście mnie z odpowiedzią. Edited June 19, 2012 by Thompson2908 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts