Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gumki hop-up, czyli właściwości kolorów

Guest zehnv2

Recommended Posts

I tak zielona G&G nadaje się do wszystkiego, nawet słyszałem że rdzenni mieszkańcy dorzecza Amazonki zaczęli je stosować w swoich dmuchawkach.

Czytaj po prostu opisy danych gumek, do jakich prędkości początkowych się ona nadają.

To marketing, aby kolor wywoływał odpowiednie asocjację. Jak powiem, że masz założyć zieloną gumkę to o jakiej pomyślisz? O G&G. A ja powiem, że fioletową? A jak czarną prążkowaną?

Wszyscy wiemy , że czerwone auta jeżdżą szybciej :]

Dodatkowo to co napisał Dexter , opisy przeznaczenia gumek hu [ ta jest na 400 fps a ta na pińćset ] są wzięte z kosmosu i najlepiej samemu przetestować jaka guma najlepiej leży w jakiej replice :D

To marketing, aby kolor wywoływał odpowiednie asocjację. Jak powiem, że masz założyć zieloną gumkę to o jakiej pomyślisz? O G&G. A ja powiem, że fioletową? A jak czarną prążkowaną?

Zielona G&G, fioletowa LayLax, czarna Systema. Zdałem?

Odnośnie kolorków nie ma zunifikowanych znaczeń.

I tak zielona G&G nadaje się do wszystkiego, nawet słyszałem że rdzenni mieszkańcy dorzecza Amazonki zaczęli je stosować w swoich dmuchawkach.

Taaak, a po zatopieniu z jednego końca, Chińczycy używają ich zamiast prezerwatyw. :hahaha:

Te opisy są z kosmosu. Twardość gumki niewiele ma wspólnego z tym przy jakich fps kręci najlepiej. Podobnie jak nie ma żadnego sensu czy zasady która określa kolor gumki HU. Zielona jest zielona bo jest zielona. Czarna jest czarna- bo jest czarna.

... i to jest jedyny słuszny pogląd! :maniak_OK:

Edited by Powała
  • 5 weeks later...

Czy ktos wie jaka twardosc ma gumka g&g zielona?

Teoretycznie twardośc gumki ma największe znaczenie i powinna być dobrana do prędkości wylotowej. praktycznie, jest wiele dodatkowych czynników...

Edited by l_isek
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...