Guest zehnv2 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Witam. Mam pytanie jakie właściwości mają kolory gumek? Czyli czym się różni np. czarna od zielonej gumki. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Dziećka Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 To już zależy od konkretnej firmy. Link to post Share on other sites
Guest zehnv2 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Załóżmy G&G Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Każda firma ma swój kod kolorów, dzięki którym chińczykom łatwiej je rozpoznać w fabryce tymi małymi oczkami. Chodzi o zwyczajne rozróżnienie modeli. Każdy producent ustala po swojemu. Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 I tak zielona G&G nadaje się do wszystkiego, nawet słyszałem że rdzenni mieszkańcy dorzecza Amazonki zaczęli je stosować w swoich dmuchawkach. Czytaj po prostu opisy danych gumek, do jakich prędkości początkowych się ona nadają. Link to post Share on other sites
dade Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 (edited) ale zielona G&G jest niby dla replik poniżej 450fps, a czarna powyżej. A i tak wszyscy polecają zieloną do snajpy 520FPS... Więc te opisy są dziwne. Edited June 18, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Te opisy są z kosmosu. Twardość gumki niewiele ma wspólnego z tym przy jakich fps kręci najlepiej. Podobnie jak nie ma żadnego sensu czy zasady która określa kolor gumki HU. Zielona jest zielona bo jest zielona. Czarna jest czarna- bo jest czarna. Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 Moim zdaniem też to jest wewnętrzne widzimisię Chińczyków/Japończyków. Link to post Share on other sites
AnR Posted June 18, 2012 Report Share Posted June 18, 2012 To marketing, aby kolor wywoływał odpowiednie asocjację. Jak powiem, że masz założyć zieloną gumkę to o jakiej pomyślisz? O G&G. A ja powiem, że fioletową? A jak czarną prążkowaną? Link to post Share on other sites
Ero-senin Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Wszyscy wiemy , że czerwone auta jeżdżą szybciej :] Dodatkowo to co napisał Dexter , opisy przeznaczenia gumek hu [ ta jest na 400 fps a ta na pińćset ] są wzięte z kosmosu i najlepiej samemu przetestować jaka guma najlepiej leży w jakiej replice :D Link to post Share on other sites
virusotron Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 To marketing, aby kolor wywoływał odpowiednie asocjację. Jak powiem, że masz założyć zieloną gumkę to o jakiej pomyślisz? O G&G. A ja powiem, że fioletową? A jak czarną prążkowaną? Zielona G&G, fioletowa LayLax, czarna Systema. Zdałem? Odnośnie kolorków nie ma zunifikowanych znaczeń. Link to post Share on other sites
Powała Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 (edited) I tak zielona G&G nadaje się do wszystkiego, nawet słyszałem że rdzenni mieszkańcy dorzecza Amazonki zaczęli je stosować w swoich dmuchawkach. Taaak, a po zatopieniu z jednego końca, Chińczycy używają ich zamiast prezerwatyw. :hahaha: Te opisy są z kosmosu. Twardość gumki niewiele ma wspólnego z tym przy jakich fps kręci najlepiej. Podobnie jak nie ma żadnego sensu czy zasady która określa kolor gumki HU. Zielona jest zielona bo jest zielona. Czarna jest czarna- bo jest czarna. ... i to jest jedyny słuszny pogląd! :maniak_OK: Edited June 19, 2012 by Powała Link to post Share on other sites
l_isek Posted July 18, 2012 Report Share Posted July 18, 2012 (edited) Czy ktos wie jaka twardosc ma gumka g&g zielona? Teoretycznie twardośc gumki ma największe znaczenie i powinna być dobrana do prędkości wylotowej. praktycznie, jest wiele dodatkowych czynników... Edited July 18, 2012 by l_isek Link to post Share on other sites
Recommended Posts