SyncMaster Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Witam. Mam pytanko dotyczące dwóch replik CM028a oraz CM031. Muszę szybko wiedzieć ,który z nich jest lepszy,czym one się różnią. Naprawde proszę o szybką odpowiedź poniewaź muszę jeden z nich dziś zamówić. I proszę mi powiedzieć czy strona internetowa www.gunfire.pl konkretnie czy sprawdzają replike przed wysłaniem jak na taiwangun (w tej chwili nie ma tam tych replik będą za 2-3tygodnie) ,czy serwis jest dobry oraz czy są chętni do pomocy. Link to post Share on other sites
Didi Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Wyglądem się różnią. Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 22, 2012 Author Report Share Posted June 22, 2012 (edited) Oraz ceną zapewne :P. W środku to samo mają ?. Edited June 22, 2012 by arend Link to post Share on other sites
-K2- Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Z tego co pamiętam, to są to dokładnie takie same mechanizmy. Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Średnio raz na tydzień pojawia się taki sam temat. Tak trudno poszukać? Repliki różnią się tylko opakowaniem. GB mają taki sam. Wybierasz to co Ci się bardziej podoba CM028-AK47 VS CM031-AK74. I tyle... Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Tak, wnętrze to samo. Jeśli chodzi o wygląd - kwestia gustu. Osobiście wziąłbym CM.028A, bo nie dość, że tańsze, to jeszcze ma szyny montażowe. Link to post Share on other sites
SyncMaster Posted June 22, 2012 Author Report Share Posted June 22, 2012 (edited) Możecie jeszcze powiedzieć mi o serwisie i stronie pod względem wysyłanych tam replik gunfire I jakie kuleczki do niego ?. Edited June 22, 2012 by SyncMaster Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Na kilka kupionych w GF replik, u mnie wszystkie miały jakieś wady. Mosin - zardzewiały, z zaciętą kulką, AKM zardzewiały z krzywą podstawą muchy i lufą zewnętrzną, bez jednej śruby w stopce kolby, SCAR z uszkodzoną i niekompletna komorą hop up, Colt z pękniętymi szczękami maga. Czyli ogólnie - okropna kicha. Ale niektórzy chwalą. Link to post Share on other sites
warat Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Dziwne,na wszystkie zamówione rzeczy z Gunfire,moje i kolegów,wszystko było ok. Link to post Share on other sites
Quchy Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Ja kupiłem u nich replikę za tysiaka, i nie mam zastrzeżeń co do obłsugi sklepu równeż podczas kontaktu telefonicznego. Rozmowa luźna a wysyłka szybka, póki co nie wiem jak z serwisem i mam nadzieję, że nie będę zmuszony sprawdzać :icon_razz2: Link to post Share on other sites
LogaN Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 I jakie kuleczki do niego ?. 0,23g/0,25g - mogą być Gunfire'owskie Rocketsy. Najlepiej weź jedne i drugie i sam zdecyduj, na których będzie Ci się lepiej strzelało. Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 0,25 G&G. Co do serwisu. Poszukaj u siebie jakiegoś lokalnego "speca". Odebrałem kiedyś replikę z przeglądu u Gunfire i to był ostatni raz. Teraz w replikach grzebie mi tylko zaufany człowiek który wszystko robi na tip top ;D Link to post Share on other sites
PanPiotrow Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 A tak z ciekawości; co sie stało w tym przeglądzie ?? Link to post Share on other sites
^Jimmy^ Posted June 24, 2013 Report Share Posted June 24, 2013 2 lata temu kolega kupił nową replikę w Gunfire która była przez nich "tuningowana" do 460 fps - po trzech miesiącach posypał się cały gearbox, odesłał na gwarancję, wymienili części, jednak problem się znów powtórzył, serwisanci nie poradzili sobie z prawidłowym złożeniem gb - od tamtej pory nie korzystamy z seriwsu na Gunfire - może teraz coś się zmieniło. Dużo bardziej kompetentnych serwisantów posiada Taiwangun. Co do repliki, lepszym wyborem będzie CM.031 po podobnym okreśie użytkowania, zewnętrznie lepiej się trzyma niż CM.028. Link to post Share on other sites
majkiki Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 2 lata temu kolega kupił nową replikę w Gunfire która była przez nich "tuningowana" do 460 fps - po trzech miesiącach posypał się cały gearbox, odesłał na gwarancję, wymienili części, jednak problem się znów powtórzył, serwisanci nie poradzili sobie z prawidłowym złożeniem gb - od tamtej pory nie korzystamy z seriwsu na Gunfire - może teraz coś się zmieniło. Dużo bardziej kompetentnych serwisantów posiada Taiwangun. Co do repliki, lepszym wyborem będzie CM.031 po podobnym okreśie użytkowania, zewnętrznie lepiej się trzyma niż CM.028. Bawiłem się i 028 i 031. Stwierdzam że 028 jest lepsza. Ale wiadomo jak to z chinolami. Nigdy nie wiesz co wylosowałeś. W moim przypadku CM028b poza spalonym bezpiecznikiem nie miał ŻADNEJ awarii pomimo 3 lat służby i tonie wystrzelanych kulek. Wymieniłem w nim lufę na jakąś tam preckę(bodajże SRC) i gumę na guardera i na stockowej baterii przebijało repliki za tysiące. Za to 031 się sypnęło po 2 miesiącach i to począwszy od baterii skończywszy na body. A jeśli chodzi o to że 031 zewnętrznie trzyma się lepiej, to zależy od właściciela. Ale ogólnie rzecz biorąc mechanicznie to jest(powinno być) to samo. Link to post Share on other sites
kulesz Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 Z tego co wiem CM.031 ma gearbox CM.02b tyle że bez malowania i z siwym silnikiem. Link to post Share on other sites
Recommended Posts